Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke flåttmidler bruker dere?


Midas

Recommended Posts

Jeg tenkte å kjøpe flåtthalsbånd til Dina på resept, men så er jeg så redd for at hun skal reagere på det. Det finnes jo naturmidler man kan bruke mot flått og. Har noen her erfaring med naturmidler mot flått? Hva bruker dere på valper?

Jeg har ikke brukt noe på Dina før, og heller aldri funnet flått på henne, men hun har kort pels så det er enklere å se på henne enn på valpis som får mye pels. Vet ikke om jeg tør å bruke sånn sterke flåttmiddel på valpen... Har så lite erfaring med flåttmiddel da jeg aldri har brukt det på noen av hundene. Fint om noen kan dele erfaringer :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Exspot. Bruker generelt naturlige alter.nativer der det går, men akkurat flåtten er jeg ikke redd for å kverke en gang for alle med kjemikalier.. Ingen bivirkninger bortsett fra noe kløe der man påfører samme dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har valgt exspot. Prøvde ravhalsbånd i fjor, var ikke helt fornøyd med det. Kan godt hende vi hadde det for stramt/for løst, men i år ville jeg ha noe som var mer sikkert. Vi er en del ute i tett skog/terreng og da er det greit å slippe å bekymre seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vet noen som har hatt god erfaring med Fixodia, tror det er veldig avhengig av størrelsen på hunden og sånn -men Dina er jo ikke så stor :blink: SkudoPet har jeg ingen tro på, har ikke hørt om noen som har vært fornøyd med den.

Jeg har brukt Frontline før, tror jeg kommer til å bruke det i år også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil helst ikke ha halsbånd på hundene inne, har de samme virkningen om man bare bruker de ute? Må innrømme at jeg er skeptisk til expot siden endel hunder har reagert på det. Da vil jeg hverken bruke det på Dina eller valpen. Jeg tror jeg må snakke med veterinæren når jeg skal dit å vaksinere Dina... Kanskje jeg kunne prøvd de der steinhalsbåndene? Må de være på hele tiden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Scaliborhalsebånd og børste.

Bogar fikk allergiske reaksjoner på sitt halsebånd det året han døde, så jeg har hatt store problemer med å sette det på igjen. Selv om hundene mine aldri har reagert før eller etter det (han starta å reagere to uker før avlivning).

Men ellers prøver jeg å børste hundene alltid når vi kommer til bilen. Og jeg har veldig lite flått på dyrene mine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk ikke fått flått på mine hunder før (om en ser bort i fra familiehunden vi hadde for mange år siden nå). Litt merkelig, da andre jeg har gått tur med har fått flått :blink:

Men jeg lurer litt på noe, i tilfelle vi skal få noe flått. Hvordan er det med disse halsbåndene? Må de ha dem på hele tiden (bortsett fra når de bader), eller?

Hva bør en velge dersom en har en badeglad hund?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt Scalibor halsbånd og er veldig fornøyd med det.

De er ikke så tykke og store som vanlie halsbånd, så det blir ikke helt likt som å ha halsbånd på inne, tenker sånn at det er bedre å ha den tynne dinsen på enn å få flått på hun :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hvis de bare er tynne så. Jeg synes hunden blir så stygg i pelsen av å gå med halsbånd hele tiden, men det er jo bedre enn at de får masse flått. Kanskje jeg må få resept på to sånne halsbånd da, hvis de kan brukes til valper. Det som er betryggende er jo at hvis hunden reagerer på det kan du bare fjerne det, og det kan du ikke med expot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har korthåret alergiker så her brukes Autan family flåttspray.

Fungerer kjempebra, både mot flått, kveps, mygg, blinning og ellers alle småkryp i "kuland".

Har plukket flått bare en gang av dyret, og det var etter en dusj hvor jeg glemte å spraye på Autan etterpå.

Da plukket jeg 3 stykk etter at han hadde vært borti lyngen i 10 minutter. Sprayet på Autan og null problem med flått etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest cavkooik

Prac-Tic! Den har jeg brukt i to år nå, og er veldig fornøyd. Påføres på samme måte som Expot, men pelsen blir ikke klissete etterpå, og hunden kan også bade uten at virkningen går ut. Prac-Tic finnes i ulike utgaver alt ettersom hvor stor hunden er. Jeg brukte den på valp i 2008 (som da var 4 mnd), og skal bruke det på valp i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har siste 5 åra kjørt Scalibor bandet på den engelske cockern eg hadde før, dette uten noen problemer. Imidlertid sliter eg litt mer med og feste det på pøbelen her nå men ser vell ikkje helt bort ifra at det etterkvart blir montert siden eg allt har plukket flått..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidligere brukte jeg Fronline, men etter at det festet seg mange på Blazesom sugde seg store (Ikke noe særlig på Talli, men hun har annen pels)

Prøvde så Scalibor noe jeg syns var sinnsykt irriterenes. :blink: (jeg kan ikke fordra å ha "ting" på dyrene inne og endre med å plukke på halsbåndet hele tiden)

Dermed er jeg tilbake på expot som jeg alltid har vært fornøyd med i bruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt både Expot og Scalibor tidligere, og er helt klart mest fornøyd med sistnevnte. Færre flått enn med Expoten, samt at det kan tas av badeglade hunder mens man er ved vannet, for så å settes på igjen uten redusert virkning.

I år blir det Frontline pga drektig/diende tispe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis t.s. ikke er plaget av særlig flått på hundene - hvorfor da behandle imot det?

Jeg bor også i Oslo, de gangene jeg har flått på mine har vi vært enten i Kr.sand - eller Danmark. Et par av mine har aldri hatt en eneste flått på seg...

Så nei - seg setter ikke på dem verken halsbånd eller dråper med ren gift på bare "i tilfelle" de skulle få en flått eller to.

Hvis jeg derimot skal reise til "flåttland" - DA setter jeg en frontline en liten uke før jeg skal reise (som nå - pga NKK Kr.sand).

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidligere brukte jeg Fronline, men etter at det festet seg mange på Blazesom sugde seg store (Ikke noe særlig på Talli, men hun har annen pels)

I fjor var vel første gangen jeg behandlet hundene med noe antiflåttmiddel, og brukte da Frontline, men erfarte som Jeanette at jeg fant digre nesten "ferdigsugde" flott som satt fast på hundene, dog daue... I år har jeg derfor brukt Expot - jeg hadde egentlig ikke tenkt å behandle dem i år heller siden vi har lite sånt i skogen der jeg bor, men etter at jeg plukka flere flått av dem etter en liten treningsdag i Særp, og skulle dit flere ganger, fant jeg det best å ta en behandling.

Hvis jeg derimot skal reise til "flåttland" - DA setter jeg en frontline en liten uke før jeg skal reise (som nå - pga NKK Kr.sand).

Susanne

Jeg er faktisk nesten så ille at jeg ikke har lyst til å reise til flåttland bare pga flåtten. Ekle ekle krypene !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
    • Vi har lå hatt valpen i 3, snart 4 uker, og har for et par uker siden begynt med litt trening på å være i valpegrind.  Rasen er Brasiliansk terrier.  Valpen begynner å bli stueren, men vi må følge godt med enda siden den ikke gir lyd fra seg når den skal ut. Regner med dette går seg til. Valpegrinda står på stua, og etter råd fra noen andre krympet vi den inn til å ha plass til bare senga.  Men, valpen hyler og piper og bjeffer med en gang den lokkes dit. Slenger inn noen godbiter og sier «på plass», og stenger grinda. Etter 20-30 min roer den seg og sovner. Vi er innen synsrekkevidde for den, og vi har valgt å ikke gi den noe oppmerksomhet når den driver på slik. MEN, han både tisser og bæsjer inni der, selv om han like før var ute og gjorde ifra seg!  Jeg har også sittet utenfor grinda uten at han når tak i meg, men hyler fortsatt, men kanskje ikke like lenge.  Målet til slutt er jo at han på sikt skal kunne være hjemme alene mens gutten er på skolen fra høsten av, 6 timer ca.  Men slik det ser ut nå virker det som at vi kan glemme dette🙄 Noen råd? Spør hvis jeg har glemt å informere om noe😊
    • 🤣🤣🤣 det er minst 5 år til 🤣
    • Du får si fra når han er voksen og veloppdragen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...