Jump to content
Hundesonen.no

En skikkelig god bolleoppskrift?


Aya

Recommended Posts

I morgen skal jeg bake boller, og jeg er på jakt etter Den Ultimate Bolleoppskriften. Bollene skal bli "saftige", ikke tørre, lette (ikke tunge klumper) og rike på smak. De må være gode dersom de er fryst ned og tint igjen. Så nå, ladies (eller gutter da), er tiden kommet for å spre deres fantastiske gjærbakstoppskrifter rundt i verden. Bring it on!

Link to comment
Share on other sites

Nå er jeg en ekte juksehusmor:

Da går du i butikken å kjøpper Möllers Bollebakst, går å henter deg RØD fersk gjær. Den gjør baksten din litt mer luftig. Og så har du opp i en liten dasj kardemomme.

Så er det viktig å kna den skikkelig, og la den heve før og etter utbaking. Jeg lar den stå en halvtime før jeg baker ut og en halvtime/time etterpå.

Om du vil kan du også bake inn sjokolade :) *løpe på kjøkkenet å bake*

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Jeg er heller ingen bake kunstner, får alltid harde boller.

Men jeg kjøpte den røde tørrgjær pakken en gang og brukte oppskriften som står bak på den. De ble luftig og fine og falt i god smak her hos meg i hvertfall.

Tok i litt mer sukker en det som sto da :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nu bager jeg altid ud fra hovedet og hvad jeg har lyst til at putte i, men jeg bruger altid tørgær, da det bliver mere luftigt end med fersk gær, men sukker, forskellige kerner som solsikkefrø, lin frø etc putter jeg i, sørg for at lade dejen hæve, og efterhæve efter at jeg har formet dejen til boller og lagt dem på pladen, før de kommer i ovnen, pensler jeg med æg så de bliver gyldne, og bager ikke på for høj temperatur, så de ikke bliver for hårde.

Link to comment
Share on other sites

"Min" oppskrift(dvs. hentet/stjålet fra boken "Nybakt"):

- 3 dl melk

- 50 g gjær

- 100 g smør

- 8-9 dl hvetemel

- 1 dl sukker

- 0.5 ts bakepulver

- 1 ts kardemomme(kan sløyfes)

- rosiner hvis du ønsker det

Varm melken til ca. 37 grader og rør ut gjæren i den. Smuldre smøret i melet og tilsett det tørre(og evt. tørrgjær hvis du heller bruker det). Ha i melken og rør/kna til du får en jevn og fin deig. La den heve i 45-60 min. Ha deigen på bakebord sammen med mel og kna deigen til den blir glatt og smidig. Elt inn rosiner. Del deigen i 20 emner og rull til boller. Sett bollene på smurt/bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 min. Pensle evt. bollene med pisket egg. Stek bollene ved 225 grader i 10-12 min. Avkjøl på rist(viktig for å unngå tunge boller). Skal de fryses bør dette gjøres nesten med en gang. La de avkjøles litt før du legger dem i fryseren. Bollene kan tines ved 150 grader i 10-12 min.

Dette blir kjempegode boller :)

Link to comment
Share on other sites

Nå er jeg en ekte juksehusmor:

Da går du i butikken å kjøpper Möllers Bollebakst, går å henter deg RØD fersk gjær. Den gjør baksten din litt mer luftig. Og så har du opp i en liten dasj kardemomme.

Så er det viktig å kna den skikkelig, og la den heve før og etter utbaking. Jeg lar den stå en halvtime før jeg baker ut og en halvtime/time etterpå.

Om du vil kan du også bake inn sjokolade :) *løpe på kjøkkenet å bake*

Lykke til!

JEG VIL HA SJOKOLADEBOLLER!!!

Link to comment
Share on other sites

Aya, du kan ikke lage slike tråder til mennesker som er så svake for boller som meg... *sukk* bake i morgen da :rolleyes:

Hihi, nei, det er fryktelig vanskelig å stå imot boller.

Link to comment
Share on other sites

Hihi, nei, det er fryktelig vanskelig å stå imot boller.

Spess boller med smeltet sjokolade i.. Farlige saker..

De som ikke har prøvd det MÅ bare prøve det.. Legg en bit sjokolade i bolla

lover deg du kommer til å digge det..

Link to comment
Share on other sites

jeg er IKKE en bakeperson, men bestemte i dette øyeblikk at i morgen den dag skal jeg bake boller, og de skal det ligge sjokolade i!

Så takk for at du bidrar til valker og bilringer Margrete :rolleyes: <_<

Link to comment
Share on other sites

jeg er IKKE en bakeperson, men bestemte i dette øyeblikk at i morgen den dag skal jeg bake boller, og de skal det ligge sjokolade i!

Så takk for at du bidrar til valker og bilringer Margrete :rolleyes: <_<

... Og her ble det kanelsnurrer.. Nam:D

Link to comment
Share on other sites

Nå er jeg en ekte juksehusmor:

Da går du i butikken å kjøpper Möllers Bollebakst, går å henter deg RØD fersk gjær. Den gjør baksten din litt mer luftig. Og så har du opp i en liten dasj kardemomme.

Så er det viktig å kna den skikkelig, og la den heve før og etter utbaking. Jeg lar den stå en halvtime før jeg baker ut og en halvtime/time etterpå.

Om du vil kan du også bake inn sjokolade :wub: *løpe på kjøkkenet å bake*

Lykke til!

Enig i at Möllers har gode boller og de er utrolige raske å lage også :)

Link to comment
Share on other sites

Dere har missforstått alt dere :P Er ikke sjokoladeboller eller kanelboller som gjelder, det er kesamboller :P Det er nam det!

Ja, DET er godt det! Og de aller beste kesambollene får jeg kjøpt der vi har hytte :P

Link to comment
Share on other sites

Nu bager jeg altid ud fra hovedet og hvad jeg har lyst til at putte i, men jeg bruger altid tørgær, da det bliver mere luftigt end med fersk gær, men sukker, forskellige kerner som solsikkefrø, lin frø etc putter jeg i, sørg for at lade dejen hæve, og efterhæve efter at jeg har formet dejen til boller og lagt dem på pladen, før de kommer i ovnen, pensler jeg med æg så de bliver gyldne, og bager ikke på for høj temperatur, så de ikke bliver for hårde.

Tar du solsikke frø og andre frø i boller? eller rundstykker? Boller er vel kanskje rundstykker på dansk om jeg ikke husker feil.. hmm..

Uansett, skal tipse mamma neste gang hun lager rundstykker, frø er inmari godt i rundstykker syns jeg :P Har du gått noe kokkeskole eller lignende, virker som du er utrolig flink å lage mat! :P Håper jeg blir litt flinkere etterhvert, nå er jeg en kokebok-slave :P

Dere har missforstått alt dere :P Er ikke sjokoladeboller eller kanelboller som gjelder, det er kesamboller :P Det er nam det!

hva er kesamboller? har ikke hørt om det en gang jeg :P

Link to comment
Share on other sites

Har faktisk aldri laget kesamboller selv :) Mamma har laget det, men jeg tror det er veldig liten forskjell, bortsett fra at det er kesam i dem da selvfølgelig. Også er det litt mindre sukker i dem, fordi man skal ha sukker på toppen. Finnes garantert en oppskrift på internett eller i en vanlig kokebok :D Smaker super godt og er absolutt å anbefale!

Link to comment
Share on other sites

Statoilstasjonen som jeg kjører fordi når jeg skal til jobb har begynt å selge daimboller. De er skummelt gode når de er rykende ferske og karamellen er helt smeltet :ahappy:

De er det ja? Jeg har vurdert å prøve dem, jeg liker jo både boller og Daim :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Her er en nem og god bolleopskrift:

100gr mørk chokolade hakket i bider

500gr hvedemel

100 gr smeltet margarine

50 gr gær eller en pk tørgær

1 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

3 spk sukker

1½ dl mælk

1½ dl vand

1æg eller mælk til pensling af bollerne.

gæren udrøres i vand, mælk og den smeltede margarine, tilsæt sukker, kardemomme, chokolade og bland det, bland bagepulver i melet og hæld det i, og rør indtil dejen er fin, evt. tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for våd.

lad den hæve 20 minutter, derefter for den til kugler, jeg plejer at få 16 stk alt efter hvilken størrelse jeg vil have, og lad den hæve i 15 minutter mere mens i varmer ovnen op til 250 grader.

pensel bollerne med mælk eller margarine og sæt dem i ovnen til de er gyldne, 10-15 minutter.

nu kan jeg godt lide chokolade i bollerne så nogle gange laver jeg med dobbelt chokolade, hvor den ene er en lys chokolade, og som regel er min tsk med kardemomme med top, da jeg også digger kardemomme.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...