Jump to content
Hundesonen.no

Buljong pulver


Red Merle

Recommended Posts

Jeg synes Jatzy er litt for tynn(hun har alltid vært slank) men i perioder er hun litt for tynn, slik som nå. Hun har alltid vært litt vanskelig i matveien når det gjelder tørrfòr, og hun spiser skjelden opp all maten, av og til tar hun kun et par munnfull og lar maten være (spisevegring? mat lei?).. Alt som ikke er tørrfòr går ned på høykant. Hun får en viss tid på seg til å spise, vil hun ikke spise på maten satt vekk og hun må vente en stund.

Det er ikke det at hunn er undervektig, men jeg kunne godt tenke på meg at hun kunne hatt litt mer fett på kroppen. Spesielt siden det er kaldt ut og vi går mye tur. Jeg tenker å kjøpe noe frysetørket vom, men det får jeg ikke gjort før til mandag...

Men så fikk jeg en idè da, kan jeg løse opp buljong pulver i vann og bløte opp tørrfòret med det? Altså, da snakker vi 1 teskje buljong per liter vann. Jeg må vel også tilføye, at hun ikke fått tørrfor tørt, men oppbløtt med vann. Men buljong pulver er vel ikke skadelig vel? vil ikke gi henne det om hun syk?

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over, det er mye salt i buljongpulver/terninger, så det er nok ikke så lurt å gi dette på dagelig basis. Pleide å blande inn en terning nå og da til hunden som bodde her før, var også veldig småspist, tørrfor var æsj. Tja spiste kanskje litt mer da jeg blandet i pulver, men ikke mye. Men en gang i mellom må det vel være greit. :)

Link to comment
Share on other sites

Istedet for buljong hender det at jeg tar en teskje eller to med brunsauspulver og blander i vannet som tørrfòret bløtlegges i. Innbiller meg at det er mindre salt i sauspulver enn buljong?

En teskje leverpostei utrørt i vann funker også godt.

Link to comment
Share on other sites

Man kan forsøke å smuldre litt sånne frysetørka godbiter (lever, kjøtt) i maten - de inneholder vel ikke tilsatt salt? Eller fore rått, så klart. Selv trodde jeg V&H skulle være noe skikkelig griseri å fore med, med masse ekstra jobb, men det går faktisk helt greit, og reduksjonen i avfallsmengden er helt utrolig. At hundene virkelig elsker maten er heller ingen ulempe, da.

Link to comment
Share on other sites

Det som er bedre enn buljong som det er mye salt i.... Kok opp kraft på et stykke ben, med kjøtt.. Ikke tilsett salt.

Kok det godt inn så det blir konsentrert, frys det så ned i terningsposer(fryseposer for å få terninger)... Da tar du bare opp en slik og legger i vannet..

Hvis du lager levergodbiter, så ta vare på kokevannet på samme måte...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gitt henne tørrfòr med buljong èn gang og det var i morges, men tenkte også at det innheholder mye salt, så det var mer vann enn buljong hun fikk da. Tenker ikke å fòre henne med dette dagelig, spesielt ikke hvis det er, som dere sier, mye salt. Kan ikke være bra for nyrene.

Jeg tenker at jeg skal få kjøpt inn noe vom og hundemat, men jeg har en veldig liten fryser, så dette blir kun til de periodene hun spiser veldig lite.... Må man fryse ned de 'vakum'pakkede pakkene med frysetørket vom? Eller kan de fint ligge i et mørkt skap(uåpnet)?

Link to comment
Share on other sites

Her blander jeg litt yoghurt og leverpostei ut i en halv liter varmt vann og heller over kulene. Det serveres med èn gang. Hundene slurper i seg vannet først (som blir lunka når det er blanda med yoghurt og leverpostei fra kjøleskapet) og spiser kulene (som enda er kruspete) etterpå. En gang i blandt hiver jeg oppi litt olje og en eggeplomme. Har vi spagetti, kylling eller annen høvelig middag blander jeg inn litt av det også. Bare bittelitt, men nok til at det blir litt smak. V&H er de kjempeglade i, men de la sånn på seg av det. Det er vel det du ønsker, så da er vel det bra. Jeg blandet litt V&H i tørrfôret. Èn pølse varte i to dager for to hunder. Hvis en av hundene ikke har matlyst en dag, fjernes skålen før den andre er ferdig med å spise, så blir de ikke mer mat før neste måltid. Det kan være lurt å å fjerne maten fort uansett, så hunden lærer at den må spise mår maten blir servert.

Det kan også være en idè å tenke på godbitbruken. Har hunden fått 35 frolic på trening, er den kanskje ikke sulten.

Buljongvann og brød er ikke hundemat. Da ville jeg heller kokt litt ris, tint litt kjøttdeig fra fryseren og blandet i hundre gram ca (rått) og slengt oppi et egg. Som krisemat, hvis sekken ble tom sånn plutselig.

Link to comment
Share on other sites

Valpisen min spiser MYE bedre V&H.. vanlig tørrfór er ikke like nam nam for å si det sånn.

Men hender jeg ikke har tint klart V&H så da blir det oppbløtet tørrfór. Der tilsetter jeg Biola yoghurt som i tillegg skal være veldig bra for magen til hunden! Og de syntes det er kjempegodt!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...