Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens beste forsterker! Pliktoppfyllende som jeg er, jeg vil jo det beste for dere alle, har jeg nå kommet med løsningen til nettopp deg!

Patent sier du? Copyright? Pøh! Jeg er autentisk, storsinnet, uselvisk, og gir deg herved denne glitrende idéen helt gratis! Jeg er din internettvenn for alltid, og det er mulig jeg fortjener tilbedelse. Det siste får være opp til dere.

Så her er guiden. Dritgode (jepp, gode som drit!), sunne, magre godbiter som gir deg all makt i verden på din vei mot full manipulasjon av din beste venn. Tørker du de ordentlig holder de seg i en og en halv evighet, evt kan du fryse ned i passende porsjoner.

Godbitene er fortsatt rå, slik at de beholder masse gode næringstoffer som ellers ville forduftet undervarmebehandlingen.

1. Kjøp biter av døde dyr (den enes død er den andres brød vettu). Det meste duger, det beste er rent kjøtt med lite fett. Gode tips er lever, krås, halser (av små dyr), billig grytekjøtt, lunger, hjerte, struper. Større ting kan også tørkes, det tar bare lengre tid. Alt fra kalkunhalser til lammeribbe. Nå kan du endelig lage levergodbiter uten at du stinker opp kjøkkenet! Det er nemlig det sekundet lever møter varme, at oksygen forandres til død og fordervelse.

Det som er vanskeligere å tørke er nyrer (tar en evighet før de blir tørre...), tunge (mye fett) og andre ting jeg ikke kommer på i farten men du skjønner tegningen. Bruker du rent kjøtt vil jeg anbefale at du skjører de opp i passende godbitstørrelse før tørking. Men det er egentlig bare personlig preferanse.

Her er ti kilo kyllinghalser, som er dagens utvalgte kjøttbiter for meg. Jepp, de har bein i seg, men det er nema problema. De har ligget til tining over natten i oppvaskkummen. Da renner også endel av vannet av, og det er en finfin ting. Jeg forsøker å ta vare på så mye av avrennet som mulig og slenger det over middagen på kvelden. Sikkert ikke så mye næring, men alle monner drar. :blink:

2241959377_80ac3c16dd.jpg

2242751984_de1fcdcea7.jpg

2. Skjær av overskuddsfett. Det er ikke alltid jeg gidder, det spørs rett og slett hvor stor andel godbiter jeg skal lage. Om du ikke orker litt småpirk som dette, bør du være bevisst på at holdbarheten er noe kortere, og det tar litt lengre tid før godbitene er gjennomtørre. Denne gang er det ti kilo, og det er ikke mye ekstrajobb, så da tar jeg den ekstra halvtimen.

2241959877_a774e86543.jpg

Overskuddsfett hives oppi en egen bolle. Her går ingenting til spille, og på ti kilo kyllinghalser ble det et helt måltid med småslintrer til Töddel og Charlie.

2241961161_026c28fa9e.jpg

3. Legg ut kjøttet på en rist.

2241960253_956c3f0d3f.jpg

4. Tørk.

Alternativ en:

Sett ovnen på varmluft, og skru ned temperaturen til ca 30 grader. Putt risten inn i ovnen. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking.

2241960717_5bd1be6100.jpg

2241960473_d33e523554.jpg

Alternativ to:

Legg risten foran en bordvifte. Vent. Snu godbitene innimellom for raskere tørking. I min erfaring tar dette faktisk kortere tid enn å putte de i ovnen.

2242753234_5417fab919.jpg

5. Når godbitene er tørre, skjær i passende biter. Med rent kjøtt kan du gjøre det før hele tørkeprossessen, da slipper du denne delen.

6. Det endelige resultatet.

2242753714_d5b5df5bec.jpg

2242753954_e56ed444d9.jpg

7. Nyt følelsen av makt.

Tenna på tørk, klar til hogg

2242754082_208a7fb784.jpg

"Use the force, Töddel, use the force..."

2242754294_a199994b70.jpg

Bulldog approved

2242754464_230419110f.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

Hm, dette må jeg prøve tror jeg. Hvor klissete blir godbitene? Kan man ha dem rett i lomma eller bør man trå til med poser av ulike slag?

Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rett i lomma, null problem. Så lenge du tørker dem ordentlig, så merker du ikke at du har fiklet på dem en hel treningsøkt heller. Ikkeno kliss, ikkeno kluss.

Oi, da er det jo definitivt verdt å prøve. Jeg hater å trene med pølse f.eks., fordi jeg må ha det i pose i lomma og da blir alt bare håpløst :P

Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken.. *urk*

Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Altså, du har møtt Tinka og veit hvor glad hun er i mat, sant? Men jeg syns jo det er artig å prøve sånne ting allikevel, selv om jeg gjør det høyst sjelden og stort sett ender opp med å bruke doko eller frolic. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spyr nesten hver gang jeg lager tørket lever liksom.. :ahappy:

Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. :P

Godt å se at dere setter pris på meg og mine ofringer til dere. Det har kostet meg litersvis med blod, svette og tårer (urk!), for ikke å nevne all slitasjen på mitt evig lojale kamera. Men hva gjør man ikke for felleskapet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, skulle ønske jeg visste om en plass man kunne få tak i noe lignende her.

Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supert tips, men dog ble litt kvalm:P

Der jeg jobberfår jeg døde kyllinger til mine hunder om jeg vil. Forøvrig har jeg takket nei hver gang. Dere aner ikke hvor lite lyst jeg har på å dra med meg døde kyllinger etter å ha stått å sortert over 40000 kyllinger om dagen (levende).

Men kanskje jeg skal ta med meg noen neste gang, dele opp og tørke. Ikke det samme som struper, men fungerer sikkert likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk gud for en hund som gjør "alt" for en kvart frolic, et slik av kattemat (våtfòr) eller lek med et avrevent laken..

Samme her :ahappy:

Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes:

Men for all del, supert tips å ha i bakhodet dersom det skulle bli nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enten har du veldig hårsår nese, eller så har du varmebehandlet leveren? For lufttørking av rå lever lukter ikke annet enn litt blod. :P

Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da?

Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes:

hehe - Det gjør ikke jeg heller, men det er liksom anderledes når det er til jentene *kremt*

Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke noen andre som har tips om andre typer kjøtt som man kan tørke i lengre strimler (eventuelt "flette" sammen) og tørke så det blir ganske hardt til slutt men alikevel "tasty" ?

Lever, muskelkjøtt, kjøttavskjær, hjerter, you name it. :P Finner du sånn oppskjært kyllingkjøtt evt kyllingfilet på tilbud, eller hva som helst annet egentlig. Salg er en fin ting, sjekk den der "går ut på dato"-kurven i butikken. Skjær i passende biter, og tørk i vei.

Men altså? Hvor lenge må f.eks lever stå i ovnen på 30 grader da? Og lukter det virkelig ingenting da?

Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk.

Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. :P

Nå trenger ikke mine heller mer enn en kvart frolic eller en halv doku, men det er jo hyggelig å gi de litt annet enn det en gang i blant og? Jeg får ihvertfall veldig god samvittighet av det, føler meg snillere enn julenissen, nesten :ahappy:

Japp. :P Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. :P

Hvor er det han holder til henne da?

Trøgstad. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

All makt til Mari!

Dette skal jeg definitivt prøve (selvom Aysha og Oscar gjør alt for snø liksom.) Trøgstad? Hmm, litt usikker på hvor det er. Er det langt fra Oslo sentrum?

Jeg er forøvrig totalt sjarmert av Töddel. Han er helt nydelig :ahappy:

Takk for godbit tips :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...