Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store (sunne) middagstråden


xxx12345

Recommended Posts

Oh, hørtes digg ut! Jeg har et dumt spørsmål i den forbindelse: Hva er ingrediensene i tagliatelle? Hvetemel, regner jeg med?

Tagliatelle er standard pasta, så jepp, hvetemel. Sorry honey.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 218
  • Created
  • Siste svar

Sukk,,, jeg som skulle legge ut et spørsmål her for noen timer siden.. men så gikk strømmen og med det forsvant jo nettet. SÅ nå "leker" jeg meg frem til det jeg ville ha svar på.. nemlig bakt torsk...

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie.... (og jeg synes det høres veldig lite ut..)

Med seg i foliet har torsken smør, gulrøtter og vårløk... så får vi se om det blir noe spisendes... OG seff er den saltet og peppret litt på... noe mer hadde jeg ikke fantasi til...

Hva sier dere folkens! Hvis noen av dere vet at estimert tid ikke er lenge nok, så skrik ut nå sånn at jeg kan dempe sultraseriet mitt med en Kornmo eller noe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie...

Skal funke finfint det (gjør hvert fall det med laks på den tiden). Om stykkene var store kan du sikkert gi dem et minutt eller to ekstra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sukk,,, jeg som skulle legge ut et spørsmål her for noen timer siden.. men så gikk strømmen og med det forsvant jo nettet. SÅ nå "leker" jeg meg frem til det jeg ville ha svar på.. nemlig bakt torsk...

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie.... (og jeg synes det høres veldig lite ut..)

Med seg i foliet har torsken smør, gulrøtter og vårløk... så får vi se om det blir noe spisendes... OG seff er den saltet og peppret litt på... noe mer hadde jeg ikke fantasi til...

Hva sier dere folkens! Hvis noen av dere vet at estimert tid ikke er lenge nok, så skrik ut nå sånn at jeg kan dempe sultraseriet mitt med en Kornmo eller noe...

20-25 minutter lyder fint :) Du kan også putte purre i skiver i, det er også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det endte godt iaf! Men, med folie rundt så behøvde den enda mer tid enn 20 minutter... så jeg sto og "grrrr'et" på sidelinjen, hehe...

Men det smakte utrolig godt når det endelig ble ferdig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Man taver kyllingfilét til nok personer og legger i en ildfast form. Over filétene legger man noen oppskårne champignon, hakket grønn paprika og litt løk i biter.

I en skål blander man 1 boks creme fraiche og rører inn 4-5 teskjeer Tandoori Masala pulver, 1 teskje Hot Madras Curry pulver, en cm fersk revet ingefær, en hvitløksbåt eller to, salt og pepper. Rør så inn 100-150 gram revet ost.

Spre røra over kyllingfilétene og grønnsakene og sett i oven i 45 minutt på 175 grader.

Serveres med kokte grønnsaker etter smak.

Sinnsykt godt og veldig enkelt siden det praktisk talt lager seg selv!

Gjett hva som står i ovnen? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En favoritt jeg har som også er temmelig kjapp. :)

Porsjoner med antall kyllingfileter.

Finn frem ildfastform, (må være stor nok til at de er litt mellomrom mellom filetene)

smør bunnen med smeltet smør, strø så med salt/pepper/grillkrydder/hvitt pepper, rett og slett det du måtte ønske.

Legg filetene oppi, smør de med smør og strø på ønsket krydder. (kan også bruke olje om ønskes)

Sett ovnen på 190 grader.

De tar ca 40 min i ovnen.

Etterhvert under steking kan du tilsette 1/4 dl vann. Dette skal ikke helles over kyllingen.

Skrell antall poteter som du tror trengs.

Grønnsaker: Stek selleri, gulrøtter og mais (favoritt her i huset ;) ) Dette stekes, maisen tilsettes sist.

Saus: Kyllingbuljong i vann kokes opp, tilsett oppristet mel-vann. Tilsett kylling-fondue som jeg har kjøpt på butikken.. :) Hell så over stekeskyen fra formen i ovnen. Smak til med ønsket krydder. Om du ønsker en fyldigere smak kan en desj fløte helles oppi. Jeg liker selv en gyllenlysbrun farge på kyllingsausen min, så da kan negro tilsettes.

Om du ikke tør/vil/kan lage saus finnes det mange spennende sauser fra Toro. Selv spiser jeg aldri en "ren" torosaus. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En favoritt jeg har som også er temmelig kjapp. :lol:

Porsjoner med antall kyllingfileter.

Finn frem ildfastform, (må være stor nok til at de er litt mellomrom mellom filetene)

smør bunnen med smeltet smør, strø så med salt/pepper/grillkrydder/hvitt pepper, rett og slett det du måtte ønske.

Legg filetene oppi, smør de med smør og strø på ønsket krydder. (kan også bruke olje om ønskes)

Sett ovnen på 190 grader.

De tar ca 40 min i ovnen.

Etterhvert under steking kan du tilsette 1/4 dl vann. Dette skal ikke helles over kyllingen.

Skrell antall poteter som du tror trengs.

Grønnsaker: Stek selleri, gulrøtter og mais (favoritt her i huset :P ) Dette stekes, maisen tilsettes sist.

Saus: Kyllingbuljong i vann kokes opp, tilsett oppristet mel-vann. Tilsett kylling-fondue som jeg har kjøpt på butikken.. :D Hell så over stekeskyen fra formen i ovnen. Smak til med ønsket krydder. Om du ønsker en fyldigere smak kan en desj fløte helles oppi. Jeg liker selv en gyllenlysbrun farge på kyllingsausen min, så da kan negro tilsettes.

Om du ikke tør/vil/kan lage saus finnes det mange spennende sauser fra Toro. Selv spiser jeg aldri en "ren" torosaus. :lol:

Det hørtes deilig ut, men bare ett spørsmål: vedrørende "vanningen" underveis- er det en god ide? Sist jeg gjorde det så sprakk hele den ildfaste formen... :lol: Gjorde jeg noe galt eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie!

Legg ørettfileter (evt laks) i folie med delt gulrot, purre, ingefær (masse!) og hvitløk. Drypp over litt god olivenolje. Bland rømme med litt sukker og evt litt sitron. Legg en klatt rømme oppå fisken før du lukker folien og putter den i ovnen på ca 200 grader.

Mens fisken er i ovnen kokes ris og evt flere grønnsaker før alt serveres. Rømmen med sukker serveres som dressing/saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie!

Legg ørettfileter (evt laks) i folie med delt gulrot, purre, ingefær (masse!) og hvitløk. Drypp over litt god olivenolje. Bland rømme med litt sukker og evt litt sitron. Legg en klatt rømme oppå fisken før du lukker folien og putter den i ovnen på ca 200 grader.

Mens fisken er i ovnen kokes ris og evt flere grønnsaker før alt serveres. Rømmen med sukker serveres som dressing/saus.

Hvor lenge må den stå i ovnen ca?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
    • Så denne tråden nå og vil bare skyte inn noe; Det er altfor tidlig å forvente noen som helst grad av renslighet for en valp på den alderen. Den har ikke rukket å utvikle blærekontroll nok til å engang vite i forkant når den må på do. Den vet det ikke før den plutselig tisser seg ut. Nå er det en stund siden du skrev innlegget, og jeg antar at du har begynt å se forbedringer på denne fronten den siste tiden?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...