Gå til innhold
Hundesonen.no

Innbilt svangerskap?


Recommended Posts

Jeg vet ikke helt hvor denne tråden skal plasseres, så prøver å legge den her.

Nå har det seg sånn at Elwira akkurat har hatt løpetid. Mens jeg er på skolen er mamma hjemme med henne, og hun har en hundegård bak huset (det er kun ca 1. m høyt gjerde). Mamma passer godt på henne under løpetid, men måtte løpe inn for å ta en telefon i noen minutter. Når hun kom ut igjen var det selvfølgelig en hannhund på besøk (en stor engelsk setter). Mamma fikk straks Elwira inn, og tror ikke de kan ha vært ute alene i mer enn fem min. Jeg tror vel ikke at det har skjedd noen parring på denne korte tiden, ihvertfall ikke når jeg tenker at det er kresne Elwira det er snakk om. Hun har ikke vært veldig glad i denne hannen før (om mamma har klart å beskrive rett hann da..). Men er det mulig at en parring skjer på så kort tid?

Jeg hadde vel egentlig mer eller mindre slått meg til ro med tanken på at dette ikke kunne ha vært tilfelle. Men nå merker jeg stor forskjell på tispa. Hun er kjempe sulten hele tiden, har lagt på seg (kan ha noe med at jeg tror mamma mater mer i smug nå som hun er mye sulten) og oppførselen hennes har forandret seg. Hun er veldig kosete, og vil ha masse oppmerksomhet. Elwira er nå snart 4 år, og vi har aldri tidligere hatt noen problemer med innbilt svangerskap.

Er det noen som har noen tips til hva denne forandringen kan være? Jeg begynner å blitt smånervøs. Jeg snakket også med veterinær i går, og hun sa vi skulle komme tilbake om tre uker om vi fremdeles var usikre. Er ikke det litt seint å gi hund en eventuelt sprøyte om tre uker? Nå det er 1 1/2 uke siden hun var med denne hannhunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, hunder trenger ikke å "henge sammen" for å ha gjennomgått en "vellykket" parring. Hunder kan bli befruktet selv om de ikke henger sammen etterpå. Dessuten er det veldig individuelt hvor lenge de henger fast når de først henger. Noen henger bare noen minutter mens andre henger fast 3 kvarter har jeg hørt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, er mulig det er jeg som overdriver. Men jeg merka forndring før jeg fikk vite om det. Mamma informerte meg ikke før for noen dager siden når jeg påpekte det. Men håper du har rett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullt mulig å ha en vellykket parring uten "heng".

Det skal være nærmest umulig å merke noe som helst (annet en muligens noe annerledes oppførsel) før tidligst 3 uker etter parring. Iallefall klarer ikke jeg det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må iallefall ha gått tre uker fra paring før man kan diagnostisere drektighet. Fra dag 21 kan dette gjøres med enten ultralyd eller relaxintest.

Alizin heter det preparatet som vanligvis brukes til å indusere abort hos hund og dette kan gis inntil dag 45 etter paring. Så er ikke for sent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva slags tegn er det man kan se etter om tispen er drektig da?

Når begynner pupper og mage og vokse f.eks? Vanlig å få mer matlysst? Bli slappere? Mer kostete?

Oppførselsforandringer kan merkes fra noen dager til uker etter paring, med at tispa blir roligere og mer kosete. Men er veldig individsavhengig, noen skjønner omtrent ikke at de er drektige før fødselen skjer (litt satt på spissen). Forstørrelse av juret kan sees ved 2-3 uke og er spesielt markant på førstegangsdrektige tisper. Kan ha økt appetitt ganske raskt etter paring ( ofte noe nedsatt igjen rundt implantasjonstidspunktet), men markant vektøktning bør ikke komme før uke 4-5.Endring i kroppsform sees ca. 5 uker etter paring, buken får appelsin form. Først de siste dagene før valping faller livmoren helt ned mot den nedre bukveggen og buken får en tydelig pæreform.

Alt kan selvsagt variere fra hund til hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et av de tegnene jeg legger først merke til (eller prøver å se etter) er litt blank eller hvit utflod rundt uke 3 i svangerskapet. Det er også vanlig (selvom det slettes ikke er nødvendig) med kvalme rundt den samme perioden, samt uke 4-5.

Slik Staff nevner er økt størrelse og farge på pattene også et tidlig tegn. (De blir gjerne lyserosa og struttende. Legg merke til hvordan de ser ut nå)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...