MariaN Skrevet 7. November 2008 Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 I dag fikk Diesel noe ekstremt godt hjem til bestefar, nemlig LUNGEMOS(kjøpt på "slaktern"). Jeg syns ikke det var noe å skryte av, men bikkja var helt i ekstase! Inneholder dette salt osv.. eller er det rett og slett ren mos av ekle greier? Isåfall hadde Diesel garantert likt dette som snacks istede for vom i ny og ne. Øynene var trillrunde, ørene rett opp, og jeg fikk IKKE kontakt med han når bestefar skjærte opp lungemospølsa. Prøvde å ta han vekk ved å leie han bort i halsbåndet, men han var ikke til å rikke Det er nemlig EN plass hvor det er lov å tigge, og det er hos mine besteforeldre. Der er det alltid noe godt. Dette vet han å utytte. *sette seg ned å se fint på bestefar, gir gjerne labben i ny og ne* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Symra&Pippin Skrevet 7. November 2008 Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 Jeg tipper det er ganske mye salt i det, men det er det vel i pølser etc også. Kanskje greit nok som godbiter? Å finne noe som virkelig faller i smak er jo gull verdt når man trener med belønning (og det gjør vel de fleste). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MariaN Skrevet 7. November 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 Det er ikke så fast som pølse, så det kan bli litt griseri å ha det i lommen som godbit Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Snusmumrikk Skrevet 7. November 2008 Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 Det er ikke så fast som pølse, så det kan bli litt griseri å ha det i lommen som godbit Men du kan tørke den... det er vel vanskelig å tørke lunger, men lungemos inneholder jo en del mel også (?) så jeg vil tro det går greit uten at jeg har prøvd Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mirai Skrevet 7. November 2008 Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 Trener med lungemos innimellom. Det er billig og hundene mine liker det godt. Ganske grei innholdsfortegnelse. OBS: Ikke la den ligge på benken en stund før du skjærer den opp eller skal bruke den. Den klisser seg voldsomt sammen og blir en eneste stor klump. Så det er heller ikke så enkelt å bruke om sommeren Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Landy Skrevet 7. November 2008 Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 Husker ikke helt nøyaktig konsistens på lungemos, er det så man kan bruke den i type stor sprøye feks ? Event om man blander den ut litt ? Eller er den for "grovkornet" ? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
trps Skrevet 7. November 2008 Rapporter Share Skrevet 7. November 2008 når det gjelder sprøyte: God ide. Når lungemos varmes opp blir den jo bortimot flytende, og skulle være grei å ha i sprøyte da, men vil kanskje renne lett ut ettersom sprøyta er til? Med passe onsistens funker sprøyta da vel som en leverposteitube? Men OBS: varmer du den opp i microbølgeovn, eksploderer den gjerne på grunn av at den inneholder mye svor/brusk. Det er ganske kipt å skulle skave ned lungemos fra micro'ns indre. Lungemos er "tingen" for hunden min også. Skulle bare mangle seg, så laga på innmat som lungemos er, - og hunder er jo innmatspisere først og fremst. Men masse krydder er det i den for å bli folkemat, ikke bare salt, men også løk,pepper, nellik, allehånde og ingefær står det på det eksemplaret jeg har i kjøleskapet. Omtrent som en krydderkake faktisk. Men sunn; - ja. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Huldra Skrevet 8. November 2008 Rapporter Share Skrevet 8. November 2008 Lungemos er fint som godis. Ikke tørk i ovnen, da smelter de sammen til en eneste stor klump. Syns det er litt mer klissete enn pølse, men greit nok hvis man bare driter litt i at det er klissete og ser at hunden er fornøyd! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
trps Skrevet 9. November 2008 Rapporter Share Skrevet 9. November 2008 "Greia" mi med lungemos har etterhvert utviklet seg til å bli omtrent som her; - rent praktisk og helt maksimal utnyttelse. Kjøper opp en mengde når de er på 1o-kronerstilbud her omkring. De har lang holdbarhetstid,og kan ligge i kjøleskapet, man slipper å huske å ta frem for tining. Vid, litt stiv plastpose i lomma med biter. Etter å ha fått mer smelta mos i lomma i sommerhalvåret, fant jeg på å helle vanlige tørrmatsbiter, av et billig og smått slag helst - i posen sammen med mosen. Vips, så er de blitt aktraktive favoritter også, og suger dessuten til seg det meste av "guffa". Noe klissete fingre, ja, men fine fingre å trene targeting med på slutten av økta/turen! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest LeenaM Skrevet 9. November 2008 Rapporter Share Skrevet 9. November 2008 Det er ikke så fast som pølse, så det kan bli litt griseri å ha det i lommen som godbit Stek det i stekeovnen Husker ikke i hodet på hvilke grader, men.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Huldra Skrevet 10. November 2008 Rapporter Share Skrevet 10. November 2008 Stek det i stekeovnen Husker ikke i hodet på hvilke grader, men.. Hvis du leser litt over her, så ser du at de smelter i stekeovnen. Dvs at de tørker ikke, og da er det ganske dumt å steke de. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Landy Skrevet 10. November 2008 Rapporter Share Skrevet 10. November 2008 Kjøttdeigen blir enkel å steke som store, flate kaker som henger fint sammen om man blander inn potetmel og event ett egg eller to, noen som har forsøkt noe lignende med lungemos ? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MariaN Skrevet 10. November 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. November 2008 Bestefar stekte det, og det ble MOS for å si et sånn Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BDD Girl Skrevet 10. November 2008 Rapporter Share Skrevet 10. November 2008 ICA har 10,- tilbud på lungemos nå. De har også blodpølse for 10,-, kjøpte det jeg, og det falt godt i smak. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar