Gå til innhold
Hundesonen.no

Dele opp V&H..


Pan

Recommended Posts

Skrevet

Hvor mye arbeid omtrent er det å dele opp?

Jeg bor sånn til at jeg kan hente ferskt hos produsent..

Jeg tenkte å dele opp i pakker på ca 500g..

Hvor mye jobb må jeg regne med?

Og hvor mye pes er det å fryse ned?

Skal jeg først gjøre dette tenker jeg det blir et par hundre kg i slengen.. (Har fryser nok til vesentlig mer enn 200kg)

Skrevet

200,000(g) / 500g blir jo 400 pakker. Jeg vet ikke hva du tenker å pakke i, men la oss si plastposer.

Da må du ta en bit fór (litt usikker på hvordan den er pakket inn når den er fersk) og veie sånn at den er på 500g, og oppi posen. Si at det tar et minutt per pose da, det vil si 400min, da kan du regne med at du står der og porsjonerer i ca. 6,5timer, halvparten om du får hjelp.

Woow, sier jeg bare!

Med mindre det selvfølgelig finnes lettere og greiere måter å gjøre det på. Men det var sånn jeg gjorde med 0,5kgs pølsen når Tinka var valp og i tillegg til å bare spise noen få gram, måtte ha det fordelt utover minst 3 måltider.

Nå spiser hun 125g, altså en kvart 0,5kg pølse. Så da tar jeg opp en, skjærer av kvarte og gir henne, setter så resten i kjøleskapet og gir henne en mengde i tre dager fremover.

Skrevet

Får du ikke skjært det opp på forhånd? For 60 kr ekstra får jeg det kjempefint oppskjært i tynne skiver a` 1 kg, og det er så enkelt å ta opp og tine i stykker. Hadde ikke orket å kjøpt det i en stor massiv klump. Da må man ha plass til å hugge opp med øks, eller en stikkdag eller noe sånnt.

Vi tro det er endel jobb ja.

Skrevet

Pakket vom, fett, og laks for Harald Tunheim til Finnmarksløpet 2010, tok noen dager! (til 12 hunder, så det var "litt" mer enn 200kg).

Men som Tinka_Tequila sier, det vil ta laaang tid! Vi pakket 200 poser vom med 2,5 kg i hver eller noe. Og det tar tiiiid! Vi brukte samekniv(stor kniv) på halvtint vom :P Brukte sikkert rundt 5-6 timer. Det tar mer enn et min for hver pakke.. (vi måtte derimot pakke i to poser og skrive hva det var på hver)

Skrevet

Pakket vom, fett, og laks for Harald Tunheim til Finnmarksløpet 2010, tok noen dager! (til 12 hunder, så det var "litt" mer enn 200kg).

Men som Tinka_Tequila sier, det vil ta laaang tid! Vi pakket 200 poser vom med 2,5 kg i hver eller noe. Og det tar tiiiid! Vi brukte samekniv(stor kniv) på halvtint vom :P Brukte sikkert rundt 5-6 timer. Det tar mer enn et min for hver pakke.. (vi måtte derimot pakke i to poser og skrive hva det var på hver)

Nå gikk jeg utifra at den var tint altså, siden TS skriver ferskt (og jeg mener at man får det ufryst hos V&H direkte). Og da er det bare å bruke en stor skje/sleiv og slenge oppi pose.

Er det halvtint derimot, så tar det nok mer enn 1min ja.

Det vanligste jeg har hørt om er vel å kjøpe 20kg av gangen, eller 40. Av de som kjøper store mengder altså.

Skrevet

jeg kjøper 200 kilo, og da 5kilos pølser. lar dem tine etpar timer,hogger dem i to, og voala :P rett i fryseren. kjøpte 20 kilos blokker før,men litt enklere med pølser,og kun 2 kr xtra pr kilo

Skrevet

Nå gikk jeg utifra at den var tint altså, siden TS skriver ferskt (og jeg mener at man får det ufryst hos V&H direkte). Og da er det bare å bruke en stor skje/sleiv og slenge oppi pose.

Er det halvtint derimot, så tar det nok mer enn 1min ja.

Det vanligste jeg har hørt om er vel å kjøpe 20kg av gangen, eller 40. Av de som kjøper store mengder altså.

Det tar jo forsatt tid å få "akkurat" 500g. :P

Skrevet

Det tar jo forsatt tid å få "akkurat" 500g. :P

Jojo, men jeg regner med at når du er på din 50'ende, så har du nogenlunde lært deg hvor mye du skal ta :P

Hihi! I tillegg har jeg ikke medregnet tiden det tar å legge disse blokkene opp på benken eller hvor man holder på, og å legge 400 pakker i fryseren igjen :P

Skrevet

Det er ikke sinnsykt nøye at hver pakke er på 500g, om noen er på 400 og andre på 600 er det faktisk helt ok for meg.

Mengden mat som går her varierer uansett fra uke til uke, noen dager går det bare 500g, andre dager går det 1kg.. Som regel er det et sted midt mellom.

Å ta det på feelingen er ikke noe problem, jeg ser jo greit om hunden min har fått for mye eller lite noen dager.. (Merker feil mengde uansett for mye eller lite på 3-4 dager..)

Skrevet

Men da tipper jeg 1min per pose (eller hva du nå enn velger å pakke det i :P ).

Så da sitter vi fremdels på over 6timer, du får ta lørdagen da :P + tiden man bruker på å pakke frem ting, og pakke vekk :P

Jeg vil regnet 8t minst jeg, også blir det jo noen pauser innimellom... så ja, en hel dag tar det, minst! Og da er man flink!

Skrevet

Ja, det høres jo ut som et rimelig anslag..

Får se hva jeg finner ut..

Det er jo hundemat for rundt regnet 6 mnd..

Skrevet

Ja, det høres jo ut som et rimelig anslag..

Får se hva jeg finner ut..

Det er jo hundemat for rundt regnet 6 mnd..

Da hadde jeg nok, hvis jeg var deg, tatt halvparten (for da får du fint gjort det som et dagsprosjekt). Også kan du heller gjøre det igjen etter en måned f.eks.

Men det er bare meg :P

Skrevet

Når jeg først er i gang er det like greit å ta alt på en gang..

Det jeg lurer mest på er hva det krever for å få dypfryst alt sammen..

Skrevet

Jeg tror jeg heller ville pakket i ca 2 kg porsjoner, altså flerdagsporsjon. Det blir utrolig pirkete å pakke så smått, samt at det blir mindre "luft" i fryseboksen og derfor lengre innfrysningstid. Pass på å sette fryseren på innfrysningsinnstillingen en stund FØR du begynner å pakke, legg ned porsjonene slik at det kommer luft til mellom lagene, og kjør korte gode økter. Ca hver 8 time må du rotere på pakkene slik at de blir gjennomfrosne, avhngig av mengde kan det fort ta etpar dager.

Personlig ville jeg ikke pakket i mindre enn 5 kg, og heller tatt opp en slik bit og delt opp i mindre ved behov.

Guest Jonna
Skrevet

Tror jeg brukte rundt 40 min på 40kg ferskt. Pakket da ca 2 kg i hver pose.

Jeg la pakken utover så den ble jevn i tykkelsen og tok ett fort regnestykke på hvor mange "biter" jeg måtte ha for å få 2 kg i hver pose. Også delte jeg med kniv.

Nå hadde jeg ikke noe hastverk imens jeg drev på :icon_redface:

Skrevet

Nå var det jo snakk om fersk her da. Min mine frosne 40 kg tar etter halvtint ca 1 time med øks, da får en biter i masse rare fasonger, og små og store biter sammen, ikke er det særlig frysevennlig heller:)

Men det blir dobbelt så dyrt med pølser

Skrevet

Jeg kjøper i 5 kg pølser, halvtiner de og skjærer de i skive og slenger 4 stk nedi en 2 liters isboks. Veldig kjekke å ha i fryseren.

Om man kjøper helt fersk, så er det heller ingen problemer å fylle en slik isboks. Og mengden man får nedi er ca lik hver gang.

Problemer er vel å få tak i nok isbokser uten å forspise seg på is :icon_redface::thumbsup: Men selvsagt kan man få tak i andre bokser :innocent:

Bruker ikke lange tiden på noen kg- spesielt ikke om man har med en medhjelper.

Skrevet

Disse 20-kilosene er jo ganske greie i formen, man skal enkelt kunne regne på det og lage delestreker. Hvis man jobber med ferskt eller halvtint er det jo enkelt og greit.

Jeg er pent nødt til å vente til det er halvtint for å få delt opp, og jeg tar det på cirka, trer en stor brødpose utenpå en hånd og stapper i en brødpose i den andre hånda. Så legger jeg den flatt og klemmer den så det blir et flatt rektangel. Da blir det grei plassutnytting, det tiner fort og jeg får plass til disse blokkene i skuffen i kjøleskapet.

Hadde jeg vært rik hadde jeg kjøpt i kilospølser, for det ER et styr å drive på med. Foretrekker å ikke dele mer enn 20 kg om gangen, men har man ork og god tid så går det jo fint å dele mye.

Skrevet

Disse 20-kilosene er jo ganske greie i formen, man skal enkelt kunne regne på det og lage delestreker. Hvis man jobber med ferskt eller halvtint er det jo enkelt og greit.

Jeg er pent nødt til å vente til det er halvtint for å få delt opp, og jeg tar det på cirka, trer en stor brødpose utenpå en hånd og stapper i en brødpose i den andre hånda. Så legger jeg den flatt og klemmer den så det blir et flatt rektangel. Da blir det grei plassutnytting, det tiner fort og jeg får plass til disse blokkene i skuffen i kjøleskapet.

Hadde jeg vært rik hadde jeg kjøpt i kilospølser, for det ER et styr å drive på med. Foretrekker å ikke dele mer enn 20 kg om gangen, men har man ork og god tid så går det jo fint å dele mye.

Slik gjør jeg også omtrent :innocent: En pose på den ene hånda og opp på vekta, så i ny pose :icon_redface: Tar ca 20-30 min pr. 20kg fersk V&H :thumbsup:

Kjøper stort sett 40kg ferskt i slengen og 500g i hver pose :banana:

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...