Gå til innhold
Hundesonen.no

Alle syv slagene?


skovly

Recommended Posts

Akkurat nå sitter jeg å lurer på hvor mange som baker alle syv slagene til jul?

Hvor mye baker dere, og hva baker dere eventuelt?

Hva er de vansligste slagene?

Tenkte jeg skulle være flink i år og bake litt, men har ikke helt bestemt meg for hvor mye og hva ennå.

Hilsen en uvitende...:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De syv slagene er vel i utgangspunktet småkaker og sånne ting og det baker jeg aldri. Ingen i min verden som er spesielt glad i fattigmann og goro så... Isteden baker jeg gjerne kokosboller og sarah bernhart (*sikle*) og andre godistypekaker, litt varierende fra år til år. Noen år har jeg lyst til å bake og da kan det bli mye forskjellig, i fjor lagde jeg absolutt ingenting... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi baker aldri noe, bortsett fra krumkaker til dessert(med multekrem) på julaften, men jeg sniker til meg hjortebakkels fra min tante hvert år, det er min favoritt :)

Vi baker syv slag ja, men ikke de vanlige slagene. :)

Kakemenn, Pepperkaker, Colakaker, Kromkaker, Smultringer, Peppernøtter og Sirupsnipper. :)

Hva er colakaker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp. Hadde det som elevbedrift for noen år siden faktisk... Var en kjempe jobb og kun koselig 1 dag, ikke de 20 neste...!

Vanskeligste er skikkelige smult-deiger. Spesielt goro.

7 slag varierer litt fra ulike kulturer, men vi hadde:

goro, hjortetakk, serinakaker, sirupsnipper, fattigmann, berlinerkranser og en til som jeg tydeligvis har fortrengt... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i grunn bare et fast "slag" jeg lager, og det er engelske sjokoladekaker. Tror det er et navn moren min må ha funnet opp, for jeg har ikke hørt om det ellers. :) Men det er enkelt og greit små kjekser med kokesjokolade i. Minner litt om safarikjeks, bare at det er myemye bedre, og så er de tynnere og ikke like sprø.

Ellers varierer det, men det er så få småkaker jeg liker så da gidder jeg ikke lage dem heller. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir nok bare to slag i år, eventuelt tre.Bakte pepperkaker i går, skal lage sjokoladecoockies i dag, og vurderer å lage berlinerkranser, vi får se. Ellers har jeg lags sjokoladekonfekt, og skal lage marsipanfigurer og marsipan med sjokolade i dag eller i morgen.Orker ikke bake så mye når jeg selv reiser bort søndag før jul og kommer tilbake uka etter, og gubben eter ikke kaker når de ikke er satt fram :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Baker vel så vidt pepperkaker i dette huset :) Hvis man har mye tid og syns baking er koselig og bra osv så er et bare å bake i vei så mange man vil, mener jeg. Men 2 slag er mere en nok for meg, liker uansett ikke sånne julekaker. Isj! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg baker ikke syv slag til jul nei. I år tenker jeg å bake bare en sort, vi skal hjem til mamma og der er det mer enn nok av kaker av alle slag! :) Men om vi er hos oss baker jeg kongelige nøttekaker (denne har blitt et must, og er den eneste jeg baker iår), serinakaker, sjakkruter og en sort som jeg kaller sandkaker, men som ikke er skikkelige sandkaker :) Altså heter de egentlig noe annet, men jeg vet faktisk ikke hva. Ellers blir det ofte pepperkaker av ikea-deig, og kanskje kokosmakroner og risboller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år blir det bare en sort, pluss litt butikksupplement, siden vi er i England. Men vanligvis bakes/lages det kakemenn (vestlandsfenomen, finnes i liten grad på østlandet), berlinerkranser, sirupsnitter, pikekyss/marengs, kransekake (fra mamma), og så hender det at en boks pepperkake kommer inn fra butikken. Neste år skal jeg også prøve meg på bestemors peppernøtter og muligens krumkaker. Det meste jeg lager er hennes oppskrifter som hun fikk av sin bestemor da hun giftet seg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma har en plan om å bake syv slag til jul hvert år, men med 6 medlemmer i familien som hun også vil tilfredstille alle behovene til i samme slengen blir det gjerne nærmere 14...

Vi har alltid pepperkaker, silkekaker, berlinerkanser, kokosmakroner, fruktkake og moms.

I tillegg så må vi jo ha kromkaker til multekremen, goro for tradisjonens skyld, kransekake til dem som liker det(jeg foretrekker den ustekt), havrekjeks til julefrokostene og så har vi karameller og marsipan til godtemomsene. he he, juler kake og kosetid i dette huset ja:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var en supertråd egentlig, for jeg vil bake masse i år. Har mange julefeiringer bak meg som forsvant i eksamenstress og mas.

Hitil har jeg tenkt:

Pepperkaker (allerede bakt)

Sandnøtter (sånne hvite med potetmel i, kjempegode!)

Peppernøtter

Lussekatter (det teller!)

Sjokoladekjeks ( sånn engelsk sjokolade som noen kalte det over her)

Også kanskje noe kransekakeaktig?

Kanskje lefser?

Kanskje sirrupsnipper?

Og kanskje krumkaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i grunn bare et fast "slag" jeg lager, og det er engelske sjokoladekaker. Tror det er et navn moren min må ha funnet opp, for jeg har ikke hørt om det ellers. :) Men det er enkelt og greit små kjekser med kokesjokolade i. Minner litt om safarikjeks, bare at det er myemye bedre, og så er de tynnere og ikke like sprø.

De lager vi også og vi kaller de også engelske sjokoladekaker. Det er de beste småkakene som finnes og jeg kan fint spise dobbel porsjon alene :)

Men du må ha hakkede mandler i også, da er de ekstra gode! :)

Ellers lager jeg sandkaker, sara bernhard, hjemmelaget marsipan, risboller og kakemenner og pepperkaker. Mamma lager ekstra mange kromkaker så jeg får en porsjon av henne :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De lager vi også og vi kaller de også engelske sjokoladekaker. Det er de beste småkakene som finnes og jeg kan fint spise dobbel porsjon alene :)

Men du må ha hakkede mandler i også, da er de ekstra gode! :)

Ellers lager jeg sandkaker, sara bernhard, hjemmelaget marsipan, risboller og kakemenner og pepperkaker. Mamma lager ekstra mange kromkaker så jeg får en porsjon av henne :D

Oi, tror det er første gang jeg har hørt om flere som lager dem! Alle som har vært innom oss og fått det servert har likt dem knallgodt, men aldri hørt om dem. Gode småkakene. :) Og ja, mandler oppi er kjempegodt. Jeg liker dem igrunn best når de er varme, så pleier å kjøre de noen sekunder i microen. Akkurat nok til at de blir litt myke, og sjokoladen smelter.

Jeg pleier og forresten å lage stenger av kransekakedeig, noen dyppes i smeltet sjokolade i endene, noen blir pyntet med melisglasur og noen begge deler. Virkelige kaloribomber men SÅÅÅ godt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, så er jeg glad i delfiakake. Men bare den min tante serverer, den er perfekt! Skikkelig god og usunn :)

De lager vi også og vi kaller de også engelske sjokoladekaker. Det er de beste småkakene som finnes og jeg kan fint spise dobbel porsjon alene :)

Men du må ha hakkede mandler i også, da er de ekstra gode! :)

Ellers lager jeg sandkaker, sara bernhard, hjemmelaget marsipan, risboller og kakemenner og pepperkaker. Mamma lager ekstra mange kromkaker så jeg får en porsjon av henne :)

Var et øyeblikk sikker på at det stod sankt bernard, og begynte å lure hva slags kake det var. Men, vi er jo på et hundeforum, så det er vel ikke så rart at jeg roter litt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
    • Et enkelt nettsøk ga meg flere nettbutikker som har det? Ellers så er det flere som har lignende produkter, jeg kjøpte noen veldig gode for noen år siden, men husker ikke merke nå. Var ikke K9.
    • Fortviler, fordi det er tomt for nomnoms 😨 Det perfekte snæck. Smakelighet på høyde med favoritt råfor, men i en konsistens som kan skjæres med ostehøvel, til tynne, store skiver som dekker store deler av tunga og ganen og gir maks bæng for the bucks - verdi per kalori - som belønning. Rene råvarer av dyr, ikke noe vegetabilsk tull som fillere, i verdens mest tasty snæck av en konsistens som ikke klæsser til lomma eller hendene. ..og det er TOMT. Lå to pølser igjen i hylla på K9 Hundesenter i dag. Jeg kjøpte den ene. Tomt.  You don't know what you've got till it's gone. Det der er en uerstattelig belønning. Alt annet er enten for tørt og for lav verdi, og feil form, eller for klæssete og ekkelt og uhygienisk å fare rundt hjemmefra med.   K9 Nomnoms er (var? 💔) den P E R F E K T E treningsgodbit.    Gid noen med litt kundegrunnlag kan pushe på K9 for å få de til å produsere mer av det der. Finnes faktisk ikke andre belønninger av samme kvalitet. Enten må vi nå ned på belønningsverdi, eller jeg må begynne klæsse med å ha Vom og kjøleelementer i lommene K9 Nom Noms  produsert av K9 Hundesenter - Midt-Norsk Kompetansesenter for hund.  Please, please! Noen med litt kundegrunnlag og salgsvolum, push dem for å få produsert mer av det der 🥺    
    • Jeg spurte Grok (Elon Musk's AI). Han påpeker at han ikke er veterinær, men han er en god AI med god kildekritikk, og en kan få se "tankeprosessen" bak svaret om en spør.  Her er svaret: https://grok.com/share/c2hhcmQtMg%3D%3D_29bf9e49-ab75-4059-b834-40e089591e1f Selv ville jeg spurt veterinær (eller Grok) hva h*n tenker om å prøve Vom og Hundemat Taste. 100% animalsk, kun en type dyr.
    • Husk å gå over forsiktig, enda saktere enn vanlig fôrbytte.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...