Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

hmmm, Mari?

Vi kjøpte 30 kg halser idag, og tenkte å tørke iallefall 15 av dem, men lurer på... Kan man sette TO plater i varmluftovn samtidig? For det er jo ikke plass til 15 kg på ET brett liksom?

Vet du?

To plater burde gå helt bra - det vil bare ta lengre tid. Du må kanskje også bytte plass på platene underveis, da går det sannsynligvis litt raskere. Husk lav temperatur + døra på gløtt. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ooooh, skal døra stå på gløtt også? *løpe inn på kjøkkenet* :ahappy:

Nå er det i gang her nemlig! Men fikk kun plass til ca halve 15kgs sekken på en runde... Det vil si to plater i ovnen og en foran vifte ovn.. Så må ta en ny runde i morra når dette er ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men dere, kjøper dere fra slakteriene? Før kunne jeg hente kjøtt fra et lokalt slakteri og gi til hundene, men så ble det strengere regler på dette og slakteriene hadde ikke lov å gi kjøtt til privatpersoner. Men nå leser jeg at det er flere som kjøper direkte fra slakteriene. Hm?

Ellers ble jeg veldig inspirert til å tørke godbiter selv her! :P Arn fortjener noen ekstra, ekstra gode godbiter! :ahappy:

forresten, kjøtt som blir tørket, hvor hardt blir det? Som frolic, kjeks?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg satte meg optimistiskt ned med 15 kgs sekken med halser, og renset og renset og renset og renset..... etter nesten 3 timer var jeg knapt halveis.

Resten av sekken havnet i fryseren for det begynte å demre for meg at dette har jeg aldri i verden plass til i ovnen. Fylte 2 brett altfor fulle og satt fortsatt igjen med nesten like mye.

Måtte legge de utover en Priorbakk som ble satt oppned og reise ned for å kjøpe ei bordvifte.

Hele herligheten ble båret ned i kjelleren hvor det fortsatt durer og går i vifta, uten nevneverdige tørre halser

Så, O`Store Godbit Dronning, hva jeg gjør feil ?

Eller er det bare å la alt dure å gå noen timer til, snu og vende mens venter på at Herligheten tørker ?

Og hvordan i all verden fikk du plass til dine 10 kg på ett brett ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har jeg nå satt igang med runde nr to... Totalt ble det 7 brett! Satse på det siste tørker nå også. Men mannfolka klager over ekkel lukt... Og jeg er tildels enig... Tror det ble litt for varmt for de i ovnen (nærmere 40 grader), og DE stinker det av i hele huset.. Mens de som står på vaskerommet med kaldvifte lukter det ikke noe av.. tempen på ovnen er nå skrudd ned en del, og det lukter mindre. Men kjenner det nok ja. Og de er faktisk litt ekle utenpå syns jeg.. men kanskje det er fordi de ikke er tørket ferdig helt enda??

Første porsjon lå vel til tørk i nærmere 27 timer... Nå ligger de i en åpen priorkasse og får lufte seg litt lenger. Oppdelig begynner nok senere :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllinghalser kan ta noe tid før de blir skikkelig tørre. Det er viktig at de får tørke helt. Hvis halsene er litt bøyde, så kan det være en idé å rette dem ut - da tørker de lettere. Det går også an å dele dem opp i 2-3 biter. Da blir de også i "riktig" godbitstørrelse.

Det er forøvrig lettere å tørke mindre mengder om gangen, heller enn å fylle stekebrettene til randen med råvarer.

Jeg anbefaler åpne, luftige kurver til oppbevaring av godbitene. Jeg har mine ferdige godbiter stående i kurver oppå kjøleskapet, og de fortsetter å tørke etterhvert som dagene går. På soldager setter jeg kurvene i vinduskarmen hvis jeg ikke er 100% sikker på at de er ferdig tørket. Når de er ferdige, holder de seg i evigheter i kurvene på kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

MARI! (eller evnt andre som måtte ha noe å si :P)

KAN du forklare meg hva jeg har gjort galt??

For det første... Det stinket i hele huset, ikke bare den dagen vi tørket, men i 1 uke etterpå, til tross for alle vinduer oppe OG duftlys...

For det andre... Halsene lå til tørk i 35 timer de fleste av dem, noen tilogmed i 48 timer. Og de ble ikke TØRRE. Altså, de så tørre ut, men var fettete å ta på, tiltross for at jeg skjærte bort ALT fett. (Brukte 3,5 time på dette)

For det tredje... Halsene lå i tilegg til tørk et døgn uten vifte osv, før jeg puttet dem i en papirpose for at de sku få enda mer tilgang på luft, samtidig som de lå pakket ned i en skuff.. Men idag?? Altså, x antall uker ETTER jeg tørket dem, sku jeg pakke de i poser, (for å fjerne den SISTE delen av LUKT i huset som mannen påstår han har kjent), så har de fått pels!! HVIT fin PELS over det hele.. Og så vidt meg bekjent så har ikke kylling pels i det hele tatt langt mindre kylling som har vært død og oppkappet i biter over lengre tid...

MØKKAGODBITER!

takke meg til doko og halvtørr frolic!

Jammen glad jeg ikke begynte på de siste 15 kg for å tørke også! De er nå pakket ned 5 og 5 i posen, og funker som frokost til snuppelupp sånn et par ganger i uka. Noe som jeg faktisk tror bikkja er mer fornøyd med også..

Og den siste delen av kyllinghalser med pels??? Den bærte mannen stolt ut i matavfallsdunken for 5 minutter siden, og jeg er HELT sikker på han kvelte et lite "hva var det jeg sa" på tur ut... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Lureoppskrift"

Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig.......

Og hundene EEEELSKER det :)

Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess...

Kanskje det er litt for bra (pels)gro-forhold hos deg PsychoLynx :P For ikke å snakke om "nesen" til mannen. Dobbel :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det tar faktisk lang tid å tørke kyllinghalser, og de krever personlig behandling for å bli lettere å tørke. Man må nennsomt behandle hver og en av dem før de lar seg tørke uten motstand. Det er kanskje derfor det koster såpass mye å kjøpe dem.

Jeg for min del tar 100 kr per 250 gram med hjemmetørket godis. Dette er snadder som jeg bruker dagesvis på å lage, og jeg tar med meg overskuddet til utstillinger og lure coursing-arrangementer, fordi en stadig større gjeng bekjente vil ha godisen. Det snåleste jeg har opplevd, var da en gjeng borzoi-eiere jeg knapt kjenner røsket til seg 8 poser på null komma svisj, fordi bikkjene insisterte. De fleste som kjøper overskuddet mitt er venner, men i dette tilfellet var det rett og slett at jeg passerte en gjeng borzoi-folk på en utstilling med etpar poser godis, og hundene overfalt meg. Før jeg visste ord av det var alt jeg hadde av godis solgt, og det før den "vanlige" gjengen (saluki- og whippet-folk) hadde fått uttale seg. Jeg fikk massive klager fra Den Vanlige Gjengen da jeg nådde bort til dem...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg skal kjøpe meg dehydrator til anna bruk, men kanskje jeg kan bruke en av skuffene til å tørke hundemat. Har hørt om å tørke f.eks. pølse i en slik. Man kan ha både med og uten varme, da opp til 40 graders varme. Non som har efraring med dette, og går det an for meg som er veggis å tørke min mat øverst og tørke f.eks. lever underst, eller vil hele dehydratoren stanke død og ******* og ødelegge min deilige frukkkkt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen erfaring med dehydrator, men hvis du skal bruke varme så anbefaler jeg deg å IKKE tørke lever sammen med noe som helst av frukt og grønt. Du får forøvrig mye bedre godbiter om du tørker uten varme. Det tar litt lenger tid, men det bevarer næringsstoffene langt bedre enn om du bruker varme.

Hvor mye koster en sånn dehydrator, forresten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er mine godbiter "ferdig".. Jeg var lat, og skjærte ikke vekk fettet, noe som resulterte i klissete, ekle godbiter som i skrivnde øyeblikk har flytta ut på trappa pga stank..!

Selve kjøttet tørket fint, mens fettet bare ble ekkelt..!

For ikke å snakke om at det stinker i hele huset da.. haha!

Og det værste av alt er at bikkja fan ikke vil ha de engang! Hun SPYTTA DE UT!!!!

Utaknemlige beistet <_< <_<

Så her blir det donasjon av goddis til alle hunder i min omkrets som vil ha!

Jammen godt det er utstilling til helga, og jeg har noen venner med alltetende bikkjedyr! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 3 years later...

Ble veldig usikker på om jeg skulle tørre å tørke kyllinghalser eller ikke. Ser at jeg fort kan gå på en smell ved å kjøpe 15kg sekker med dette, og så stå der med 2 kilo i ovnen og tårer i øynene fordi jeg ikke orker lukta mer og at de *aldri* tørker. Er det noe tips som hjelper, f.eks å snitte de på langs, slik at man får litt varme inn mot benet, eller er det bare tull?

Har i grunn ikke noen egnet plass å tørke de på heller, det må jeg i så fall gjøre om jeg skal passe huset til mor mi en uke i løpet av våren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble kjempeinspirert, og tørker nå den siste koteletten i ovnen. Og jeg TROR jeg har en tørkefunksjon (vifte med en dråpe under?) faktisk, for det har blitt merkbart tørrere bare på en halvtime.

Nå er jeg spent, kanskje jeg for alltid skal slippe pølse-klin og å finne igjen poser med råtten godis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Godt tips! Bruker selv bare å koke rent kyllingkjøtt, koteletter o.l som godbiter, da jeg ikke ønsker å proppe hunden med noe kunstig skit.

Så bare kutter jeg det i små teringer og slenger noen poser i fryseren også, så tiner det raskt når det skal brukes, kan gjerne gis bare halvtint også.

Kyllinghalser skal jeg prøve å få tak i, orker ikke å lage godbiter av det, men så snadder ut som rått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvorfor vil du bytte hvis hunden fungerer på Vom? Hvis hunden fortsatt har løs avføring etter en uke ville jeg nok droppet det fôret ja.
    • Hei hundesonen! Jeg har en valp på 3-4 mnd som jeg holder på å bytte for på. Jeg bytter gradvis, startet med 4 dager hvor jeg ga 3/4 gammelt for (V&H), 1/4 nytt for, deretter 4 dager med 50/50, og så 3/4 nytt for en dag eller to, før jeg gikk tilbake til 50/50 fordi; Valpen har litt løs avføring. Typisk at det først kommer litt i normal konsistens, og så etterhvert blir det bløtere og bløtere. På ingen måte flytende/diare, men slik at det blir rester igjen i gresset der jeg plukker opp. Noen ganger går valpen to ganger på rad, først en med bra konsistens og så løsere i en tynnere strimle rett etterpå. Ofte er det og små halvfordøyde pinnebiter, små biter av stoff, grus og annet hun har fått i seg i dette løse. (Dette er små biter, prøver så godt jeg kan å forhindre dette men valpen spiser mye rart). Syns det begynner å lukte metallisk fra analen nå, mulig kjertlene ikke får tømt seg når det er litt bløt avføring? Høres dette normalt ut i en overgang til nytt for for en valp, eller bør jeg gi opp det nye foret og finne noe annet?
    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...