Gå til innhold
Hundesonen.no

Carma

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Carma

  1. Så bra, her er noen som lurer på AKKURAT det samme som jeg selv gjør! Jeg har også ei HG-tispe som trenger nytt bur, rett og slett fordi hun er en diger slask som har vokst seg ut av buret til bc-Buffy. Jeg har derimot et problem med høyden på bur... Er jeg fryktelig dillete som synes 68 cm (som Herkulesburene er) er for lavt? Målte lillesnuppis (7 mnd og allerede 32 kg... *sukke*) nå nettopp og når hun sitter normalt så er 80 cm rett over hodet hennes, med et bur på 80 cm vil fremdeles ørene bøyes i taket. Jeg er helt enig i at det beste for en hund er å ligge under kjøring og at litt dårlig plass er best ved kollisjon, men av og til blir man jo sittende der ei stund da... Langkjøring, svenskeharryhandel med venting i bilen, ferie.... alle normaliteter og abnormalitet som forekommer i livet. Synspunkter? Jeg har hatt schæfer tidligere som passet helt greit i buret jeg har nå, men HG-slask har dårlig plass der, iallefall for lengre turer...
  2. Hmmm okei, skal sjekke ut begge disse stedene! Takk takk! Kom gjerne med flere tips!
  3. Fortell! Er ikke det et stykke unna?? ...som sagt ikke superkjent...
  4. ...og om du synes smileyen var upassende, så var den ikke det da jeg så på den her! *ler*
  5. Hmmmm okei.... Men de har kanskje prøvetimer og sånt iallefall? Er det et bra treningssenter? Og hvilken side av byen ligger det på.....? *ikkesåkjent* Har du noe ca oversikt over hvilke treningssentre som kan være aktuelle å høre med...? Har prøvd å finne en oversikt over sentre på nettet, men ikke funnet noe som ser ut til å være fullstendig.... Takk o takk!
  6. Oh, nå er det lenge siden jeg har vært her inne! Føler meg nesten som en sånn snikende, skyldbetinget våt hund som kommer krypende forsiktig inn etter å ha vært på langtur alene i sprutregnet... Ikke slåååå..... Det er sikkert en del som bor i Vestfold her, sånn i nærheten av Tønsberg eller Sandefjord også kanskje?? Jeg leter etter et bra treningssenter (sånn til meg altså!) i det området, helst et som i tillegg til å ha ok timer/greit styrkerom også lar meg få trene på timesbasis (altså ikke må betale for fullt medlemskap for å kunne trene). Er i Stokke en del helger og ferier og skulle gjerne hatt et sted å trene en og annen lørdag/søndag og i de feriene jeg er der. Noen som vet bra steder som evt kunne passe? Eller som har tips om hvilke treningssentre jeg kunne kontakte for å høre...? Blir glad for alle lure innspill! igjen.... Because you're worth it! *smiske litt*
  7. Alaska husky 1 Australian kelpie 3 Australian shepherd 9 Azawakh 2 Basenji 8 Beagle 1 Berner sennenhund 7 Bichon frisé 1 Bichon havanais 1 Bearded collie Belgisk fårehund, groenendael 8 Belgisk fårehund, tervueren 8 Blanding 13 Boerboel 2 Border collie 7 Border terrier 1 Boxer 4 Briard 2 Breton 2 Bullmastiff 1 Cairn terrier 2 Cavalier king charles spaniel 8 Chinese crested powderpuff 2 Chow chow 1 Clumber spaniel 1 Collie langhåret 2 Collie korthåret 2 Dalmatiner 2 Dansk svensk gårdshund 1 Dobermann 1 Dogo canario 1 Dvergpinscher 4 Dvergschnauzer hvit 1 Dvergschnauzer salt/pepper 1 Dvergschnauzer sort 2 Dvergpuddel 1 Engelsk toy terrier 1 Engelsk setter 1 Engelsk springer spaniel 2 Etnahund 1 Eurasier 4 Finsk lapphund 2 Flat coated retriever 2 Fox terrier glatthår 1 Golden retriever 3 Grand danois 4 Greyhound 1 Gordon setter 1 Jack russel terrier 2 Japansk spisshund 6 Hovawart 5 Hvit gjeterhund 1 Irsk setter 1 Irish soft coated wheaten terrier 1 Kleiner münsterländer 2 Kooiker 3 Kerry blue terrier 1 Labrador retriever 1 Lagotto romagnolo 1 Lancashire heeler 1 Landseer 1 Leonberger 2 Mops 7 Miniatyr bull terrier 1 Mudi 1 Norsk buhund 1 Norsk elghund sort 2 Norsk lundehund 1 Nova Scotia Duck Tolling retriever 9 Papillon 3 Parson russell terrier 1 Phalene 3 Pinscher 1 Portugisisk vannhund 2 Presa canario 2 Rhodesian ridgeback 1 Riesenschnauzer Sort 1 Rottweiler 1 Saluki 2 Samojedhund 10 Saarloos 1 Sankt bernhardshund 1 Schäferhund 10 Shetland sheepdog 4 Siberian husky 6 Sloughi 1 Staffordshire bull terrier 5 Storpuddel 1 Tibetansk spaniel 3 Welsh springer spaniel 3 Welsh corgi cardigan 1 Welsh corgi pembroke 1 Vorstehhund korthåret 3 Vorstehhund strihår 1 Whippet 3
  8. *kniiiiis* Her er det kun siste finpuss igjen!
  9. Høhhøh, venta lenge nå? ;-P

  10. Venter du på Bente???

  11. Carma

    NOX reg. nummer

    Buffy er reg i nox-registeret og mener det sto at det kostet 780,- eller noe før jeg skulle betale, men summen som kom opp var ca 450,- da jeg betalte. Pussig greie, men jeg klager jo ikke for det!
  12. Pene gutter kler rÅza!! Utrolig artige eggebiler forresten, at jeg ikke har sett dem før da... *føle seg treg*
  13. Carma

    Australian Shepherd

    For en vakker Bajas! Var inne og snoka litt på hjemmesida di også..... Mye bra der!
  14. Har egentlig ikke så mye mer lurt å si, jeg, men ville bare nevne at grime ofte virker på samme måte som munnkurv på folk. Altså de som er redde for hunder ser ikke forskjellen. Så om du vurderer grime kontra munnkurv pga hvordan dette virker for folk rundt deg så tror jeg kanskje ikke det gjør den store forskjellen... Men grime kan være et godt hjelpemiddel det! Særlig om han lar seg påvirke av den, har vært borti hunder som drar akkurat like mye den veien de selv vil til tross for grime. Verdt et forsøk uansett kanskje.. Om du selv føler deg tryggere med munnkurv og at du dermed slapper mer av med den påvirkningen det kan ha på han så bør du kanskje fortsette med det isteden.
  15. Jeg tror at når (og jeg sier når, for jeg tror ærlig talt det bare er et tidsspørsmål, enten til du selv innser at du ikke kan ha det sånn lengre eller til noen andre forteller deg at du må fordi noe har skjedd...) du tar avgjørelsen om å avlive hunden din, hvor trist det måtte være, så vil en ro falle over deg. Når alt er avgjort og over så vil du etter som hverdagen blir forandret og du innser hva du faktisk har holdt på med, hvor langt du har strukket deg og hvor mye du har prøvd og brukt av energi og frustrasjon, da vil du forstå at det var ingen annen valg, du gjorde det rette uten tvil og du vil sannsynligvis også undre deg over hvor langt du har latt det gå.. Jeg har masse sympati og medfølelse for din situasjon, men synes du skal legge fra deg skyldfølelser og alle tanker om at du har mislyktes med en gang! Skal man tro Gry Løberg så er sånne situasjoner veldig lite eiers skyld, og veldig mye det som bor i hunden fra naturens side.... Siden du har hatt flere hunder før, du har tom en til nå, så er det jo ingenting som tilsier at det er noe DU har gjort som har gjort at hunden har blitt sånn! Jeg synes heller ikke det er noen mening i at du skal gå rundt og være redd i et år mens du håper på at hunden din skal vokse opp og fullstendig forandre gemytt..
  16. Om det å gå med munnkurv gjør deg tryggere og hunden trenbar så synes jeg virkelig at du kan prøve med det, jeg hadde ikke villet gå tur uten i det hele tatt om jeg var deg. Skal jo mye til for at han skal greie å skade noen alvorlig om han har munnkurv på seg og det i seg selv kan kanskje hjelpe deg...? For hver tur du går med han hvor noe halvveis skjer og du blir redd og snur så vil jo det forsterke hans reaksjonsmønster også. Dere ser en mann i det fjerne - du blir redd og snur - han får bekreftelse på at denne er livsfarlig... Om du har munnkurv så kanskje du greier å slappe av nok til at dette blir tryggere for han også...? Så er jo vurderingen din selvfølgelig om dette har noe for seg, kan det bli bedre? Klart han kan ha et greit liv med munnkurv i seg selv, er vel mer stressnivået og redselen som vil begrense hvor bra HAN har det..?? Jeg regner med det er en grunn til at han ble omplassert i utgangspunktet også, er dette noe du bør ta med før du bestemmer deg...? Synes ikke du skal ha dårlig samvittighet da. Hvorfor skal du det? Du skal ha respekt for deg selv for at du vurderer frem og tilbake hva som er best for deg selv, din familie, folk rundt deg og hundene dine. Om du velger å avlive så skal du være fornøyd med ditt valg og tro på at du gjorde det rette. Ingen hunder har det vondt når de er døde, er oss det er verst for.... Om du velger å ikke avlive så bør du ha en god plan, et godt alternativ hvor målet må være at dere alle skal ha et leveverdig liv hvor andelen kos og hygge er langt større enn andelen problemer og frustrasjon.... Og det valget er det bare du som kan ta!
  17. Ja, det er klart det er vanskelig! Men om du har en hund som blir så usikker at han blir farlig hver gang noe bittelitt utenom det trygge og stabile skjer (noen kommer inn døra, dere møter noen ute, unger leker i nabolaget) så er det faktisk en bombe som venter på å gå av... En eller annen gang skjer det noe. Det føles grusomt å skulle avlive noen som ser på deg med trygghet og godhet i øynene når dere sitter trygt på stua og koser, men jeg tror det føles fryktelig mye verre å skulle avlive disse øynene etter at de har ødelagt en unge for livet eller etter at de har lagt postmannen på operasjonsbordet med en stygt skamfert arm... Kanskje skjer det ingenting, forhåpentligvis skjer det ingenting, men om ting er så ille som du sier så er det en stor sjanse å ta.... Uansett hvor trist det er! Jeg er helt sikker på hva jeg hadde gjort i din situasjon ut fra det du har fortalt! Jeg hadde grått hele veien til veterinæren og hele veien hjem..
  18. Jeg har litt følelsen av at du har tatt et valg allerede, jeg...? Og at du kanskje ønsker deg bekreftelse på at det er rett valg...? Jeg er helt sikker på at du selv og dine følelser av stress og redsel når dere er på tur overføres til hunden din og at det gjør det hele mye verre for dere begge. Er han likedan hvis mannen din feks går med han? Ellers er jeg helt enig i at situasjonen din er uholdbar for dere alle. Løsningen kommer vel an på om han er sånn sammen med andre eller om han kun er sånn med deg. Uansett så er vi vel tilbake på spørsmålet om det er rett å overlate en problemhund til andre eller om de bør avlives uansett... Få hjelp av noen som "kan" litt hund og som kan se både deg og hunden (gjerne sammen og også hund uten deg evt) om du er usikker på hvor mye av hundens adferd som skyldes din stress og redsel om det hjelper deg å ta en ordentlig avgjørelse. En hund som er en fare for mennesker rundt seg og som er troende til å angripe uprovosert er uansett ingenting å "spare på" da, hunden selv har det neppe bra når den er så usikker heller... Lykke til med valget ditt! Ikke vent for lenge til du tar en avgjørelse. Vet du at avliving er eneste utvei så ikke vent til det skjer en ulykke... Du høres sliten og lei deg ut, det er ikke sånn det skal være å ha hund.
  19. Ikke fått med meg dette jeg... vært en ide å lage ny tråd eller forandret undertittelen på denne?
  20. Ooooh, kom på at på tirsdag (ikke bare tirsdag da...) har jeg vinterferie! Så mye mulig min tirsdagsefitdag kommer til å se ut som en søndagsefitdag da...
  21. Veeeeldig moden reaksjon asså!
  22. Åsså ønsker jeg meg at alle efit'ene skal legges ut i samme tråd jeg da! Heller "dressere" folk til å krympe bildene litt sånn at det ikke blir umulig å få lastet opp tråden... Ble mye sånn ut og inn og jeg tror tom jeg ikke har sett på alle efit'er denne gangen...
  23. Leste i avisa i dag at det skal være gjeterhundprøve i Etnedal denne helga. Derimot sto det ingenting om nøyaktig hvor og når... Har prøvd å finne ut av det på nettet, men finner ingenting... Trodde det fantes en border collie-klubb her i landet jeg, men finner ikke noe sånt heller. Finner NSG (Norsk sau og geit) som har en terminliste over gjeterhundprøver, men det står det kun "Valdres" og det hjelper jo ikke så mye... Noen som vet? Eller som har en idé om hvordan jeg kan finne ut av det?
  24. Noen som kan forklare meg hva dette egentlig er? Og er det egentlig vanlig å bruke dette i forbindelse med jobb, altså mellom "normal" arbeidsgiver og arbeidstaker? Finner lite om det på nett, men ut fra det jeg kan forstå må det isåfall være sånn at "om vi i april har jobb til deg så får du den", men litt usikker på om jeg har forstått dette rett... Dere er smarte mennesker. Noen som kan hjelpe ei blondine å forstå?
×
×
  • Opprett ny...