Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mange bøker leser du i løpet av et år?


Debbie

Recommended Posts

10-20 hundebøker pluss utvalgte deler av pensumbøker. Dette kommer jo i tillegg til blad og diverse artikler på nett. Ytterst sjelden leser jeg skjønnlitteratur eller lignende, men det blir vel en eller to bøker i løpet av året, alt ettersom jeg kommer inn i en "god" sirkel eller ikke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg leser 1-3 skjønnlitterære bøker i måneden, ca. 6 skolebøker i løpet av et skoleår og et par-tre diverse faglitterære bøker i løpet av året. Så til sammen 30-40 bøker i året omtrent? Jeg har ikke tid til mer, jeg, innimellom skole og hund og internett og tv og filmer også videre.

Link to comment
Share on other sites

Trur jeg ligger på 5-10 skjønnlitterære bøker. Kommer an på lengden på de selvfølgelig. Et ukjent antall hundebøker og heldigvis 0 pensumbøker...

Men trur jeg skal skrive ned alt jeg leser/hører i år, og se hva det endelige tallet blir på...

Link to comment
Share on other sites

Men trur jeg skal skrive ned alt jeg leser/hører i år, og se hva det endelige tallet blir på...

Det tror jeg jammen meg at jeg skal gjøre også. Kan bli spennende å se hvor mange jeg egentlig ender opp med til slutt :)

Laget en slik ordning første januar.. Har ikke peiling på hvor mange bøker jeg leser, og hadde vært morsomt å se hvor mye det egentlig er i løpet av ett år. Skriver også opp antall sider jeg da.. :)

Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg jammen meg at jeg skal gjøre også. Kan bli spennende å se hvor mange jeg egentlig ender opp med til slutt :P

Laget en slik ordning første januar.. Har ikke peiling på hvor mange bøker jeg leser, og hadde vært morsomt å se hvor mye det egentlig er i løpet av ett år. Skriver også opp antall sider jeg da.. :P

Får lages en ny tråd neste år. Nesten synd at vi ikke kan redigere innlegg, for da kunne vi laget liste over hva vi leste etter hvert. :) Hadde vært litt intr og sett hva folk leser på gjennom året. Sikkert kjempespennende med sider også, det blir sikkert noen i løpet av året... Lydbøker må jo gjelde... ;) (ellers havner jeg med svært lite skjønnlitteratur. :) )

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått lest altfor lite bøker de siste årene dessverre, men har tenkt til å prøve å komme ordentlig i gang med lesingen i år. Godt forslag å skrive opp hva man leser, det vil bli interessant å se :)

Link to comment
Share on other sites

Det var nesten jeg vurderte å ikke svare på denne tråden... Har alltid sett på meg selv som en som liker å lese mange bøker, men i de siste par årene har jeg tatt en "pause" i lesinga. Er nesten flau over å si at jeg i løpet av året som har gått, sikkert ikke har lest mer enn 5 bøker ca. Og noen veldig tynne.

Pluss skolebøker og blader, og slikt.

Satser på at det skal bli bedre framover :) I alle fall med skolebøkene :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg leser mye pensumlitteratur, og er ellers glad i å lese skjønnlitteratur. Finner jeg en bok jeg liker, så er den lest ut på en-to-tre :) Men det er ikke så lett å sette et tall for antall bøker per år, for mange bøker er jo så lettleste at de tar få timer, mens andre bøker med over 1000 sider skrevet for lenge siden, gjerne på en "tung" måte, selvsagt tar lengre tid. Ergo varierer antall leste bøker betraktlig med tanke på hva jeg leser.

Link to comment
Share on other sites

Får lages en ny tråd neste år. Nesten synd at vi ikke kan redigere innlegg, for da kunne vi laget liste over hva vi leste etter hvert. :) Hadde vært litt intr og sett hva folk leser på gjennom året. Sikkert kjempespennende med sider også, det blir sikkert noen i løpet av året... Lydbøker må jo gjelde... :D (ellers havner jeg med svært lite skjønnlitteratur. :lol: )

Neinei, lydbøker kan ikke gjelde..! :)

Lydbok og bok er jo langt ifra hverandre, man LESER jo ikke en lydbok :P

:D

Link to comment
Share on other sites

jeg leser enorme mengder. Når ryggen slår seg vrang og jeg ikke klarer å gå/sitte blir det bøker når jeg er dr*ttlei tv'n.Blir et sted mellom 150-300bøker i året.Hurra for "husmorporno" som kommer rett i kassa :lol:

Ellers bestiller jeg bøker på nett,mye ang. WW2 både norske og engelske bøker.Dessuten får jeg bøker til jul og bursdag.

Link to comment
Share on other sites

Jeg leser for det meste saklitteratur i form av artikler/reportasjer/fagbøker, og lite skjønnlitteratur, egentlig. Årsaken til det er vel mest fordi jeg ikke har tålmodighet til å sette meg ned med en bok, i tillegg er det få bøker som virkelig fenger meg. Det bør helst skje noe i bokahele tiden, eller så bør den være veldig god språklig. Tilsammen leser jeg 3-4 skjønnlitterære bøker i året, og så kommer skolebøker/fagbøker i tillegg. I 2008 leste jeg kanskje 5 romaner tilsammen :blush:.

Link to comment
Share on other sites

Tja, kanskje en 10 bøker som jeg leser fordi jeg har lyst (selvfølgelig pluss hundebøker. Da blir det vel en 10 til :D) . Det blir vel en 5-10 pensumbøker også...

Egentlig veldig forskjellig.... I løpet av desember 08 leste jeg 5 bøker, men i november leste jeg 1...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har i mange år skrevet ned hvilke bøker jeg leser. Begynte med en lesehesten-konkurranse på biblioteket her, hvor du fikk en premie for hver 50. bok du leste og så var med i trekningen av en større premie. Da jeg ble for gammel for konkurransen har jeg bare fortsatt. Egentlig litt ålreit, da har jeg hatt muligheten til å gå tilbake og finne de bøkene/forfatterne jeg har likt spesielt godt og lese dem om igjen!:P

Rekorden er på rundt 230 bøker på et år (det var vel på barneskolen, tiden før deltidsjobb:p), mens i fjor ble det et sted under 40. Det er da kun skjønnlitterære. Pensum (et eks på pensumbok er denne)/faktabøker pleier jeg ikke å skrive opp. Har i år, siden det har vært ganske labert de siste årene, å lese 100 bøker som nyttårsforsett!:) Så langt har det gått veldig dårlig, men har stor tro på div ferier framover!

Link to comment
Share on other sites

Hehehe, jeg leste 130 bøker på et år i 8.klasse iallefall, konkurranse på biblioteket der. Men, det var jo kun de jeg lånte på det biblioteket, da ikke de jeg lånte på biblioteket i byen og de mamma kjøpte.

Nå er det vel iallefall godt over 50 på et år, tenker jeg, leser vel ut ca en bok i uka, om ikke jeg begynner på en serie der jeg har tilgang på alle bøkene, da leser jeg fort vekk 6-7 bøker i uka. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...