Gå til innhold
Hundesonen.no

Vond lukt


Recommended Posts

Sita fikk løpetid for 15 dager siden, og har oppført seg som hun pleier under løpetiden; litt daffere enn vanlig og mye mer kosete.

Igår merket jeg at hun har en sterk, vond lukt fra kjønnet. Den må ha oppstått iløpet av gårdagen, vi har ikke merket noe på henne før igår. Når jeg skiftet på trusa hennes så jeg at hun hadde utflod i tillegg til vanlig løpetidsblod. Har lest litt rundt på nettet, og finner alt fra at noen tisper bare lukter vondt i forbindelse med løpetida (er hennes tredje løpetid dette, kan ikke huske å ha kjent slik lukt før) til at man må sjekke for livmorbetennelse. Har prøvd å ta tempen hennes, men må nok gå til innkjøp av ny temperaturmåler, 36 grader kan jeg ikke tro at stemmer.

Hun vasker seg selv, ikke noe overdrevent, men litt sånn på kveldene når vi har av trusa. Vasker henne innimellom selv også, for å være sikker på at hun er ren. Vasket henne idag tidlig, og hun er ikke rød eller sår såvidt jeg kan se.

Ikke drikker hun unormalt mye heller, som jeg har forstått kan være symptom på livmorbetennelse.

Hva tror sonisene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å skremme - men *om* det skulle være en infeksjon, så kan tilstanden endre seg veldig fort til å bli alvorlig og kritisk! Så jeg ville dratt til vett så fort jeg kunne - og om det er først i morgen ville jeg passet på hunden som en smed i hele natt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tingen er at jeg ikke vet helt om det er grunn til å mistenke livmorbetennelse? Imorges var lukta borte, like brått som den dukka opp. Jeg kjøpte ny febermåler i formiddag, som viser 38.0. Det var nok bare noe forbigående ulumskheter :) Jeg regner med at livmorbetennelse, som er såpass alvorlig, har vedvarende symptomer?

Edit: Ringte dyrlegen i formiddag, som da sto i operasjon. Ringer tilbake nå klokka fire for å høre om han vil vi skal komme inn på drop-in :)

Edit 2 klokken 1600: Ifølge veterinæren er det helt normalt med "gørr" på slutten av løpetida, og så lenge hunden har god allmenntilstand og ikke har feber er det ingenting å bekymre seg for :lol:

Hønemora slår til igjen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • De fant vel SM hos det meste av småraser i Finland (og i Nederland, der mener jeg de droppa hele prosjektet fordi de ikke fant noen raser som var "gode nok" for en utkrysning). Men såvidt jeg har skjønt er SM multigenetisk, sånn at det uansett vil være positivt å få inn nytt avlsmateriale. En ny hund ligger uansett litt frem i tid for min del (forhåpentligvis, det blir ikke så lenge hun jeg har nå fortsatt er her), så dra krysser jeg fingrene for at de er kommer litt videre mtp. helse  
    • «Rette tidspunkt» eksisterer nesten aldri. Det er alltid gode grunner til å gjøre noe og til å la være. Å skaffe en hund kommer til å være kjempeslitsom, utrolig artig, lærerik, givende og en utfordring for deg som person og dere som par. Dere har gjort de refleksjonene og ønsker å legge til rette livsstilen deres. Det kommer uansett til å dukke opp et eller annet, stort eller lite man aldri kan forberede seg på. Det er sånn livet er. Jeg kommer selv fra en ikke-hundeglad familie og fikk høre det samme selv helt frem til jeg var 30. ikke la ypotetiske fremtidige sydenturer, studier i utlandet eller «hva om dere slår opp» stanse dere fra å gjøre noe som helst.    hilsen nylig hundeeier som er superstolt over sitt valg 👏
    • Den blandingen kunne jeg nok også ha sett for meg om jeg skulle hatt litt mindre hund, om det ble gjort riktig fra et sånt prosjekt, men leste at SM ligger til engelsk cocker også fant man ut siden denne innkryssingen er testet i Finland? Ellers kan jeg ikke svare på det du spør om.
    • Har fått høre at vi er unge og "binder" oss fast ved å gå til anskaffelse av hund. Så klart blir en mer stengt. Men vi har ikke behov for å reise masse, og dit vi reiser kan vi jo ta med hunden. Både jeg og samboeren min er veldig hjemmekjære, og reiser for det meste innenlands, med unntak en Danmarkstur i året. Vi har jo allerede katt, så da blir vi vel "stengt" på grunn av den også da...🤷‍♀️
    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...