Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk.

Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. :ahappy:

Men jeg har ikke bordvifte, så det må bli i ovn :P Jeg har varmluftsovn da, det hjelper kanskje litt? Må teste ut.. Og jeg pleier og å forsyne meg av haugen innimellom (og gir til bikkjene ja *ler*).

Japp. :P Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. :P

Bikkjer er teite sånn, som regel, veldig takknemlig for nesten ingenting - er det ikke derfor vi liker dem da? De er så enkle å tilfredsstille, en pitteliten leverbit eller lignende, og livet er en fest nesten :P

Trøgstad er forresten ved Askim, Vilde :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

Men jeg har ikke bordvifte, så det må bli i ovn :P Jeg har varmluftsovn da, det hjelper kanskje litt? Må teste ut.. Og jeg pleier og å forsyne meg av haugen innimellom (og gir til bikkjene ja *ler*).

Jepp, det funker fint det og. Bare skru ned tempen som sagt, og regn med at det tar litt tid.

Bikkjer er teite sånn, som regel, veldig takknemlig for nesten ingenting - er det ikke derfor vi liker dem da? De er så enkle å tilfredsstille, en pitteliten leverbit eller lignende, og livet er en fest nesten :P

Jeg er overbevist om at de er ekstra takknemlige når vi legger litt job i å tilfredstille dem! Da legger de seg om natten og vet at de er elsket. :P

Jeg er totalt sjarmert av Mari jeg :ahappy:

Jeg også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skar opp et kg svinelever (jada, dyret er bortskjemt) i tynne strimler og satter i ovnen på varmluft og ca 30 grader. Det tar LANG tid når det ikke har rent av seg. Tror mitt stod i omtrent et døgn, og selv da kunne det nok stått lenger. Tok det ut og la det i en skål på kjøkkenbenken og funker fint som bare det. Litt lukt blir det, og ja, jeg har sart nese. Men kan ikke sammenlignes med om man koker leveren først eller kjører den på høyere temperatur. Jeg har dog den erfaring at flere hunder foretrekker den varmebehandlet - antakeligvis fordi den lukter( og smaker?) mer da.

Samme metode funker forøvrig på pølser og fiskepudding også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare kjøpt ferdig tørkede kyllinghalser når jeg har kommet over det (merkelig nok ser det ut til at det er umulig å få kjøpt på utstillinger på Østlandet?), sikkert til en litt annen pris... Må prøve dette!

Men, det jeg skulle si: HELE kyllinghalser, når de er litt "bøyde", er utrolig bra å bruke som "agn" (bait) på utstilling! :)

Hvis det er ordentlig "krok" på er det lett å holde i uten å miste den når/hvis hunden får smake, og skal du belønne holder det med en "sleik" så hunden ikke blir stående og gomle. Ikke er de klissete i lommen, heller! :)

Så gjelder det bare å ikke gjøre samme tabbe som jeg gjorde en gang: I dét alle i klassen skulle springe etter å ha stått oppstilt første gangen, stappet jeg i min nervøsitet hele nakken inn i hundekjeften... Bikkjen holdt på å bli kvelt. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en kresen hund så dette må prøves:)

Men, du skriver at man kan bruke en vanlig bordvifte også. Jeg har en sånn hvit vifte med en sånn sak som surrer rundt inni om du skjønner. Kan denne brukes også? Det blir jo bare kald luft fra denne da.

Men, når man tørker i stekeovn, har man døren på gløtt eller helt igjen da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...
Men, du skriver at man kan bruke en vanlig bordvifte også. Jeg har en sånn hvit vifte med en sånn sak som surrer rundt inni om du skjønner. Kan denne brukes også? Det blir jo bare kald luft fra denne da.

Jepp, den kan fint brukes. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også en av de (få?) som tørker egne godbiter til hundene mine. I helgen har jeg tørket tunger, hjerter og griseører. Tunger er faktisk geniale å tørke bare man skjærer av den bakerste delen av tungen - de var nesten ferdigtørket over natten.

Griseørene var ferske og kjempestore. Jeg klipte av nederste del av "ørefestet", la det på en rist i går kveld og i dag tidlig var det nesten helt tørt! Store fine tørre griseører som ikke er røkt eller varmebehandlet. Billig og så mye bedre enn de man får kjøpt til en latterlig høy pris andre plasser. Lever lufttørker jeg også. Orker ikke stanken det blir av varmebehandlet lever.

Jeg har også tørket lunger og struper. Sistnevnte tørker på et blunk og er helt genial tyggegodis. Lungene tok litt tid da det var store lunger og jeg delte dem opp etterhvert som de tørket. Kyllinghalser har jeg forsøkt å tørke men det tok litt tid - sikkert fordi jeg ikke skar vekk overskuddsfettet.

Nå er jeg så heldig at jeg har "kontakter" som jeg får bestilt råvarer fra. Hundene elsker det, det er mye billigere enn butikkjøpt godis og så er det sunt og magert.

En annen ting er at når jeg har en hund eller to som skal gå litt ned i vekt reduserer jeg mengden kjøtt/fett/V&H og erstatter det med tørkede (eller rå) lunger, hjerter eller annet magert snacks jeg har liggende. Det blir minst like godt samtidig som det blir litt magrere kost for dyret.

Alt dette foregår på mitt lille kjøkken, det eneste jeg bruker er en rist og bordvifte. Bordvifte er et must for da tørker det ganske fort. Det er *minimalt* med lukt. Det eneste som lukter er lever, men det er ikke mye det lukter så lenge det lufttørkes. Men, som sagt, bordvifte er et must :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er atter en "selvtørker" :)

I helgen har jeg delt og delt og delt ca 6 kg lunger. Først en snartur i ovnen på 100 grader for å få en skorpe, deretter 50 grader til de er halvtørre og lett skjærbare i mindre strimler (eller litt større "kjeks"-biter istedenfor tørre hundekjeks). Nå henger hele "lunge-balletten" på snorer og over grønne grinder til luft-tørking på kjøkkenet. Med vifteovn når jeg er hjemme.

Er spent på å komme hjem idag. Har mine vakre små falt for fristelsen å bryte seg gjennom dør-grindene for å komme til godbitene tro? De var überflinke igår, kun en snar-tur bortom for å få det bekreftet at det virkelig VAR god-biter som hang der. Slafs om munnen og så i sengen sin og *glede seg* til de er ferdige ;) Men seff vanker det smaksprøver underveis.

Griseørene deler jeg og fryser dem ned i mindre biter. Riktig en deilig og avkjølende godbit på varme dager. Mine sutter og slafser på griseøre-isen sin og stor koser seg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EH, bare et lite spørsmål til: Oh store oppfinner av tørking..

Kan dette gjøres med vogh???

og et lite spørsmål til: når du nå har tørket, og legger de i en gammeldags syltøytglass, hvor lenge holder de på benken da??

Jeg kunne sikkert funnet utav dette selv,jeg lærer jo av erfaring. Men jeg er såpass lat,og gammel at jeg foretrekker å lære av andres erfaringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Debbie,

V&H er dårlig egnet til tørking. Du trenger råvarer som har minst mulig fett, og som kan deles opp i passelige biter.

Jeg lager godbiter av hjerter, lever, nyrer, lunger, struper/luftrør, osv osv. Når de er ferdig tørket oppbevarer jeg dem i brødposer i romtemperatur. Men først oppbevarer jeg dem i flettede kurver oppå kjøleskapet i noen dager, så jeg er helt sikker på at de er tilstrekkelig tørre.

Akkurat nå har jeg 10 brødposer med ferdig godis, og fem kurver med nesten-ferdig nam oppå kjøleskapet. De sju hundene som akkurat nå er her i huset (hvorav fem er på besøk) vet akkurat hvor godbitene er. De fotfølger meg hver gang jeg går på kjøkkenet. Rart, det der...

Rox

Scener fra et sloughiliv: http://picasaweb.google.com/rox.meyer/EtSloughiLiv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Debbie,

V&H er dårlig egnet til tørking. Du trenger råvarer som har minst mulig fett, og som kan deles opp i passelige biter.

Jeg lager godbiter av hjerter, lever, nyrer, lunger, struper/luftrør, osv osv. Når de er ferdig tørket oppbevarer jeg dem i brødposer i romtemperatur. Men først oppbevarer jeg dem i flettede kurver oppå kjøleskapet i noen dager, så jeg er helt sikker på at de er tilstrekkelig tørre.

Akkurat nå har jeg 10 brødposer med ferdig godis, og fem kurver med nesten-ferdig nam oppå kjøleskapet. De sju hundene som akkurat nå er her i huset (hvorav fem er på besøk) vet akkurat hvor godbitene er. De fotfølger meg hver gang jeg går på kjøkkenet. Rart, det der...

Rox

Scener fra et sloughiliv: http://picasaweb.google.com/rox.meyer/EtSloughiLiv

Du hadde nok blitt bestevenn med mine hunder og :P Kan jeg spørre deg om hvor du kjøper slike "ekle" ing som lever, hjerter, nyrer, lunger osv. og hvor mye man betaler for slike ting?

Samboeren min får fnatt når jeg steiker kjøttdeig og pølser til bikkjene og sier jeg skjemmer dem bort. Det han EGENTLIG er mest redd for er at maten hans skal forsvinne ut av kjøleskapet før han har fått spist det :rolleyes: Også er han verdens største pingle, så lever, hjerter og slike ting hadde jeg nok fått hatt i fred. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurte litt på.. Varmluften min har bestemt seg for at det er barnslig å være varmluft, og vil heller være kaldluft. <_< Kan det funke like fint som en bordvifte? Å tørke ting inni der tenkte jeg på...

Hvis en bordvifte funker, Marianne- så bør jo en "ikke-fungerende-varmluftsvifte-nå-kun-kaldluftsvifte" funke også :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis en bordvifte funker, Marianne- så bør jo en "ikke-fungerende-varmluftsvifte-nå-kun-kaldluftsvifte" funke også :P

Jada frk sarkastisk ( :P ) jeg tenkte jo det jeg og, men vet ikke om det funker inni ovnen, jeg har skikkelig ikke peiling på sånt så da er det like så greit å spørre :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada frk sarkastisk ( :P ) jeg tenkte jo det jeg og, men vet ikke om det funker inni ovnen, jeg har skikkelig ikke peiling på sånt så da er det like så greit å spørre :P

*ler* Sett opp ovnsdøra da, så får du eksagt samme funksjon som med bordvifte :P Da er du iaf helt sikker på at det bør funke (for det må jo det.. sukk, nå ble jeg litt usikker jeg også.. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du hadde nok blitt bestevenn med mine hunder og :P Kan jeg spørre deg om hvor du kjøper slike "ekle" ing som lever, hjerter, nyrer, lunger osv. og hvor mye man betaler for slike ting?

Samboeren min får fnatt når jeg steiker kjøttdeig og pølser til bikkjene og sier jeg skjemmer dem bort. Det han EGENTLIG er mest redd for er at maten hans skal forsvinne ut av kjøleskapet før han har fått spist det :rolleyes: Også er han verdens største pingle, så lever, hjerter og slike ting hadde jeg nok fått hatt i fred. :P

Jeg kjøper eklighetene direkte fra slakteri, men lever kan du finne i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. Har du en slakterbutikk i nærheten, så kan du også be dem om å bestille sånt til deg. Men det har dessverre en tendens til å bli ganske dyrt da. <_<

Hvis du er lysten på å erte sambo for hans bekymringer, så kan du jo alltids bestille 10 kilo værtestikler og legge i kjøleskapet. Hvis sambo ikke besvimer da, så vet ikke jeg... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper eklighetene direkte fra slakteri, men lever kan du finne i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. Har du en slakterbutikk i nærheten, så kan du også be dem om å bestille sånt til deg. Men det har dessverre en tendens til å bli ganske dyrt da. <_<

Du bor jo bare "rett borte i gata her", så jeg lurte litt på hvilket slakteri du kjøper fra? Og hvor billig er det å kjøpe fra de i forhold til å bestille fra butikk? Tipper frøknene her hadde blitt veldig glad for tørka innvoller i alle mulige varianter, nemlig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...