Jump to content
Hundesonen.no

Vi har fått valper 13/4!


Guest Dratini

Recommended Posts

Guest Dratini

Ja, endelig kan jeg skrive at vi venter valper!

På torsdag fikk vi bekreftet at Amy er drektig og at vår "kjærlighetstur" til Nederland var "ikke forgjeves".

Dette blir hennes andre kull og vi håper at alt skal gå like bra som sist gang.

Hannen vi har paret henne med har jeg tittet på i flere år og i januar i fjor "hoppet" jeg i det og sendte mail til eieren. Jeg hadde vurdert denne hannen for hennes første kull, men fant ut at å dra så langt for første paring var litt for stor risiko, men nå er det altså gjort.

Her er hannen:

Dch VDHch IHFch VDH-eur.sg-07 Amsw07 Biko van de Bremmerstee

biko1.jpg

Og akkurat i dag deltar han i/på Crufts.

Og her er mamma:

N uch skoddevikas Black Amy

amy1305_07.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 260
 • Created
 • Last Reply
Står at valper ventes ca 11/2...

Men det er nok skriveleif, for det står også:

Ja, endelig kan jeg skrive at vi venter valper!

På torsdag fikk vi bekreftet at Amy er drektig og at vår "kjærlighetstur" til Nederland var "ikke forgjeves".

Altså, torsdag. Og innlegget ble skrevet i dag. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Beklager, feil dato, riktig er 11/4.

Det finnes sorte i Norge, men ikke så mange. Egentlig har det vært født for få sorte i Norge og med denne kombinasjonen kan vi få alle tre fargevalgene :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Så spennende! Liker veldig godt rasen, så litt på den rasen selv da jeg skulle finne meg vofs, men så ble det rottis på meg gitt :hmm:

flotte er de i alle fall, har truffet en dame som har en sånn her i Bergen - men det er ikke så mange av de i Norge?

Fine er de :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Takker for gratulasjonene som har kommet :hmm:

Gratulerer så masse! :P

Håper på mange bilder når nøstene melder sin ankomst :rolleyes:

Takker :P Det blir en spennende tid fremover. Og akkurat som sist gang kjente vet'n minst 5 valper (tar ikke ultralyd), sist gang kom det 9 valper :P

Så spennende! Liker veldig godt rasen, så litt på den rasen selv da jeg skulle finne meg vofs, men så ble det rottis på meg gitt :P

flotte er de i alle fall, har truffet en dame som har en sånn her i Bergen - men det er ikke så mange av de i Norge?

Fine er de :-)

Om alt går som vi håper kommer det en sort hanne til Bergen :P Det er vel ca 300 i Norge, rasen er på vei oppover men vi håper inderlig at den ikke blir kjempepopulær...

Bilder kommer så fort valpene er her og jeg kommer helt sikkert til å lege ut bilder av "tjukka" når hun blir større. Sist fikk hun 9 valper og fødselen gikk kjempefint.

Gratulerer :P

Ser på rusultatene fra crufts at faren ble reserve beste hanne, kjempebra!

Stemmer det: Pappaen til kullet ble andre beste hanne på/ved Crufts i dag, BIR ble hans datter Annvad Daimys Prinsess.

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini
Uff da, hoffebarn er jo farlige søte :)

Er ikke lenge siden jeg fikk kose litt på opdrettern her i bygda sine valper. De er jo så nydelige.

Hoffe er en av rasene jeg vurderer i framtiden:)

Ja, de er da gode og farlig søte :) Synd at den oppdretteren mista så mange i siste kull. Kjenner henne veldig godt også :) Kommer nye valper der snart igjen :D

Gratulerer! Endelig er det sikkert at det ble vellykket parring - gleder meg til å følge med! :D

Joda, Amy begynner å bli "tykk". Skal prøve å ta bilder av henne snart, magen henger nå og hun har 29 dager til termin... OG det er lov til å komme og sosialisere, ta med deg Fenrisgutten også :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini
Jaa :)

Kira barn kunne jeg tenkt meg :)

Kira er ei kosejente og spennende hanne som er valgt også :) Glemmer ikke da eieren til Kira var stressa (har du sett henne stressa??? :) ), spesialutstilling og hun skulle selv gå med Tina. "Enn Kira da?" spurte jeg, "hun fikk da CK og skal også inn i btk!". Det endte med at jeg sprang til hennes bil, henta ut Kira og viste henne i ringen ;)

Link to comment
Share on other sites

Kira er ei kosejente og spennende hanne som er valgt også :) Glemmer ikke da eieren til Kira var stressa (har du sett henne stressa??? :) ), spesialutstilling og hun skulle selv gå med Tina. "Enn Kira da?" spurte jeg, "hun fikk da CK og skal også inn i btk!". Det endte med at jeg sprang til hennes bil, henta ut Kira og viste henne i ringen :)

hehe, kan ikke huske direkte å sett henne stressa nei, men sint å ellers slikt :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini
hehe, kan ikke huske direkte å sett henne stressa nei, men sint å ellers slikt :)

Hun var bare glad at det var Kira og ikke Tina jeg skulle hente. DET var et syn for guder å se henne stressa :) , tro meg. I ettertid flirer vi godt av hele episoden.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...