Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk.

Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. :ahappy:

Men jeg har ikke bordvifte, så det må bli i ovn :P Jeg har varmluftsovn da, det hjelper kanskje litt? Må teste ut.. Og jeg pleier og å forsyne meg av haugen innimellom (og gir til bikkjene ja *ler*).

Japp. :P Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. :P

Bikkjer er teite sånn, som regel, veldig takknemlig for nesten ingenting - er det ikke derfor vi liker dem da? De er så enkle å tilfredsstille, en pitteliten leverbit eller lignende, og livet er en fest nesten :P

Trøgstad er forresten ved Askim, Vilde :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

Men jeg har ikke bordvifte, så det må bli i ovn :P Jeg har varmluftsovn da, det hjelper kanskje litt? Må teste ut.. Og jeg pleier og å forsyne meg av haugen innimellom (og gir til bikkjene ja *ler*).

Jepp, det funker fint det og. Bare skru ned tempen som sagt, og regn med at det tar litt tid.

Bikkjer er teite sånn, som regel, veldig takknemlig for nesten ingenting - er det ikke derfor vi liker dem da? De er så enkle å tilfredsstille, en pitteliten leverbit eller lignende, og livet er en fest nesten :P

Jeg er overbevist om at de er ekstra takknemlige når vi legger litt job i å tilfredstille dem! Da legger de seg om natten og vet at de er elsket. :P

Jeg er totalt sjarmert av Mari jeg :ahappy:

Jeg også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skar opp et kg svinelever (jada, dyret er bortskjemt) i tynne strimler og satter i ovnen på varmluft og ca 30 grader. Det tar LANG tid når det ikke har rent av seg. Tror mitt stod i omtrent et døgn, og selv da kunne det nok stått lenger. Tok det ut og la det i en skål på kjøkkenbenken og funker fint som bare det. Litt lukt blir det, og ja, jeg har sart nese. Men kan ikke sammenlignes med om man koker leveren først eller kjører den på høyere temperatur. Jeg har dog den erfaring at flere hunder foretrekker den varmebehandlet - antakeligvis fordi den lukter( og smaker?) mer da.

Samme metode funker forøvrig på pølser og fiskepudding også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare kjøpt ferdig tørkede kyllinghalser når jeg har kommet over det (merkelig nok ser det ut til at det er umulig å få kjøpt på utstillinger på Østlandet?), sikkert til en litt annen pris... Må prøve dette!

Men, det jeg skulle si: HELE kyllinghalser, når de er litt "bøyde", er utrolig bra å bruke som "agn" (bait) på utstilling! :)

Hvis det er ordentlig "krok" på er det lett å holde i uten å miste den når/hvis hunden får smake, og skal du belønne holder det med en "sleik" så hunden ikke blir stående og gomle. Ikke er de klissete i lommen, heller! :)

Så gjelder det bare å ikke gjøre samme tabbe som jeg gjorde en gang: I dét alle i klassen skulle springe etter å ha stått oppstilt første gangen, stappet jeg i min nervøsitet hele nakken inn i hundekjeften... Bikkjen holdt på å bli kvelt. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en kresen hund så dette må prøves:)

Men, du skriver at man kan bruke en vanlig bordvifte også. Jeg har en sånn hvit vifte med en sånn sak som surrer rundt inni om du skjønner. Kan denne brukes også? Det blir jo bare kald luft fra denne da.

Men, når man tørker i stekeovn, har man døren på gløtt eller helt igjen da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...
Men, du skriver at man kan bruke en vanlig bordvifte også. Jeg har en sånn hvit vifte med en sånn sak som surrer rundt inni om du skjønner. Kan denne brukes også? Det blir jo bare kald luft fra denne da.

Jepp, den kan fint brukes. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også en av de (få?) som tørker egne godbiter til hundene mine. I helgen har jeg tørket tunger, hjerter og griseører. Tunger er faktisk geniale å tørke bare man skjærer av den bakerste delen av tungen - de var nesten ferdigtørket over natten.

Griseørene var ferske og kjempestore. Jeg klipte av nederste del av "ørefestet", la det på en rist i går kveld og i dag tidlig var det nesten helt tørt! Store fine tørre griseører som ikke er røkt eller varmebehandlet. Billig og så mye bedre enn de man får kjøpt til en latterlig høy pris andre plasser. Lever lufttørker jeg også. Orker ikke stanken det blir av varmebehandlet lever.

Jeg har også tørket lunger og struper. Sistnevnte tørker på et blunk og er helt genial tyggegodis. Lungene tok litt tid da det var store lunger og jeg delte dem opp etterhvert som de tørket. Kyllinghalser har jeg forsøkt å tørke men det tok litt tid - sikkert fordi jeg ikke skar vekk overskuddsfettet.

Nå er jeg så heldig at jeg har "kontakter" som jeg får bestilt råvarer fra. Hundene elsker det, det er mye billigere enn butikkjøpt godis og så er det sunt og magert.

En annen ting er at når jeg har en hund eller to som skal gå litt ned i vekt reduserer jeg mengden kjøtt/fett/V&H og erstatter det med tørkede (eller rå) lunger, hjerter eller annet magert snacks jeg har liggende. Det blir minst like godt samtidig som det blir litt magrere kost for dyret.

Alt dette foregår på mitt lille kjøkken, det eneste jeg bruker er en rist og bordvifte. Bordvifte er et must for da tørker det ganske fort. Det er *minimalt* med lukt. Det eneste som lukter er lever, men det er ikke mye det lukter så lenge det lufttørkes. Men, som sagt, bordvifte er et must :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er atter en "selvtørker" :)

I helgen har jeg delt og delt og delt ca 6 kg lunger. Først en snartur i ovnen på 100 grader for å få en skorpe, deretter 50 grader til de er halvtørre og lett skjærbare i mindre strimler (eller litt større "kjeks"-biter istedenfor tørre hundekjeks). Nå henger hele "lunge-balletten" på snorer og over grønne grinder til luft-tørking på kjøkkenet. Med vifteovn når jeg er hjemme.

Er spent på å komme hjem idag. Har mine vakre små falt for fristelsen å bryte seg gjennom dør-grindene for å komme til godbitene tro? De var überflinke igår, kun en snar-tur bortom for å få det bekreftet at det virkelig VAR god-biter som hang der. Slafs om munnen og så i sengen sin og *glede seg* til de er ferdige ;) Men seff vanker det smaksprøver underveis.

Griseørene deler jeg og fryser dem ned i mindre biter. Riktig en deilig og avkjølende godbit på varme dager. Mine sutter og slafser på griseøre-isen sin og stor koser seg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EH, bare et lite spørsmål til: Oh store oppfinner av tørking..

Kan dette gjøres med vogh???

og et lite spørsmål til: når du nå har tørket, og legger de i en gammeldags syltøytglass, hvor lenge holder de på benken da??

Jeg kunne sikkert funnet utav dette selv,jeg lærer jo av erfaring. Men jeg er såpass lat,og gammel at jeg foretrekker å lære av andres erfaringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Debbie,

V&H er dårlig egnet til tørking. Du trenger råvarer som har minst mulig fett, og som kan deles opp i passelige biter.

Jeg lager godbiter av hjerter, lever, nyrer, lunger, struper/luftrør, osv osv. Når de er ferdig tørket oppbevarer jeg dem i brødposer i romtemperatur. Men først oppbevarer jeg dem i flettede kurver oppå kjøleskapet i noen dager, så jeg er helt sikker på at de er tilstrekkelig tørre.

Akkurat nå har jeg 10 brødposer med ferdig godis, og fem kurver med nesten-ferdig nam oppå kjøleskapet. De sju hundene som akkurat nå er her i huset (hvorav fem er på besøk) vet akkurat hvor godbitene er. De fotfølger meg hver gang jeg går på kjøkkenet. Rart, det der...

Rox

Scener fra et sloughiliv: http://picasaweb.google.com/rox.meyer/EtSloughiLiv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Debbie,

V&H er dårlig egnet til tørking. Du trenger råvarer som har minst mulig fett, og som kan deles opp i passelige biter.

Jeg lager godbiter av hjerter, lever, nyrer, lunger, struper/luftrør, osv osv. Når de er ferdig tørket oppbevarer jeg dem i brødposer i romtemperatur. Men først oppbevarer jeg dem i flettede kurver oppå kjøleskapet i noen dager, så jeg er helt sikker på at de er tilstrekkelig tørre.

Akkurat nå har jeg 10 brødposer med ferdig godis, og fem kurver med nesten-ferdig nam oppå kjøleskapet. De sju hundene som akkurat nå er her i huset (hvorav fem er på besøk) vet akkurat hvor godbitene er. De fotfølger meg hver gang jeg går på kjøkkenet. Rart, det der...

Rox

Scener fra et sloughiliv: http://picasaweb.google.com/rox.meyer/EtSloughiLiv

Du hadde nok blitt bestevenn med mine hunder og :P Kan jeg spørre deg om hvor du kjøper slike "ekle" ing som lever, hjerter, nyrer, lunger osv. og hvor mye man betaler for slike ting?

Samboeren min får fnatt når jeg steiker kjøttdeig og pølser til bikkjene og sier jeg skjemmer dem bort. Det han EGENTLIG er mest redd for er at maten hans skal forsvinne ut av kjøleskapet før han har fått spist det :rolleyes: Også er han verdens største pingle, så lever, hjerter og slike ting hadde jeg nok fått hatt i fred. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurte litt på.. Varmluften min har bestemt seg for at det er barnslig å være varmluft, og vil heller være kaldluft. <_< Kan det funke like fint som en bordvifte? Å tørke ting inni der tenkte jeg på...

Hvis en bordvifte funker, Marianne- så bør jo en "ikke-fungerende-varmluftsvifte-nå-kun-kaldluftsvifte" funke også :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis en bordvifte funker, Marianne- så bør jo en "ikke-fungerende-varmluftsvifte-nå-kun-kaldluftsvifte" funke også :P

Jada frk sarkastisk ( :P ) jeg tenkte jo det jeg og, men vet ikke om det funker inni ovnen, jeg har skikkelig ikke peiling på sånt så da er det like så greit å spørre :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada frk sarkastisk ( :P ) jeg tenkte jo det jeg og, men vet ikke om det funker inni ovnen, jeg har skikkelig ikke peiling på sånt så da er det like så greit å spørre :P

*ler* Sett opp ovnsdøra da, så får du eksagt samme funksjon som med bordvifte :P Da er du iaf helt sikker på at det bør funke (for det må jo det.. sukk, nå ble jeg litt usikker jeg også.. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du hadde nok blitt bestevenn med mine hunder og :P Kan jeg spørre deg om hvor du kjøper slike "ekle" ing som lever, hjerter, nyrer, lunger osv. og hvor mye man betaler for slike ting?

Samboeren min får fnatt når jeg steiker kjøttdeig og pølser til bikkjene og sier jeg skjemmer dem bort. Det han EGENTLIG er mest redd for er at maten hans skal forsvinne ut av kjøleskapet før han har fått spist det :rolleyes: Også er han verdens største pingle, så lever, hjerter og slike ting hadde jeg nok fått hatt i fred. :P

Jeg kjøper eklighetene direkte fra slakteri, men lever kan du finne i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. Har du en slakterbutikk i nærheten, så kan du også be dem om å bestille sånt til deg. Men det har dessverre en tendens til å bli ganske dyrt da. <_<

Hvis du er lysten på å erte sambo for hans bekymringer, så kan du jo alltids bestille 10 kilo værtestikler og legge i kjøleskapet. Hvis sambo ikke besvimer da, så vet ikke jeg... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper eklighetene direkte fra slakteri, men lever kan du finne i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. Har du en slakterbutikk i nærheten, så kan du også be dem om å bestille sånt til deg. Men det har dessverre en tendens til å bli ganske dyrt da. <_<

Du bor jo bare "rett borte i gata her", så jeg lurte litt på hvilket slakteri du kjøper fra? Og hvor billig er det å kjøpe fra de i forhold til å bestille fra butikk? Tipper frøknene her hadde blitt veldig glad for tørka innvoller i alle mulige varianter, nemlig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...