Jump to content
Hundesonen.no

Heisann! :-)


Guest

Recommended Posts

Hei! :D

Her kommer en presentasjon om meg og mine firbeinte. (edit: jeg skrev egentlig "liten presentasjon", men måtte ta vekk "liten" når jeg var ferdig med å skrive denne teksten :) )

Jeg er 16 år og har hundegalskap :D og trives veldig godt med det. Jeg er så godt som oppvokst i valpekassa, iallefall har vi hatt hund hele livet mitt. Jeg bor på en gård i Mosvik i Nord-Trøndelag, og vi driver med sau og ammekyr. I tillegg til dem har vi også to fjøskatter, en kanin og en undulat.

Vi har hatt border collie hele mitt liv. Da jeg var ca 5 år kjøpte min eldre søster ei sheltietispe. Hun har hatt noen valpekull på henne oppgjennom årene. Nå er tispa pensjonist forlengst og har flyttet sammen med ""kårfolka" på gården :o

Sammen med min mor driver jeg Hovdgården Kennel. Vi fikk godkjenning i 2007, og har nå vårt 2. valpekull. For mer info om kennelen, se http://www.hovdgaarden.moo.no

Hundene vi har for tiden:

Aqita er en Petit Basset Griffon Vendeen. Hun er 4 år og er ei livlig jente full av personlighet! Hun er godkjent ettersøkshund på skadet hjortevilt, og vi bruker henne aktivt på rådyrjakt. I tillegg har vi prøvd oss på utstilling, uten de helt store resultatene. Men jeg er fornøyd med rød sløyfe.

Majan's Endless Angel går under navnet Amy. Dette er ei med mye fart og energi i! :) Hun er 3 år, og vi har trent lydighet og blodspor samt at vi har vært på noen utstillinger. Jeg var på Nordenstamkurs med henne i 2008, det var virkelig lærerikt og morsomt, både for hund og eier! Selv om jeg hadde mange fordommer mot Nordenstam i forkant.. så er alle fordommene vekke nå :blink: (Det ligger forresten bilde av Amy på fremsiden til Nordenstam Hundeskoles hjemmeside :) ) Vi skal dit på spesialkurs igjen i sommer, håper på mange fine opplevelser sammen.

Bill er en korthåret Border Collie gutt på 5 år. Vi kjøpte han ferdigtrent på sau, og han er en kjempegod gjeterhund både på bane og på fjellet. Vi har hatt veldig god hjelp av ham.

Zetor er en korthåret Border Collie hann. Han er 4 år, og jeg er nesten sikker på at han har ADHD :) Som Border Collier flest har han et svært stort aktivitetsbehov og han trenger virkelig å få brukt hodet sitt. Zetor er en Border Collie - ja - men ingen gjeterhund. Jeg har trent lydighet med han, men har hatt en pause i det siste. Akkurat nå bor han hos min søster og familien.

Hovdgårdens Bianca er datter etter vår egen Aqita, og den første valpen vi beholder etter vårt eget oppdrett. Hun er født 16.04.09 (i skrivende stund 3 dager gammel) :D Mine mål med denne frøkena er at hun skal bli en god jakthund og bli godkjent som ettersøkshund på skadet hjortevilt. Mine håp er at hun kan få noen titler, enten på jakt, spor eller utstilling. Gleder meg masse til å se hvordan hun utvikler seg!

Den nye valpen uten navn har jeg og pappa bestilt sammen. Det er ei Plotthundtispe, født 11.03.09. Vi skal bruke henne først og fremst på gaupejakt, og kanskje litt villsvinjakt i sverige iblandt. Skal bli spennende å begynne pregingen på gaupe til høsten. Ser frem til neste års sesong! :)

*pust*.. det var "litt" om oss :D

Jeg må legge til at jeg har vært på hundesonen en god del for lenge siden, men ble medlem på nytt igjen nå.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...