Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store (sunne) middagstråden


xxx12345

Recommended Posts

Oh, hørtes digg ut! Jeg har et dumt spørsmål i den forbindelse: Hva er ingrediensene i tagliatelle? Hvetemel, regner jeg med?

Tagliatelle er standard pasta, så jepp, hvetemel. Sorry honey.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 218
  • Created
  • Siste svar

Sukk,,, jeg som skulle legge ut et spørsmål her for noen timer siden.. men så gikk strømmen og med det forsvant jo nettet. SÅ nå "leker" jeg meg frem til det jeg ville ha svar på.. nemlig bakt torsk...

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie.... (og jeg synes det høres veldig lite ut..)

Med seg i foliet har torsken smør, gulrøtter og vårløk... så får vi se om det blir noe spisendes... OG seff er den saltet og peppret litt på... noe mer hadde jeg ikke fantasi til...

Hva sier dere folkens! Hvis noen av dere vet at estimert tid ikke er lenge nok, så skrik ut nå sånn at jeg kan dempe sultraseriet mitt med en Kornmo eller noe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie...

Skal funke finfint det (gjør hvert fall det med laks på den tiden). Om stykkene var store kan du sikkert gi dem et minutt eller to ekstra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sukk,,, jeg som skulle legge ut et spørsmål her for noen timer siden.. men så gikk strømmen og med det forsvant jo nettet. SÅ nå "leker" jeg meg frem til det jeg ville ha svar på.. nemlig bakt torsk...

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie.... (og jeg synes det høres veldig lite ut..)

Med seg i foliet har torsken smør, gulrøtter og vårløk... så får vi se om det blir noe spisendes... OG seff er den saltet og peppret litt på... noe mer hadde jeg ikke fantasi til...

Hva sier dere folkens! Hvis noen av dere vet at estimert tid ikke er lenge nok, så skrik ut nå sånn at jeg kan dempe sultraseriet mitt med en Kornmo eller noe...

20-25 minutter lyder fint :) Du kan også putte purre i skiver i, det er også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det endte godt iaf! Men, med folie rundt så behøvde den enda mer tid enn 20 minutter... så jeg sto og "grrrr'et" på sidelinjen, hehe...

Men det smakte utrolig godt når det endelig ble ferdig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Man taver kyllingfilét til nok personer og legger i en ildfast form. Over filétene legger man noen oppskårne champignon, hakket grønn paprika og litt løk i biter.

I en skål blander man 1 boks creme fraiche og rører inn 4-5 teskjeer Tandoori Masala pulver, 1 teskje Hot Madras Curry pulver, en cm fersk revet ingefær, en hvitløksbåt eller to, salt og pepper. Rør så inn 100-150 gram revet ost.

Spre røra over kyllingfilétene og grønnsakene og sett i oven i 45 minutt på 175 grader.

Serveres med kokte grønnsaker etter smak.

Sinnsykt godt og veldig enkelt siden det praktisk talt lager seg selv!

Gjett hva som står i ovnen? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En favoritt jeg har som også er temmelig kjapp. :)

Porsjoner med antall kyllingfileter.

Finn frem ildfastform, (må være stor nok til at de er litt mellomrom mellom filetene)

smør bunnen med smeltet smør, strø så med salt/pepper/grillkrydder/hvitt pepper, rett og slett det du måtte ønske.

Legg filetene oppi, smør de med smør og strø på ønsket krydder. (kan også bruke olje om ønskes)

Sett ovnen på 190 grader.

De tar ca 40 min i ovnen.

Etterhvert under steking kan du tilsette 1/4 dl vann. Dette skal ikke helles over kyllingen.

Skrell antall poteter som du tror trengs.

Grønnsaker: Stek selleri, gulrøtter og mais (favoritt her i huset ;) ) Dette stekes, maisen tilsettes sist.

Saus: Kyllingbuljong i vann kokes opp, tilsett oppristet mel-vann. Tilsett kylling-fondue som jeg har kjøpt på butikken.. :) Hell så over stekeskyen fra formen i ovnen. Smak til med ønsket krydder. Om du ønsker en fyldigere smak kan en desj fløte helles oppi. Jeg liker selv en gyllenlysbrun farge på kyllingsausen min, så da kan negro tilsettes.

Om du ikke tør/vil/kan lage saus finnes det mange spennende sauser fra Toro. Selv spiser jeg aldri en "ren" torosaus. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En favoritt jeg har som også er temmelig kjapp. :lol:

Porsjoner med antall kyllingfileter.

Finn frem ildfastform, (må være stor nok til at de er litt mellomrom mellom filetene)

smør bunnen med smeltet smør, strø så med salt/pepper/grillkrydder/hvitt pepper, rett og slett det du måtte ønske.

Legg filetene oppi, smør de med smør og strø på ønsket krydder. (kan også bruke olje om ønskes)

Sett ovnen på 190 grader.

De tar ca 40 min i ovnen.

Etterhvert under steking kan du tilsette 1/4 dl vann. Dette skal ikke helles over kyllingen.

Skrell antall poteter som du tror trengs.

Grønnsaker: Stek selleri, gulrøtter og mais (favoritt her i huset :P ) Dette stekes, maisen tilsettes sist.

Saus: Kyllingbuljong i vann kokes opp, tilsett oppristet mel-vann. Tilsett kylling-fondue som jeg har kjøpt på butikken.. :D Hell så over stekeskyen fra formen i ovnen. Smak til med ønsket krydder. Om du ønsker en fyldigere smak kan en desj fløte helles oppi. Jeg liker selv en gyllenlysbrun farge på kyllingsausen min, så da kan negro tilsettes.

Om du ikke tør/vil/kan lage saus finnes det mange spennende sauser fra Toro. Selv spiser jeg aldri en "ren" torosaus. :lol:

Det hørtes deilig ut, men bare ett spørsmål: vedrørende "vanningen" underveis- er det en god ide? Sist jeg gjorde det så sprakk hele den ildfaste formen... :lol: Gjorde jeg noe galt eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie!

Legg ørettfileter (evt laks) i folie med delt gulrot, purre, ingefær (masse!) og hvitløk. Drypp over litt god olivenolje. Bland rømme med litt sukker og evt litt sitron. Legg en klatt rømme oppå fisken før du lukker folien og putter den i ovnen på ca 200 grader.

Mens fisken er i ovnen kokes ris og evt flere grønnsaker før alt serveres. Rømmen med sukker serveres som dressing/saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie!

Legg ørettfileter (evt laks) i folie med delt gulrot, purre, ingefær (masse!) og hvitløk. Drypp over litt god olivenolje. Bland rømme med litt sukker og evt litt sitron. Legg en klatt rømme oppå fisken før du lukker folien og putter den i ovnen på ca 200 grader.

Mens fisken er i ovnen kokes ris og evt flere grønnsaker før alt serveres. Rømmen med sukker serveres som dressing/saus.

Hvor lenge må den stå i ovnen ca?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Er det nytt? Mistet hundene for et par år siden, og var noen år før det igjen vi var på bilferie utenlands, men da måtte vi kjøre på rødt. Tillegg: Denne veiviseren er veldig fin, og helt klar på at man skal gå på rødt fra Litauen (selv om man kommer gjennom Sverige): https://www.mattilsynet.no/dyr/kjaeledyr/reise-med-kjaeledyr 
    • Hvis det ikke er snakk om import av hund og du krysser grensen med bil så kan en kjøre på grønt så lenge alle papirer og vaksiner er i orden. Kommer du med båt eller fly så skal du kjøre/gå på rødt.
    • Du skal i prinsippet alltid gå/kjøre på rødt inn til Norge.
    • De kjører via Sverige, og har rabies og ormebehandling. Men trenger de å kjøre på rødt ved grenseovergangen til Norge på tilbakereisen?? Finnes det også skjema en kan fylle ut når en reiser med hund mellom EU/EØS land? Finner ingenting på Mattilsynet sine sider.    Takk for hjelp
    • Og så en helt ok dag. Var forberedt på det verste, gitt erfaringer fra stedet vi var på. Fikk fineste adferden tilbudt uten krav. Innfridde samtlige forespørsler. .. lenge. Så skjedde tydligvis noe med ham jeg ikke aner årsaken til, og han begynte stresse og sluttet oppføre seg pent, uten å bli veldig vanskelig heller. La seg pent ned på matten sin for å slappe av i 30 minutter på bussholdeplassen, og begynte ikke flippe før de siste 10, da han ble ufyselig vokal mot to huskyer på andre siden av gaten, nyankomne ventende til holdeplassen og livet og universet og alt. 30 min venting akkurat der, rett oppi en travelt trafikkert vei med mye støy fra tungtransport ble å tøye strikken for mye, altså. Han holdt ut fint i 20 min før han fikk eksistensiell angst av å vente så mye lenger enn han er vant med fra før.  Ikke på sitt mest avslappede, men muttern har gått på skole og lært om former og vinkler og komposisjon og sånn derre der, så vi velger heller det bildet som føles mer behagelig å se på, enn det klønete og keitete som viser hvor flink gutt han kan være, men som ikke lar seg beskjære pent:
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...