Jump to content
Hundesonen.no

Dagligdags rutiner


Vicky

Recommended Posts

Neeei, har ikke noe særlige rutiner på mine egne hunder. Jeg merker det fort hvis det går flere dager i strekk hvor Baghera får mat tidlig, for da begynner han å vekke meg om morgenen. Da står jeg opp, også gir jeg han IKKE mat før det passer meg. Jeg liker ikke masehunder. :)

Link to comment
Share on other sites

Jupp, jeg er ett rutine-menneske og trenger det slik :) Men kan være fleksibel for spesielle personer :P

ca 0800: opp, og ut å tisse (sommertid, skoleåret er da skjøvet bakover til 06)

ca 0900: ut på minst en times tur, + trening (sommertid, skoleåret er da skjøvet bakover til kl 08)

Resten av dagen går på egne rutiner som dere ikke trenger å vite om.

ca 1800: mat (når det er trening er det senere)

ca 2230: siste tissetur

Link to comment
Share on other sites

På hverdagene har vi rutiner, mens i helgene og ferie er vi fleksible.

Normal dag:

Stå opp, lufte hund, gi frokost og dra på jobb

Første jeg gjør når jeg kom hjem fra jobben er å lufte. Så er det litt forskjell - enten rett på trening eller middag.

Så våre rutiner er mest basert på morgningene og tur med engang jeg kommer hjem.

Link to comment
Share on other sites

Skulle til å skrive noe men har så dårlige rutiner at jeg ikke fant ut noe å skrive. Hundene får mat ei stund etter vi har stått opp og ei stund før vi legger oss. Foring utsettes eller framskyves hvis det kræsjer med kjøring/ over middels turer. De er ute i hundegården på dagtid hvis været er ok, er det varmt står døra oppe så de kan gå inn om de vil. Er det regn er de mye inne, er det snø er de mye ute. Turer går/kjører/sykler vi når været er passe (dvs under 10-15 grader og helst ikke regn ved kjøring/sykling).

Link to comment
Share on other sites

Prøvde å tenke etter og vi har en daglig rutine; de får mat rett før vi legger oss, og da blir de bare luftet i hagen rett etterpå.

Ellers har vi noen små rutiner før de feks er alene hjemme, da får de en tyggesak hver (lite tyggeben e.l.) rett før vi går ut døra. Også har vi en rutine om at den som står opp sist/skal sist på jobb lufter hundene. Det er vel stort sett de rutinene vi har om jeg tenker meg om.

Link to comment
Share on other sites

Minimumsdagen på en arbeidsdag er slik • Morgen-tissing rundt 07.00
 • *dra på jobb, alene i 7-8timer*
 • Ettermiddag-tissing 15.00
 • Tur/trening/aktivitet etter menneske-middagen
 • Foringstid 22:30
 • Kveldstissing 23:00

Men så er det fort mer som foregår i løpet av ettermiddagen også...

Forøvrig er jeg mot rutiner, det skaper masehunder, spesielt foringstiden blir flyttet mange timer å av å til får de mat om morgenen ol...

Link to comment
Share on other sites

Eneste rutinen vi har her i huset er når jeg kommer hjem fra jobb på morgenkvisten. Da er det tissing i hagen, frokostservering og så senga og sove. Men det er jo bare annen hver uke... :) Den andre uka har vi null rutiner.

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig bare rutine på morran :P Vi står opp går ut på tissetur på jordet, så inn for frokost til hundene :) Selv om frkost er til forskjellige tider er rutinen den samme :P

og en siste luftings rett før vi legger oss.

Mitt på dagen varierer veldig fra, om vi er på jobb, hjemme, eller utstilling osv :D

Link to comment
Share on other sites

Nei, vi har vel ikke noe særlig med faste rutiner vi heller, annet enn at han får mat to ganger daglig (med mindre vi skal på kurs eller trene tidlig på dagen, da får han frokosten som godbiter), også får han selvfølgelig gå på do med en gang vi står opp, og rett før vi legger oss..

Link to comment
Share on other sites

Vi har rutiner på morgene, men kun hverdager.

Stå opp ordne meg til jobb

Gå tur med Tinka 10-30min

Gi mat og skifte vann

Sette Tinka inn i stuen og lukke grinden

Jobbe 8timer

Hjem og puste i bakken ca. 10min

Gå enten tissetur, eller lang tur, evt. trene

Gå enten lang tur, evt. trene eller tissetur

(altså er poenget at hun får gått på do når jeg kommer hjem, om jeg tar hovedaktiviteten da eller ikke kommer an på)

Legge oss

Dette kan forandres av treninger, tur med andre, evt. andre ting som skjer osv. Langturen er forresten på en times tid til to timer, og morgen og kveldstur er mellom 10-30min, men kveldsturen pleier som regel å bli minst 30min, vi møter jo også folk da og har forsåvidt god tid. Sosialiserer og sånn.

Med en gang båndtvangen er over så blir det å møtes på en slette her sånn i 8-tiden.

Link to comment
Share on other sites

Så med andre ord om jeg er litt sløvere med matrutiner, så vil etterhvert Vicky slutte og mase med engang det er ca en halvtime igjen til foring?

Grunnen til at jeg lurte på rutiner var vel fordi jeg plutselig begynte å føle meg som dårlig hundeeier ved og forsove meg til foring :D hehe, jobber natt annenhver uke jeg også, også har jeg ganske lange vakter :ahappy: så eneste ulempen der sånn sett er vel at jeg antagelig ikke får hun husren annenhver uke så lenge jeg har den jobben jeg har :ahappy:

Så lurte vel mest på om rutiner var viktig:P Men ser ikke ut som de er så himla viktige så kanskje jeg ikke ødelegger hun allikevel:D :hyper:

Link to comment
Share on other sites

Ingen faste rutiner...

Meeeeeeeeeeeen ønskerutinene er

kl.6:00 stå opp, badet osv.

6:30 lufte hunder, mate og lufte en liten en til.

7:00 komme seg avgårde ut dørene og fare avgårde til min perfekte drømmejobb som ikke eksisterer ennå :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Ingen faste rutiner...

Meeeeeeeeeeeen ønskerutinene er

kl.6:00 stå opp, badet osv.

6:30 lufte hunder, mate og lufte en liten en til.

7:00 komme seg avgårde ut dørene og fare avgårde til min perfekte drømmejobb som ikke eksisterer ennå :ahappy:

Hehe du er ikke den eneste som mangler drømmejobben gitt:P Ønsker meg den selv jeg:D Hadde jeg bare visst hva den var :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...