Gå til innhold
Hundesonen.no

Buljong pulver


Red Merle

Recommended Posts

Jeg synes Jatzy er litt for tynn(hun har alltid vært slank) men i perioder er hun litt for tynn, slik som nå. Hun har alltid vært litt vanskelig i matveien når det gjelder tørrfòr, og hun spiser skjelden opp all maten, av og til tar hun kun et par munnfull og lar maten være (spisevegring? mat lei?).. Alt som ikke er tørrfòr går ned på høykant. Hun får en viss tid på seg til å spise, vil hun ikke spise på maten satt vekk og hun må vente en stund.

Det er ikke det at hunn er undervektig, men jeg kunne godt tenke på meg at hun kunne hatt litt mer fett på kroppen. Spesielt siden det er kaldt ut og vi går mye tur. Jeg tenker å kjøpe noe frysetørket vom, men det får jeg ikke gjort før til mandag...

Men så fikk jeg en idè da, kan jeg løse opp buljong pulver i vann og bløte opp tørrfòret med det? Altså, da snakker vi 1 teskje buljong per liter vann. Jeg må vel også tilføye, at hun ikke fått tørrfor tørt, men oppbløtt med vann. Men buljong pulver er vel ikke skadelig vel? vil ikke gi henne det om hun syk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt over, det er mye salt i buljongpulver/terninger, så det er nok ikke så lurt å gi dette på dagelig basis. Pleide å blande inn en terning nå og da til hunden som bodde her før, var også veldig småspist, tørrfor var æsj. Tja spiste kanskje litt mer da jeg blandet i pulver, men ikke mye. Men en gang i mellom må det vel være greit. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Istedet for buljong hender det at jeg tar en teskje eller to med brunsauspulver og blander i vannet som tørrfòret bløtlegges i. Innbiller meg at det er mindre salt i sauspulver enn buljong?

En teskje leverpostei utrørt i vann funker også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan forsøke å smuldre litt sånne frysetørka godbiter (lever, kjøtt) i maten - de inneholder vel ikke tilsatt salt? Eller fore rått, så klart. Selv trodde jeg V&H skulle være noe skikkelig griseri å fore med, med masse ekstra jobb, men det går faktisk helt greit, og reduksjonen i avfallsmengden er helt utrolig. At hundene virkelig elsker maten er heller ingen ulempe, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er bedre enn buljong som det er mye salt i.... Kok opp kraft på et stykke ben, med kjøtt.. Ikke tilsett salt.

Kok det godt inn så det blir konsentrert, frys det så ned i terningsposer(fryseposer for å få terninger)... Da tar du bare opp en slik og legger i vannet..

Hvis du lager levergodbiter, så ta vare på kokevannet på samme måte...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gitt henne tørrfòr med buljong èn gang og det var i morges, men tenkte også at det innheholder mye salt, så det var mer vann enn buljong hun fikk da. Tenker ikke å fòre henne med dette dagelig, spesielt ikke hvis det er, som dere sier, mye salt. Kan ikke være bra for nyrene.

Jeg tenker at jeg skal få kjøpt inn noe vom og hundemat, men jeg har en veldig liten fryser, så dette blir kun til de periodene hun spiser veldig lite.... Må man fryse ned de 'vakum'pakkede pakkene med frysetørket vom? Eller kan de fint ligge i et mørkt skap(uåpnet)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blander jeg litt yoghurt og leverpostei ut i en halv liter varmt vann og heller over kulene. Det serveres med èn gang. Hundene slurper i seg vannet først (som blir lunka når det er blanda med yoghurt og leverpostei fra kjøleskapet) og spiser kulene (som enda er kruspete) etterpå. En gang i blandt hiver jeg oppi litt olje og en eggeplomme. Har vi spagetti, kylling eller annen høvelig middag blander jeg inn litt av det også. Bare bittelitt, men nok til at det blir litt smak. V&H er de kjempeglade i, men de la sånn på seg av det. Det er vel det du ønsker, så da er vel det bra. Jeg blandet litt V&H i tørrfôret. Èn pølse varte i to dager for to hunder. Hvis en av hundene ikke har matlyst en dag, fjernes skålen før den andre er ferdig med å spise, så blir de ikke mer mat før neste måltid. Det kan være lurt å å fjerne maten fort uansett, så hunden lærer at den må spise mår maten blir servert.

Det kan også være en idè å tenke på godbitbruken. Har hunden fått 35 frolic på trening, er den kanskje ikke sulten.

Buljongvann og brød er ikke hundemat. Da ville jeg heller kokt litt ris, tint litt kjøttdeig fra fryseren og blandet i hundre gram ca (rått) og slengt oppi et egg. Som krisemat, hvis sekken ble tom sånn plutselig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpisen min spiser MYE bedre V&H.. vanlig tørrfór er ikke like nam nam for å si det sånn.

Men hender jeg ikke har tint klart V&H så da blir det oppbløtet tørrfór. Der tilsetter jeg Biola yoghurt som i tillegg skal være veldig bra for magen til hunden! Og de syntes det er kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...