Jump to content
Hundesonen.no

Vår første utstilling


Cloudberry

Recommended Posts

I helga skal vi på vår aller første utstilling med valpen. Har aldri vært borti noe sånt før, og vi er veldig spente ;) Jeg har lest artikkelsamlingen som ligger på nkk.no, men lurer på om noen har noen tips/praktiske råd til oss som er helt grønne?

Alt fra ting vi bør gjøre på forhånd (kanskje litt kort tid da men, vi skal på trening idag og se hvordan det går) til ting som er lurt å ta med seg/gjøre på dagen etc.

Link to comment
Share on other sites

Se på hvordan dommeren gjør det med de som er foran deg - da vet du hva du skal gjøre når det er din tur. Ikke stress, pust med magen.

Er det på valpeshovet på Ler du skal? Vær forberedt på at det er trangt. Masse valper har tisset på gulvet før deg så det er masse spennende lukter for valpen din, så den er ikke nødvendigvis så samarbeidsvillig. Men husk at dette er likt for alle. Ta med deg den beste godbiten valpen vet om og en god porsjon tålmodighet ;)

Link to comment
Share on other sites

Nei, har ikke fått PM? Send på nytt ;)

Ja, har fått med meg det litt sånn her og der at man skal "rigge seg til" med stol, bur etc. Er det noe annet som er "must" på utstilling? Har skjønt at vi må ha utstillingsline, spiller det noen rolle hvilket halsbånd hunden har?

Link to comment
Share on other sites

Det var Pm fra arrangøren jeg mente ja. Jeg har helelr ikke fått så da er den vel oss alle ihende ganske snart :)

Apropos utstillingsline: som en hovedregel så følger man hundens farge. Mopsen din er vel sort, så da bruker du sort bånd.

Link to comment
Share on other sites

Det bruker vel å bli satt fram endel stoler når det er valpeshow på Ler.

Du bør ha utstillingsline på valpen, det blir litt feil med vanlig kobbel. Og så trenger du noe å feste nummerlappen med. En sikkerhetsnål går bra om du ikke har nummerlappholder.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg kjøpt utstillingsline ;) Og takk for tipset med sikkerhetsnåler, det er nettopp slike ting som man overhodet ikke tenker på selv når man aldri har vært på utstilling før.

Har fått pm nå fra arrangøren, står at jeg har oppmøtetid 1200. Betyr det at det er mopsens tur i ringen klokken 12, eller at "innsjekking" begynner klokken 12?

... føler meg rimelig inkompetent her nå... :wub:

Link to comment
Share on other sites

Ta det helt med ro - man kan ikke vite alt på en gang vettu!

Oppmøtetid betyr at dersom alle hundene som skal dele ring med deg møter opp, så er det mopsens tur kl. 12.00. Slike tidspunkt stemmer imidlertid sjelden - det blir stort sett forsinkelser på en time eller to. Men du må likevel være klar til å gå inn kl. 12.00, så jeg ville kommet i god tid. Du skal finne ringen, du skal vise veterinærattest og katalognummer og du skal rigge deg til ringside.

Husk å ta med:

hund :rolleyes:

utstillingsbånd

katalognr og sikkerhetsnål til den

vannskål

hundepose

veterinærattest

stol

godt humør

kamera (alltid kjekt)

Link to comment
Share on other sites

På Ler er det bare en ring, og det er nokså trangt både i og rundt ringen. Stoler er det nok av der, så du trenger ikke ta med din egen. Fordi det er mange mennesker, valper og lukter der kan det bli vanskelig for hunden din å konsentrere seg - så ta med veldig gode godbiter så du kan klare å få kontakt med hunden.

Når du kommer til huset hvor valpeshowet skal være i, går du inn og opp trappa. Der kan du få tak i en katalog sånn at du ser hvilke hunder som skal inn før deg, og sånn sett være forberedt på når du skal inn i ringen.

Har du oppmøtetid klokka tolv, ville jeg personlig ha kommet rundt elleve. Du vil ha god nok tid til at du slipper å stresse og sånn at valpen blir vant til å være der - men du vil jo ikke at den skal bli sliten av alle inntrykkene innen dere kommer inn i ringen heller.

Når du først kommer inn i ringen, er det bare å ta med ro og puste. :wub: Ringsekretær og dommer er (stort sett alltid) hyggelige og hjelper deg sånn at ting blir riktig. Blir det litt kluss første gangen, får du en sjanse til.

Det jeg ville ha gjort de siste par dagene nå, er å repetere noen ganger at du løfter valpen opp på f.eks. et strykebrett, stiller den opp der, kjenner litt på kroppen dens og ser på tennene - da samme sekvens vil skje på valpeshowet. Forholder hunden seg rolig må du gjerne belønne det litt, sånn at den forbinder det med noe positivt.

Dette går nok veldig bra, vil jeg tro - valpene er valper og mange av de som stiller ut er nybegynnere.

Lykke til! ;)

Link to comment
Share on other sites

Sitter med PM'en her nå. Ser det er lagt inn god margin så tror du kan regne med at du skal inn ca kvart over tolv. Følg med når tibbene starter for da tar det ikke veldig lang tid før det er din tur (tibbene er første rase som har oppmøte 12, og det er 5 stk).

Jeg har oppmøte kl 10, men er siste rase med det oppmøtet. Før meg skal det inn 16 valper med samme oppmøtetid.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke noe om henne. Men de fleste dommere som dømmer valpeshow er hyggelige, og ikke minst tålmodige med utstillerne. Mange av dem tar seg god tid og forklarer for at du skal vise hunden din best mulig. Skulle virkelig ønsket jeg hadde stilt hunden for første gang for en slik dommer :)

Link to comment
Share on other sites

Blir moro å høre hva hun sier iallefall :)

Nå la jeg merke til at veterinæren har barbert henne på foten (hun var i narkose idag, trakk ei melketann), det var jo ikke spesielt stilig.. Hehe! Går vel greit å forklare en sånn ting til dommeren?

Link to comment
Share on other sites

Blir moro å høre hva hun sier iallefall :)

Nå la jeg merke til at veterinæren har barbert henne på foten (hun var i narkose idag, trakk ei melketann), det var jo ikke spesielt stilig.. Hehe! Går vel greit å forklare en sånn ting til dommeren?

De fleste skjønner det nok uten forklaring ;)

Link to comment
Share on other sites

Blir moro å høre hva hun sier iallefall :)

Nå la jeg merke til at veterinæren har barbert henne på foten (hun var i narkose idag, trakk ei melketann), det var jo ikke spesielt stilig.. Hehe! Går vel greit å forklare en sånn ting til dommeren?

Det er neppe noe problem :) Jeg stilte på valpeshow i helgen med en valp som har kul i nakken (etter antibiotikainjeksjon), pelsavfall over øyet og sår på nesa, og vi fikk ingen kommentarer på det.

Lykke til! Valpeshow er bare koselig, med snille og bilde dommere (stort sett). De aller aller fleste skjønner at det er valper, og forventer ikke at de skal oppføre seg som stjerner i ringen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hehe, har vært litt med vilje at jeg lot være å skrive hvordan det gikk da... :P

Nei, det var tydelig at Sita ble påvirket av alle menneskene og hundene, og at vi ikke hadde trent på å gå i ringen.. Hehe! Hun spratt hit og dit, ikke interessert i å gå pent i det hele tatt. Når hun skulle stå foran dommeren satte hun seg, og da samboeren min prøvde å lokke henne opp igjen la hun seg helt flatt på gulvet. Det var litt søtt i det minste! :brr:

Vi fikk tredje (siste) plass blant mopsetispene, kritikken lød som følger: 61/2 mnd g. tispe. m. stor, meget g. type. g. sk. ho. som trenger å utvikle seg mer i hode. Litt lette ører. Kunne hatt litt lenger hals. Sterk rygg, m. g. kropp. Kunne hatt litt kraftigere benst. Tidvis bra bev. Trivelig temp. (husker ikke helt hva g. sk. ho. betyr, oppklaring mottas med takk)

Hun fikk også kommentarer på at hun hadde sjeldent fin pels, som er skikkelig sort. Mange sorte mopser har brunskjær, det har ikke Sita. Ellers sa damen som fikk BIM at hun ikke var enig i at halsen burde være lenger, eller at hun hadde lett benstamme.

Vi skal øve litt nå fremover, og være med på et valpeshow i april. Forøvrig tror jeg ikke utstilling blir helt tingen for oss. Kaos og stress, og litt tåpelig egentlig i mine øyne. Skjønner ikke helt at folk legger så stor vekt på slike resultater. Om en hund er eneste utstilte i sin rase blir den jo automatisk BIR? Verdien ved tittelen faller en god del for meg da. Men det var jo selvfølgelig moro å se så mange fine hunder og engasjerte eiere på en plass :P

Link to comment
Share on other sites

Nå er det triveligere på vanlig utstilling enn valpeshow på Ler da :brr:

G. sk er sannsynligvis god skalle. Ho - holdning kanskje?

Og nei, man blir ikke automatisk BIR om man er alene i sin rase. Hunden skal likevel oppfylle kriteriene. Er ikke hunden god nok blir den ikke BIR samme hvor alene den er.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...