Gå til innhold
Hundesonen.no

Svart whippet


Hermes

Recommended Posts

Med én whippet i hus, så blir det gjerne flere med tiden. Har vært litt fascinert av svarte whippets (utseendemessig), men har fortsatt til gode å hilse på en. Har altså kun sett på bilde. Svart whippet virker å være litt mer "pop" i Sverige enn her i Norge? Finnes det oppdrettere i Norge med svarte whippets i flokken sin?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svarte whippser er stor poppis i sverige og danmark. Var en skikkelig boom av sorte og blå på markedet et par år tilbake, har jeg hørt fra en dansk bekjent. Kvaliteten på disse er vist veldig varierende, mulig derfor det ikke er mange i Norge?

Synst selv både blått og sort er veldig pent på whippsene og skulle gjerne vist om det var noen her eller rett over grensen som hadde gode individer av disse. :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du finner nok flere sorte whippets i Sverige ja,da de har flere individer der som blir avlet på. Har også hørt at grunnen til at det ikke er så mange sorte og/eller blå (min forrige var forresten blå og hvit)i Norge er fordi det generelt er dårligere kvalitet på dem.

Om jeg kan komme med et velmenende råd; ikke sett farge høyest. Vi har så mange gode oppdrettere og whippeter i Norge at jeg ser ikke grunnen til å dra utenlands bare for å få "riktig" farge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg kan komme med et velmenende råd; ikke sett farge høyest. Vi har så mange gode oppdrettere og whippeter i Norge at jeg ser ikke grunnen til å dra utenlands bare for å få "riktig" farge.

Det er klart, vi ser oss ikke helt blinde på dette. Hvis det stemmer at "kvaliteten" på svarte whippser ikke er helt tipp topp, så er jo det viktig å ta med i vurderingen. Men hvordan måles denne kvaliteten? Titler? Eller er de mer utsatt for sykdom, e.l.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som sagt så vet jeg ikke helt sikkert,men har hørt dette av flere å at det da gjelder det eksteriøre. De har nok ikke dårligere helse enn resten,men så er jo whippeten er svært frisk rase også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorte greyhounds er ikke så vanlig heller. Selv om jeg kunne ha tenkt meg en sort grey, ville jeg ikke slått til uansett hvis muligheten ba seg. Spesiellt whippet som har blitt poppis de siste årene, bør man tenke mer på linjer og foreldre osv, med tanke på gemytt, istedet for farge. De sorte hundene vil se litt spedere ut enn andre, pga fargen forminsker inntrykket. Så har hørt at de sorte hundene ikke alltid er de som hevder seg i toppen på utstilling.

Det er svært fristende å se på farger, jeg vet, men personlihet og match er uansett viktigst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var lenge slik at svarte og blå whippets for det meste var av kappløps- og såkalte "farge"-linjer. I dag finnes det svarte og blå whippets av utstillingslinjer også. Disse vil jeg påstå ikke er gjennomsnittlig dårligere eksteriørmessig enn whippets av andre farger. Nå finnes det jo færre av dem, så at det ikke er like mange "stjerner" som er svarte eller blå som av andre farger handler vel like mye om sannsynlighetsberegning. Man kan si mye om såkalt "fargeavl", men den har bidratt til å bevare enkelte linjer som ellers kanskje ville vært tapt (matadoravl har vært og er nokså vanlig på whippet). Har du lyst på en svart whippet, burde det være fullt mulig å få tak i en kvalitetsvalp, om du bare har tid til å lete og vente.

Tillegg: Når det gjelder "kvalitet", tror jeg det oftest refereres til eksteriøre kvaliteter hos whippet. De blå hadde problemer med pelsene for lenge siden, men det hører man knapt om lenger. Har sett at de svarte kan være litt tynnpelsa av og til, men det handler nok like mye om at det synes spesielt godt på dem (huden er lysere enn pelsen). Ellers er det ingen grunn til å tro at svarte eller blå hunder er bedre eller dårligere helsemessig enn andre whippets.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var lenge slik at svarte og blå whippets for det meste var av kappløps- og såkalte "farge"-linjer. I dag finnes det svarte og blå whippets av utstillingslinjer også.

Vil det gjelde fortsatt?

Er det forresten forskjellige løps- og utstillingslinjer blant whippetene, eller noen oppdrettere som konsentrere seg mer om det ene enn det andre? Slik det er med greyhounden (har jeg hørt)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil det gjelde fortsatt?

Er det forresten forskjellige løps- og utstillingslinjer blant whippetene, eller noen oppdrettere som konsentrere seg mer om det ene enn det andre? Slik det er med greyhounden (har jeg hørt)?

I Norge er det vel stort sett bare utstillingslinjer det avles på (selv om de også brukes til LC), men spesielt på kontinentet og til en viss grad i Sverige og Finland er det en del mer rendyrka kappløpslinjer. I Storbritannia finner du også kappløpswhippets, men også det som kalles "working" whippets, som brukes mye til kaninjakt og skadedyrbekjempelse. Både blant britiske og kontinentale kappløps- og workinglinjer er det mange svarte og blå hunder.

Britiske kappløpslinjer er litt annerledes enn de kontinentale, ettersom førstnevnte reguleres etter vekt, sistnevnte etter høyde. Det betyr at britiske racing-whippets er fryktelig små, spede og (helt ærlig) mindre pene. Working whippets varierer en hel del i størrelse og utseende, mens kontinentale racing-whippets er små i høyden, men mer som vi er vant med med hensyn til substans.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hahaha! Har tenkt lenge for å klare komme på noen raser å supplere med. Det er alltid golden, labrador og springer som foreslås, fordi de er hva de er, og de andre rasene er det ikke.  Det ble vanskelig. Raser med masse, tykk pels vil ikke jogge i varmen, så pyrineer og eurasier utgår på det.  Bichon? De individene jeg har møtt har vært fine og gitt et inntrykk av rasen som fin. Jeg kommer heller ikke på flere raser som passer alle kriteriene like godt som de Simira nevner.  Aldri hørt om en kjip labrador, men det ble avlet noen lite rasetypiske og dårlige golden under store popularitetsbølger, og det finnes visst sure og gretne springere også. Velg oppdretter med omhu.    Edit: "retrieverne" ville jeg unntatt Nova Scotia Duck Tolling, Curly Coated og Chesapeak Bay fra. De to første er ihvertfall noe annet enn typisk lab og golden. Nervøsitet blant første, vokt på andre. Siste er jeg usikker på, men den er sjelden, og det er sikkert en grunn til det. 
    • Jeg er enig med resten. Om man har økonomi selv til dekke mye er det jo veldig bra!   Dyrlege prisene har økt ganske så mye de siste årene da så det jeg betalte for operasjon av kreft kul i 2016 til forrvge hunden min var ca det samme jeg nylig betalte til hun jeg har nå for ørerens under lett bedøvelse og blodprøve 11300-,   Jeg har ikke økonomi til ikke ha forsikring med de prisene som er nå. Har hatt Agria siden 2006 og er godt fornøyd med de.Har ikke brukt de så alt for mye men,endel har det jo blitt. Årssummen øker jo jevnt og trutt der også selv om rasen jeg har ike er den dyreste forsikre. Var på litt over 4000,- for 8 år siden nå er den på 8000,-
    • Med tanke på ønske om terapihund, hundesport og familieliv så tenker jeg jo at retrieverene, eventuelt engelsk springer spaniel eller storpuddel, er generelt gode alternativer. Husk også at barn under 16 ikke skal ha selvstendig ansvar for hund. Det er litt rom for tolkning der, men jeg ville ihvertfall gjort en seriøs vurdering på hvordan barnet vil takle og håndtere en uventet situasjon på tur, om hunden kommer seg løs og skremmer noen, blir angrepet av en annen hund, jager vilt e.l.
    • Hei! Vi er en familie på 6, 4 barn fra 15år til 1år. Jeg er hovedsakelig den som har lyst på hund, og det vil nok jeg som hovedsakelig har ansvar for både luftig og trening. Håper også at de to eldste på 15 og 12 skal kunne lufte uten problem. Jeg har tidligere hatt flere hunder i hus, blant annet Border Collie, Rottweiler, Dobermann-blanding og Chihuahua. Jeg trives nok best med hunder i gruppe 1, men ønsker meg nå noe mer stødig, uten for mye risiko for mentale brister, vokt osv.  Jeg kommer nok heller ikke til å være like aktiv på trenings fronten, selv om jeg har et ønske om både lp og agility på hobbybasis.    Hunden vil hovedsakelig være familiehund, og være en del av hverdagskaoset, med masse lek og moro, følging på fotballtreninger, en joggetur i ny og ne, lengre turer i helger. Min store lidenskap er hund, så mentalttrening vil bli lagt inn litt hit og dit innimellom.    Den må tåle besøk, nye situasjoner og helst ikke ty til bjeffing ved hver minste ting. Vet at dette er ting som også må trenes på, men ønsker en rase der det er 90% sjanse for å lykkes enn 10%. Hvilke raser tenker dere kan passe inn hos oss? Har også en drøm om å utdanne denne hunden til terapi hund, men det vil tiden vise.
    • Har gjensidige og de er hvertfall aldri noe tull med!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...