Gå til innhold
Hundesonen.no

Når oppdretter ikke svarer på en henvendelse


Kristian_

Recommended Posts

Jeg sendte avgårde en lengre e-post 17. juni, hvor jeg spurte om diverse. Fortsatt ikke noe svar. E-posten står oppført på hjemmesiden til oppdretter, men vedkommende kan være på ferie og det kan være flere andre årsaker til at jeg ikke får svar.

Er ytterst få oppdrettere av rasen i Norge, jeg vet faktisk ikke om det finnes flere. Så jeg håpet jo på svar fra dette mennesket. Foretrekker å ta kontakt på epost, istedet for å ringe. Selv om jobben min går ut på å ringe, er det noe jeg helst vil slippe privat. Har tenkt tanken å kontakte noen i Sverige.

Hvordan ville dere gått fram videre nå? Kontakte noen i Sverige, sende ny mail til oppdretter i Norge? Nesten nødt til å ta en telefon? Blir det masete å kontakte vedkommende på nytt, burde jeg være mer tålmodig? Tenker på at hvis jeg kontakter noen i Sverige får jeg kanskje spørsmål om jeg har vært i kontakt med de/noen i Norge, og mulig de blir skeptiske og tror at jeg kontakter dem fordi jeg ble avvist av de i Norge.

(For meg virker det helt naturlig å være åpen for svenske oppdrettere uansett når det er så lite å ta av i Norge)

For alt jeg vet kan det hende at oppdretteren har lest e-posten, men ikke synes den er verdt å svare på. Men det ville vært rart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg ville tatt en telefon jeg og spurt om vedkommende hadde mottatt din e-post. Hvis de ikke har det, så kan du jo småprate litt for å bli litt kjent også tilby deg å sende den på nytt, bekreft at du da har riktig adresse. Om de har mottatt den, men ikke svart så får du sikkert en grunn når du ringer. Hvis det bare beror på en "treghet i systemet" er det jo bare å vennlig oppmuntre de til å sende deg ett svar så snart de har anledning. Jeg hadde ikke oppfattet det som utidig masing, kun vennlig men intressert.

Edit: jeg ville nok ha sendt en tislvarende e-post til noen svensker også, det er aldri feil å bli bedre kjent med ett rasemiljø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan vær mange årsaker for at man ikke får svar på eposten, og spesiellt i disse tider, er folk på ferie og ikke har data tilgjengelig. Jeg har selv skrevet mail til folk og ikke fått svar, og jeg skal ærlig innrømme at jeg føler at de ikke er interessert, hvis de ikke svarer. men er jeg veldig gira på denne oppdretteren, ringer jeg. Da vet jeg at jeg får svar ihvertfall, og med en samtale får man mye mer ut av enn skriftlig. Man får et bedre bilde av mennesket også. Jeg føler det ikke som masing i det hele tatt, du bare ringer og sier at du har sendt mail, og lurer på om den har kommet frem.

Enig med gråtass, skriv mailen og send til flere, også i andre land. Det har jeg gjort flere ganger. Da har man flere å velge imellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville nok ringt, men også kontaktet svenske oppdrettere. Det kan jo hende at denne oppdretteren helst vil snakke med evt valpekjøpere enten på tlf eller treffe de før h*n bestemmer seg for å ville selge valp til de. Noen er utrolig treige til å svare på mail, er ikke alle som bruker det daglig. Jeg ville ha ringt henne jeg, selv om du kanskje synes det er litt ubehagelig. Da får du også svar med en gang på spørsmål istedet for å måtte vente på svar på mail.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk svar fra Sverige i dag, og virket som at hun ville selge til meg allerede nå siden hun snakker om en spesifikk valp hun har som er 8 uker.

Jeg var mest redd for om jeg ikke ville få grønt lys på rasen i det hele tatt, så det var ganske gode nyheter. Hun virket ganske seriøs også, og har drevet med oppdrett en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende da. Skal du dra og hilse på den eller? Spent på rasen jeg da! :icon_confused:

Det skader kanskje ikke å si hvilken rase det er. Det er Cattle Dog. Hun jeg fikk svar fra sa at jeg kunne komme og hilse på, og det frister i grunn.

Men har ikke lagt noen konkrete planer om besøk. Jeg kommer også til å se hva de andre svarer etter hvert, jeg skrev jo tross alt til alle sammen i Sverige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så artig! De virker som noen kule hunder. Lurer på hvor mye de har til felles med kelpien og aussien.

Jeg ser for meg at den er litt "tøffere", mer robust (der kommer nok Bull Terrier'n inn i bildet), men er absolutt ikke den rette til å svare på det. Bestilt en bok om rasen som jeg forhåpentligvis får om noen dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skal du bruke Cattle Dog'en din til? Hva fikk deg til å bestemme deg for denne rasen? :icon_confused:

Lykke til med letingen etter den rette hunden hos di rette oppdretterene! :whistle:

Jeg vil bruke den til lydighet, og så er jeg åpen for andre "grener" også, og da er det en fordel at rasen virker veldig allsidig. Kommer til å bruke tiden framover til å lære mer om ulike aktiviteter og se hva som virker spennende. Det som er sikkert er at jeg vil bruke mye tid på hund.

Har ikke kommet så langt i prosessen, og er ikke slik at jeg skal ha hund i år (det er en umulighet). Så jeg har god tid på meg til å finne ut mer om hva jeg vil.

Cattle Dog'n virker klok og tar ting raskt, selv om det naturligvis kan gi noen utfordringer også. Virker som en stødig hund som er trygg på seg selv. En nervøs og fryktaggressiv hund vil jeg virkelig ikke ha, som kan være vanligere på noen raser. Vet at dette avhenger av meg som eier også, oppvekst og opplevelser osv.

Jeg synes jo at det er veldig flotte hunder også, spesielle og med mye sjarm. Passe stor, ser ikke ut til å kreve så mye vedlikehold av pelsen heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende da, rasen vet jeg 0 om, så gleder meg til å følge dere etterhvert, når hunden er i hus. :icon_confused:

Hehe, gjett om jeg sitter og irriterer meg over at jeg ikke har kommet meg lengre med studier/jobb/bosted, så jeg kunne hatt hund allerede.

Gleder meg noe voldsomt, men må være fornuftig og vente. Bruker nok av tid på hund+nett uten å ha hund, nesten litt sært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende :icon_confused: Håper å lese mer om deg og hunden du får i fremtiden! Vet null og niks om denne rasen jeg også, så da er det ekstra spennende å "bli kjent med" den :whistle:

EDIT: Fant en rasebeskrivende video av Cattledog'en på Youtube:

Fine hunder da! Kraftige plugger. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende :whistle: Håper å lese mer om deg og hunden du får i fremtiden! Vet null og niks om denne rasen jeg også, så da er det ekstra spennende å "bli kjent med" den :)

EDIT: Fant en rasebeskrivende video av Cattledog'en på Youtube:

Fine hunder da! Kraftige plugger. :)

Den har jeg sett noen ganger allerede :icon_confused: Anbefaler

for de som har drøyt 8 min å slå ihjel :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hallo, det var synd å høre at du ikke fikk respons fra oppdretter. Jeg er ikke sikker på hvilken rase du ettelyser, men det bla henvist til Larry og Skidbooth, så jeg lurer på om det kan være Australian Cattledog du er på jakt etter. Er det tillfelle er vi bare to offisielle oppdrettere i norge, med kennelnavn. Det betyr ikke nødvendig vis at ikke flere har hat kull.

Er det ACD du er på jakt etter kan du kontakte meg på [email protected].

ELLER KONTAKT Svenska Australian Cattledog Klubb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hey hey "A dose of dalmatian" kult da :lol: (men ser ikke noen likheter lenger hihi)

(fra den første youtubevideoen)

Høres ut som du må trene endel på at den ikke skal nappe og bite deg da? bare utifra videoen.

Har ikke akkurat kroppsbygningen til en Dalmatiner, men man kan jo tenke seg til hvor flekkene kommer fra :) klar over det med bitinga, men tror ikke det er noen umulig oppgave :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...