Jump to content
Hundesonen.no

Prisforskjell på 28.000 hos dyrlegen


Wanderlust

Recommended Posts

"En dyreklinikk kan i prinsippet ta hva som helst for tjenestene den tilbyr. - Det er uforståelig at det skal være så stor forskjell i pris på samme operasjon, synes hundeeier Linn Andresen. Veterinærforeningen er uenig."

Link til artikkel her!

Link til reportasjen

Link to comment
Share on other sites

Wow - det er MYE prisforskjell, ja.

Dessverre forundrer det meg ikke noe særlig, da. Har jo vært kjempetydelig her i Oslo i alle år - Oslo Dyreklinikk (Ensjø) og Groruddalen Dyreklinikk (Stovner) er kjempedyre, Vet.høgskolen er billige.

Men på vanlige ("mindre") konsultasjoner har det nok jevnet seg ut litt her, tror jeg. Var akutt inne med en valp på Ensjø nå en søndag ettermiddag (dobbel pris), konsultasjon, et par sprøyter og en resept senere gikk jeg ut og det kostet "bare" ca 1200,-. IKKE noen stygg pris, synes jeg - har ofte betalt det samme på den samme klinikken for "ikkenoe" for noen år tilbake..

Sist jeg var på vet.høgskolen (drektighetsundersøkelse) var de ikke det spor billigere enn Ensjø heller.. (Men dette var endel år tilbake, da)

Men eksemplene her viser jo at det helt klart er penger å spare på å forhøre seg litt, ja.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Litt interessant SusanneL at du henger ut to veterinærklinikker for å være så dyre, selv om ingen av de kommer ut som dyrest i denne testen..

Når det er sagt er ikke Oslo Dyreklinikk billig, og ikke vil jeg gå dit heller. Men det er ikke pga pris, mer pga måten jeg ble møtt på ..

Groruddalen dyreklinikk derimot, der har jeg vært mange ganger, og jeg vil fortsette å bruke de etter at de reddet livet til hunden min.

Oppfølgingen etterpå var langt bedre enn man kan forvente, og veterinæren ringte meg flere ganger ukene etter for å forvisse seg om at alt var i orden :whistle:

Vi blir fortsatt husket og tatt godt imot der, personlig oppfølging veier opp for prisnivået med god margin.

Link to comment
Share on other sites

Litt interessant SusanneL at du henger ut to veterinærklinikker for å være så dyre, selv om ingen av de kommer ut som dyrest i denne testen..

Det er vel mulig å være dyr uten å være dyrest, kanskje? :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Litt interessant SusanneL at du henger ut to veterinærklinikker for å være så dyre, selv om ingen av de kommer ut som dyrest i denne testen..

De to stedene er dyre. De har bestandig vært dyre.

Det er prisen som er temaet i den undersøkelsen (og her inne), ikke kvaliteten. :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Jeg er så "gnien" at jeg ringer rundt jeg, unntagen for de enkleste tingene.

For blodprøve til drektighet er min lokale billigere enn NVH, selv om de også må sende den dit med express. Når jeg skulle steriliserer Blaze for egen regning så varrierte prisen fra 5000,- (hos den lokale) til 17000,- i Lillestrøm.

Når jeg nå skulle vaksinerer 6 valper så var faktisk min lokale 2000,- dyrere enn en annen med ett godt rykte bare litt lengre nordover.

Så jeg ringer faktisk rundt og sjekker. Og jeg ender ikke alltid med den billigste om de har ett dårlig rykte på når det kommer til behandling og dyrehåndtering.

Link to comment
Share on other sites

Jeg "henger ikke ut" noen, jeg - sier bare hva som var kjent for noen år siden. Men det var kanskje før endel av disse nyere klinikkene har poppet opp med veterinærer som har hatt sin utdannelse og praksis der - og lært seg av prispolitikken der.

Jeg sier også at det har jevnet seg ut, og det vises jo tydelig at de faktisk ikke er værstingene lenger, ikke sant?

Men prisen er definitivt en grunn for at ikke JEG bruker noen av dem heller, lenger. Det har ikke noe med verken kunnskapsnivå eller utstyret deres å gjøre.

Jeg har ikke noen spesielt positive erfaringer med Groruddalen, men derimot Ensjø hvor jeg har fått hjelp over og forbi det de har vært "nødt" til å gjøre. Jeg har møtt veterinær derifra på Ås for å scanne en hund (på 80 tallet var ikke sånn scanner dagligdags på smådyrklinikker), jeg har hatt flere operasjoner der uten å måtte betale for det, jeg har hatt kjempeservice der i alle år.

Og jeg nøler heller ikke å gå dit hvis det er noe jeg behøver utenfor kontortid - DET er hundene mine verdt.

Men de er ikke spesielt billige fordet, liksom. DET er vel ingen stor hemmelighet. De klinikkene som er nevnt i artikkelen er steder jeg ikke engang har hørt om.. Verken Vinderen, Ålesund, Osøyro, Moseng-klinikkene der har jeg noensinne besøkt...

Oslo Dyrekl, Vet.høgskolen og Sinsen (sies være veldig bra OG billig) glimrer med sitt fravær i testen.

Men joda, det er lenge siden 2-300,- forskjell på prisen vil være avgjørende hvor jeg reiser til vet'en med hunden(e) mine - hvis man absolutt MÅ besøke sånne store fancy klinikker. Da blir valget enkelt: nærmeste = Ensjø..

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...