Gå til innhold
Hundesonen.no

Vår første utstilling


Cloudberry

Recommended Posts

I helga skal vi på vår aller første utstilling med valpen. Har aldri vært borti noe sånt før, og vi er veldig spente ;) Jeg har lest artikkelsamlingen som ligger på nkk.no, men lurer på om noen har noen tips/praktiske råd til oss som er helt grønne?

Alt fra ting vi bør gjøre på forhånd (kanskje litt kort tid da men, vi skal på trening idag og se hvordan det går) til ting som er lurt å ta med seg/gjøre på dagen etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se på hvordan dommeren gjør det med de som er foran deg - da vet du hva du skal gjøre når det er din tur. Ikke stress, pust med magen.

Er det på valpeshovet på Ler du skal? Vær forberedt på at det er trangt. Masse valper har tisset på gulvet før deg så det er masse spennende lukter for valpen din, så den er ikke nødvendigvis så samarbeidsvillig. Men husk at dette er likt for alle. Ta med deg den beste godbiten valpen vet om og en god porsjon tålmodighet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, har ikke fått PM? Send på nytt ;)

Ja, har fått med meg det litt sånn her og der at man skal "rigge seg til" med stol, bur etc. Er det noe annet som er "must" på utstilling? Har skjønt at vi må ha utstillingsline, spiller det noen rolle hvilket halsbånd hunden har?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bruker vel å bli satt fram endel stoler når det er valpeshow på Ler.

Du bør ha utstillingsline på valpen, det blir litt feil med vanlig kobbel. Og så trenger du noe å feste nummerlappen med. En sikkerhetsnål går bra om du ikke har nummerlappholder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg kjøpt utstillingsline ;) Og takk for tipset med sikkerhetsnåler, det er nettopp slike ting som man overhodet ikke tenker på selv når man aldri har vært på utstilling før.

Har fått pm nå fra arrangøren, står at jeg har oppmøtetid 1200. Betyr det at det er mopsens tur i ringen klokken 12, eller at "innsjekking" begynner klokken 12?

... føler meg rimelig inkompetent her nå... :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta det helt med ro - man kan ikke vite alt på en gang vettu!

Oppmøtetid betyr at dersom alle hundene som skal dele ring med deg møter opp, så er det mopsens tur kl. 12.00. Slike tidspunkt stemmer imidlertid sjelden - det blir stort sett forsinkelser på en time eller to. Men du må likevel være klar til å gå inn kl. 12.00, så jeg ville kommet i god tid. Du skal finne ringen, du skal vise veterinærattest og katalognummer og du skal rigge deg til ringside.

Husk å ta med:

hund :rolleyes:

utstillingsbånd

katalognr og sikkerhetsnål til den

vannskål

hundepose

veterinærattest

stol

godt humør

kamera (alltid kjekt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Ler er det bare en ring, og det er nokså trangt både i og rundt ringen. Stoler er det nok av der, så du trenger ikke ta med din egen. Fordi det er mange mennesker, valper og lukter der kan det bli vanskelig for hunden din å konsentrere seg - så ta med veldig gode godbiter så du kan klare å få kontakt med hunden.

Når du kommer til huset hvor valpeshowet skal være i, går du inn og opp trappa. Der kan du få tak i en katalog sånn at du ser hvilke hunder som skal inn før deg, og sånn sett være forberedt på når du skal inn i ringen.

Har du oppmøtetid klokka tolv, ville jeg personlig ha kommet rundt elleve. Du vil ha god nok tid til at du slipper å stresse og sånn at valpen blir vant til å være der - men du vil jo ikke at den skal bli sliten av alle inntrykkene innen dere kommer inn i ringen heller.

Når du først kommer inn i ringen, er det bare å ta med ro og puste. :wub: Ringsekretær og dommer er (stort sett alltid) hyggelige og hjelper deg sånn at ting blir riktig. Blir det litt kluss første gangen, får du en sjanse til.

Det jeg ville ha gjort de siste par dagene nå, er å repetere noen ganger at du løfter valpen opp på f.eks. et strykebrett, stiller den opp der, kjenner litt på kroppen dens og ser på tennene - da samme sekvens vil skje på valpeshowet. Forholder hunden seg rolig må du gjerne belønne det litt, sånn at den forbinder det med noe positivt.

Dette går nok veldig bra, vil jeg tro - valpene er valper og mange av de som stiller ut er nybegynnere.

Lykke til! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter med PM'en her nå. Ser det er lagt inn god margin så tror du kan regne med at du skal inn ca kvart over tolv. Følg med når tibbene starter for da tar det ikke veldig lang tid før det er din tur (tibbene er første rase som har oppmøte 12, og det er 5 stk).

Jeg har oppmøte kl 10, men er siste rase med det oppmøtet. Før meg skal det inn 16 valper med samme oppmøtetid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke noe om henne. Men de fleste dommere som dømmer valpeshow er hyggelige, og ikke minst tålmodige med utstillerne. Mange av dem tar seg god tid og forklarer for at du skal vise hunden din best mulig. Skulle virkelig ønsket jeg hadde stilt hunden for første gang for en slik dommer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir moro å høre hva hun sier iallefall :)

Nå la jeg merke til at veterinæren har barbert henne på foten (hun var i narkose idag, trakk ei melketann), det var jo ikke spesielt stilig.. Hehe! Går vel greit å forklare en sånn ting til dommeren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir moro å høre hva hun sier iallefall :)

Nå la jeg merke til at veterinæren har barbert henne på foten (hun var i narkose idag, trakk ei melketann), det var jo ikke spesielt stilig.. Hehe! Går vel greit å forklare en sånn ting til dommeren?

De fleste skjønner det nok uten forklaring ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir moro å høre hva hun sier iallefall :)

Nå la jeg merke til at veterinæren har barbert henne på foten (hun var i narkose idag, trakk ei melketann), det var jo ikke spesielt stilig.. Hehe! Går vel greit å forklare en sånn ting til dommeren?

Det er neppe noe problem :) Jeg stilte på valpeshow i helgen med en valp som har kul i nakken (etter antibiotikainjeksjon), pelsavfall over øyet og sår på nesa, og vi fikk ingen kommentarer på det.

Lykke til! Valpeshow er bare koselig, med snille og bilde dommere (stort sett). De aller aller fleste skjønner at det er valper, og forventer ikke at de skal oppføre seg som stjerner i ringen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hehe, har vært litt med vilje at jeg lot være å skrive hvordan det gikk da... :P

Nei, det var tydelig at Sita ble påvirket av alle menneskene og hundene, og at vi ikke hadde trent på å gå i ringen.. Hehe! Hun spratt hit og dit, ikke interessert i å gå pent i det hele tatt. Når hun skulle stå foran dommeren satte hun seg, og da samboeren min prøvde å lokke henne opp igjen la hun seg helt flatt på gulvet. Det var litt søtt i det minste! :brr:

Vi fikk tredje (siste) plass blant mopsetispene, kritikken lød som følger: 61/2 mnd g. tispe. m. stor, meget g. type. g. sk. ho. som trenger å utvikle seg mer i hode. Litt lette ører. Kunne hatt litt lenger hals. Sterk rygg, m. g. kropp. Kunne hatt litt kraftigere benst. Tidvis bra bev. Trivelig temp. (husker ikke helt hva g. sk. ho. betyr, oppklaring mottas med takk)

Hun fikk også kommentarer på at hun hadde sjeldent fin pels, som er skikkelig sort. Mange sorte mopser har brunskjær, det har ikke Sita. Ellers sa damen som fikk BIM at hun ikke var enig i at halsen burde være lenger, eller at hun hadde lett benstamme.

Vi skal øve litt nå fremover, og være med på et valpeshow i april. Forøvrig tror jeg ikke utstilling blir helt tingen for oss. Kaos og stress, og litt tåpelig egentlig i mine øyne. Skjønner ikke helt at folk legger så stor vekt på slike resultater. Om en hund er eneste utstilte i sin rase blir den jo automatisk BIR? Verdien ved tittelen faller en god del for meg da. Men det var jo selvfølgelig moro å se så mange fine hunder og engasjerte eiere på en plass :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det triveligere på vanlig utstilling enn valpeshow på Ler da :brr:

G. sk er sannsynligvis god skalle. Ho - holdning kanskje?

Og nei, man blir ikke automatisk BIR om man er alene i sin rase. Hunden skal likevel oppfylle kriteriene. Er ikke hunden god nok blir den ikke BIR samme hvor alene den er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...