Jump to content
Hundesonen.no

Sandra & Aikos EFIT


SandyEyeCandy

Recommended Posts

PA012522.jpg

10: Jeg er fortsatt sjuk. Aiko er litt tvilende til om det føles riktig å stå opp alt nå.

PA012526.jpg

11: I parken på morgentur. I håp om å gjøre frokosten mer spennende, har jeg tatt med fôrterningen hennes ut. Aiko er mer opptatt av å sjekke ut om det kommer noen kule folk eller hunder hun kan henge med.

PA012530.jpg

12: Hurra, Kåre kommer hjem! Ut i gangen for å vise at han har vært savna.

PA012532.jpg

13: Aiko og jeg sorterer papirer i stua. Hun skjønner ikke hvorfor hun ikke kan få rive i filler ligningsattesten min, for det er jo så gøøøy!

PA012533.jpg

14: På tide med litt mat, denne gang i skål. Nøye tygging.

PA012541.jpg

15: Sover middag mens Kåre ser på Dynastiet.

PA012545.jpg

16: Lei av å være sammen med Kåre, og maser om å få ligge på fanget mitt mens jeg planlegger tjenestedekken-design fra Kifani til min tøffe, store brukshund.

PA012551.jpg

17: Det å ligge på fanget viste seg å være bare dritt, så vi går i gang med litt frishaping på kjøkkenet. Lukker skuffer og skap, samt trener på avstandskommandering.

PA012556.jpg

18: Stikker opp i Stensparken for litt frislipp. Møter på jacken Mack og DSG'en Sophia. Leker kjempefint med valper og viser ingen antydning til ressursforsvar over pinnene hun finner. Trening (og null innblanding fra meg) funker!

PA012558.jpg

19: Fortsatt i parken. Her sammen med Petra, 5 mnd gammel borderterrier.

PA012561.jpg

19.30: Ett stk veldig sliten og fornøyd trollbolle slokner under pulten min.

PA012564.jpg

20: Jeg lager middag!

PA012567.jpg

21: Prinsessen på erten lurer på hvorfor papsen hennes plutselig ikke ville sitte inntil henne lenger (Claudio ville ikke være med på bildet).

PA012569.jpg

22: Dypt nedi den 3. boksen med Hockeypulver og Senkveld på tv.

PA012574.jpg

23: Vi er tilbake til start, og som tenåringer flest gidder ikke Aiko å reie opp senga si sjøl.

God natt! :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Fine dagen da :P

Men Dynastiet? Skylder du på Kåre for å se det selv eller? :P

Jeg pleier å klare å styre min begeistring, spesielt siden jeg pleier å være på jobb. :P Men denne uka var jeg sjuk, og fikk ganske mye Krystle og Alexis-action der de ruller i søla og greier. :P

ONly Blondie:

Så fin EFIT :D Godt å høre at treningen går bra med henne. Kan jeg få spørre hvordan du har trent bort ressursforsvaret?

Nuvel, jeg har på ingen måte trent bort ressursforsvaret hennes, jeg har bare trent på at hun ikke manisk MÅ ta fra alle andre hunder tingene de har, og at det ikke er livet om å gjøre å passe på en tilfeldig pinne mot alle motstandere. Begynte i det små innendørs med hunder vi kjenner godt, og jobba med at hun skal holde seg til sin ting, sitt bein osv. Det har fungert over all forventning. I utgangspunktet har jeg alltid bare rydda vekk alt av leker og fjerna pinner etc fra uteområder for at det ikke skal blir noe tull. Jeg understreker at Aiko aldri har forsvart verken mat eller vann, og absolutt aldri vokta noe overfor mennesker. Hun er heller ikke aggressiv mot voksne hunder, bare ****** irriterende. Det er for det meste mongo shibarasjonalisering: "Hvis du har noe jeg liker, så er det mitt. Hvis du ser en annen vei, så er det mitt. Hvis jeg legger fra meg noe, og du tar det, så er det fortsatt mitt." Hun er så durkdreven at hun i 9 mnds alder lista seg bort til en schæferhann som lå og tygde på kongen sin, og diskret løftet den vekk under nesa hans idet han så vekk, og rygga stille vekk før hun beinfløy avgårde med byttet... Så grunnen til at jeg ikke gidder sånt tull, er både av hensyn til hennes sikkerhet (en vakker dag møter hun en hund som har samme eierskap til tingen hun har lyst på, og som ikke lar seg dupere av litt smekking med leppa og høye hvin), og fordi hun har vært ganske usympatisk i møte med et par valper og to tilfeldige kongler.

Pga det har jeg tidligere vært litt overspent og tiggi om oppmerksomheten hennes de gangene hun har møtt valper løs (i kontrollerte omgivelser), med det resultat at hun selvsagt blir enda mer besatt av å følge opp valpen fordi hun skjønner at jeg vil at hun skal la den være i fred. Men så bestemte jeg meg for å begynne å stole på henne og kutte ut atferd jeg VEIT forsterker uønska ting hos hennes. Og siden den gangen har det ikke vært noe tull med valper, hun har snust og interagert med en bitteliten 12 uker gammel yorkshire-terrier, en 16 uker gammel dvergdachs osv, og er helt normal og søt når hun er sammen med andre, akkurat som før. Men det må sies at jeg følger med som en hauk... Denne typen problemer krever jo at man trener, og det er vanskelig å gjøre aleine. Utfordringa blir jo å ikke "utsette" andres valper for Aikos møkkatendenser, men det er jeg selvsagt veldig bevisst på. Derfor er jeg så glad for at tilfeldighetene har gjort det sånn at Aiko har kunnet være sammen med ganske mange valper i det siste, og bevist både for meg og seg sjøl at det er gøyere å løpe og herje enn å ligge og gnure på en pinne aleine... :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...