Jump to content
Hundesonen.no

Kan noen fortelle meg om Lagottoen? Og andre allergivennlige raser?


Synnikken

Recommended Posts

Trenger hjelp til å finne allergivennlige raser, har lest av og på her på nett at lagottoen er allergivennlig, men andre steder står det at den ikke er det.

Jeg tipser de videre om alt, må ikke være for liten rase, da min bror ikke vil gå tur med ett lite fjollete knøtt, så yorkshire terrier type hund er nei :wub:

Hunden må være liten til middels str, klipping og slikt er ok, null stress side damen.

Hun er åpen for å se på alt av allergivennlige raser.

Noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Lagottoen blir ikke kalt allergivennlig ,fordi det er veldig individuelt hvem som reagerer og ikke. Før vi skaffet oss vår lagotto møtte vi flere eksemplar av rasen, fordi min samboer er allergisk for noen raser. Lagottoen har han ikke kjent noe reaksjon på, selv ikke med 8 valper i fanget :wub: Men vil absolutt anbefale rasen om dere vil ha en god turkamerat eller drive med hundesport. Tror nok ikke den passer som bare sofahund, da den elsker å jobbe og være med der ting skjer. Vår valp lever i hverfall opp til det allerede, selv om hun elsker å ligge i sofaen også :wub:

Link to comment
Share on other sites

Lagottoen er allergivennlig på lik linje med f.eks de andre vannhundrasene, bichonrasene og pudler. Grunnen til at forskjellige raser noen ganger kalles allergivennlige og andre ganger ikke, er at folk definerer begrepet allergivennlig på ulik måte.

Link to comment
Share on other sites

Litt OT,

men hva er det som gjør at en hund i en rase er allergivennlig, mens f.eks kullbroren ikke er det ? Snodig..

Er det fettlaget i hud/pels ? Er det pelskvalitet ?

Hilsen Nysgjerrige meg som overhodet ikke er allergisk :wub:

Link to comment
Share on other sites

Litt OT,

men hva er det som gjør at en hund i en rase er allergivennlig, mens f.eks kullbroren ikke er det ? Snodig..

Er det fettlaget i hud/pels ? Er det pelskvalitet ?

Hilsen Nysgjerrige meg som overhodet ikke er allergisk :wub:

Ja, det kan være forskjeller i huden. En hund som f.eks har hudproblemer kan ofte være mer allergifremkallende enn et søsken som ikke har samme problem. Fett og pelskvalitet kan også spille en rolle. Ulike genetiske variasjoner kan slå ut i samme kull. Hos havanaisen forekommer det f.eks at det blir født korthårete valper. Disse røyter og er ikke allergivennlige i samme grad som sine langhårete søsken.

Link to comment
Share on other sites

Sambo var allergisk mot de fleste hunder, men fungerer fint med basenji. Den er ikke allergivennlig for alle, tydeligvis, men det kan jo prøves.

:P Jeg står alt på "liste" på basenji, eller jeg har vist min interesse for ett kull :angry:

hehe! :P

Kjære godtfolk! Nevn ALLE "allergivennlige" og lite røytende raser.

Noen som vet om Curly coated retriver røyter like mye som de andre retriever rasene?

Link to comment
Share on other sites

Kjære godtfolk! Nevn ALLE "allergivennlige" og lite røytende raser.

Du er ikke lite kravstor :angry:

Her er noen linker:

http://www.dogguide.net/dog-breeds-for-allergies.php

http://www.dogbreedinfo.com/allergy.htm (luk ut blandingene)

Flere allergikere tåler også pelstyper ala bearded collie, shapendoes eller briard. Langhårete hunder røyter generelt mindre enn korthårete.

EDIT: Men hva slags hund er de egentlig på jakt etter? Gemytt, morsjonsbehov, aktivisering, bruk? Regner med - og håper - at de har flere kriterier enn at den skal være allergivennlig og ikke være "et fjollete knøtt" (hva nå det betyr)?

Link to comment
Share on other sites

Jeg lånte ut min Portugisiske vannhund til en familie der far er allergisk for hund nå i helgen med stor suksess. Ingen reaksjon til tross for at lille krølle ikke akkurat var nybadet. Min far er hyperallergisk og tåler ingen hunderaser what so ever. Men jeg hverken skifter klær eller vasker hender når jeg kommer til han, selv om jeg har vært sammen med hunden hele dagen og klappet og dillet. Han reagerer ikke i det hele tatt - med andre ord, hunden frigir ikke nevneverdig mye allergener som fester seg på meg (det min far reagere på hvis jeg har hundehår på meg). Det har selvsagt med mangelen på underull å gjøre - det skal ikke rasen ha.

Verdt å ta en titt på rasen, kanskje? De er noen herlige vesner!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...