Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store (sunne) middagstråden


xxx12345

Recommended Posts

Oh, hørtes digg ut! Jeg har et dumt spørsmål i den forbindelse: Hva er ingrediensene i tagliatelle? Hvetemel, regner jeg med?

Tagliatelle er standard pasta, så jepp, hvetemel. Sorry honey.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 218
  • Created
  • Siste svar

Sukk,,, jeg som skulle legge ut et spørsmål her for noen timer siden.. men så gikk strømmen og med det forsvant jo nettet. SÅ nå "leker" jeg meg frem til det jeg ville ha svar på.. nemlig bakt torsk...

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie.... (og jeg synes det høres veldig lite ut..)

Med seg i foliet har torsken smør, gulrøtter og vårløk... så får vi se om det blir noe spisendes... OG seff er den saltet og peppret litt på... noe mer hadde jeg ikke fantasi til...

Hva sier dere folkens! Hvis noen av dere vet at estimert tid ikke er lenge nok, så skrik ut nå sånn at jeg kan dempe sultraseriet mitt med en Kornmo eller noe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie...

Skal funke finfint det (gjør hvert fall det med laks på den tiden). Om stykkene var store kan du sikkert gi dem et minutt eller to ekstra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sukk,,, jeg som skulle legge ut et spørsmål her for noen timer siden.. men så gikk strømmen og med det forsvant jo nettet. SÅ nå "leker" jeg meg frem til det jeg ville ha svar på.. nemlig bakt torsk...

Greia er den at jeg aner ikke hvordan en skal leke med torsk bortsett fra kokt sådann.. Så nå har jeg (etter å ha surfet nettet) funnet ut at det skal stå på 200 grader, stå i 15-20 minutter i folie.... (og jeg synes det høres veldig lite ut..)

Med seg i foliet har torsken smør, gulrøtter og vårløk... så får vi se om det blir noe spisendes... OG seff er den saltet og peppret litt på... noe mer hadde jeg ikke fantasi til...

Hva sier dere folkens! Hvis noen av dere vet at estimert tid ikke er lenge nok, så skrik ut nå sånn at jeg kan dempe sultraseriet mitt med en Kornmo eller noe...

20-25 minutter lyder fint :) Du kan også putte purre i skiver i, det er også godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det endte godt iaf! Men, med folie rundt så behøvde den enda mer tid enn 20 minutter... så jeg sto og "grrrr'et" på sidelinjen, hehe...

Men det smakte utrolig godt når det endelig ble ferdig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Man taver kyllingfilét til nok personer og legger i en ildfast form. Over filétene legger man noen oppskårne champignon, hakket grønn paprika og litt løk i biter.

I en skål blander man 1 boks creme fraiche og rører inn 4-5 teskjeer Tandoori Masala pulver, 1 teskje Hot Madras Curry pulver, en cm fersk revet ingefær, en hvitløksbåt eller to, salt og pepper. Rør så inn 100-150 gram revet ost.

Spre røra over kyllingfilétene og grønnsakene og sett i oven i 45 minutt på 175 grader.

Serveres med kokte grønnsaker etter smak.

Sinnsykt godt og veldig enkelt siden det praktisk talt lager seg selv!

Gjett hva som står i ovnen? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En favoritt jeg har som også er temmelig kjapp. :)

Porsjoner med antall kyllingfileter.

Finn frem ildfastform, (må være stor nok til at de er litt mellomrom mellom filetene)

smør bunnen med smeltet smør, strø så med salt/pepper/grillkrydder/hvitt pepper, rett og slett det du måtte ønske.

Legg filetene oppi, smør de med smør og strø på ønsket krydder. (kan også bruke olje om ønskes)

Sett ovnen på 190 grader.

De tar ca 40 min i ovnen.

Etterhvert under steking kan du tilsette 1/4 dl vann. Dette skal ikke helles over kyllingen.

Skrell antall poteter som du tror trengs.

Grønnsaker: Stek selleri, gulrøtter og mais (favoritt her i huset ;) ) Dette stekes, maisen tilsettes sist.

Saus: Kyllingbuljong i vann kokes opp, tilsett oppristet mel-vann. Tilsett kylling-fondue som jeg har kjøpt på butikken.. :) Hell så over stekeskyen fra formen i ovnen. Smak til med ønsket krydder. Om du ønsker en fyldigere smak kan en desj fløte helles oppi. Jeg liker selv en gyllenlysbrun farge på kyllingsausen min, så da kan negro tilsettes.

Om du ikke tør/vil/kan lage saus finnes det mange spennende sauser fra Toro. Selv spiser jeg aldri en "ren" torosaus. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En favoritt jeg har som også er temmelig kjapp. :lol:

Porsjoner med antall kyllingfileter.

Finn frem ildfastform, (må være stor nok til at de er litt mellomrom mellom filetene)

smør bunnen med smeltet smør, strø så med salt/pepper/grillkrydder/hvitt pepper, rett og slett det du måtte ønske.

Legg filetene oppi, smør de med smør og strø på ønsket krydder. (kan også bruke olje om ønskes)

Sett ovnen på 190 grader.

De tar ca 40 min i ovnen.

Etterhvert under steking kan du tilsette 1/4 dl vann. Dette skal ikke helles over kyllingen.

Skrell antall poteter som du tror trengs.

Grønnsaker: Stek selleri, gulrøtter og mais (favoritt her i huset :P ) Dette stekes, maisen tilsettes sist.

Saus: Kyllingbuljong i vann kokes opp, tilsett oppristet mel-vann. Tilsett kylling-fondue som jeg har kjøpt på butikken.. :D Hell så over stekeskyen fra formen i ovnen. Smak til med ønsket krydder. Om du ønsker en fyldigere smak kan en desj fløte helles oppi. Jeg liker selv en gyllenlysbrun farge på kyllingsausen min, så da kan negro tilsettes.

Om du ikke tør/vil/kan lage saus finnes det mange spennende sauser fra Toro. Selv spiser jeg aldri en "ren" torosaus. :lol:

Det hørtes deilig ut, men bare ett spørsmål: vedrørende "vanningen" underveis- er det en god ide? Sist jeg gjorde det så sprakk hele den ildfaste formen... :lol: Gjorde jeg noe galt eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie!

Legg ørettfileter (evt laks) i folie med delt gulrot, purre, ingefær (masse!) og hvitløk. Drypp over litt god olivenolje. Bland rømme med litt sukker og evt litt sitron. Legg en klatt rømme oppå fisken før du lukker folien og putter den i ovnen på ca 200 grader.

Mens fisken er i ovnen kokes ris og evt flere grønnsaker før alt serveres. Rømmen med sukker serveres som dressing/saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i folie!

Legg ørettfileter (evt laks) i folie med delt gulrot, purre, ingefær (masse!) og hvitløk. Drypp over litt god olivenolje. Bland rømme med litt sukker og evt litt sitron. Legg en klatt rømme oppå fisken før du lukker folien og putter den i ovnen på ca 200 grader.

Mens fisken er i ovnen kokes ris og evt flere grønnsaker før alt serveres. Rømmen med sukker serveres som dressing/saus.

Hvor lenge må den stå i ovnen ca?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
    • Det er nok definitivt en del av "spøkelsesalderen", men det er også viktig å ta på alvor så man ikke ved uhell forsterker adferden så den blir en uvane.
    • Er hun ikke i den alderen? Jeg har noe liknende problemer selv, også 5 mnd. Bjeffet plutselig på en dame på bussholdeplassen i dag, uvisst av hvilken grunn. Heldigvis bare sosial bjeffing, som han gjør når han vil noe, men hun ble dessverre ukomfortabel, så måtte fortelle henne at det var vennlig kommunikasjon for å få oppmerksomhet, ikke noen trussel eller advarsel. De høres veldig annerledes ut og serveres mot "inntrengere" på "eget territorium". Kanskje sammenlignbart med hva din gjør? Fordi min er avlet for å vokte, så belønner jeg ham for å være flink gutt og gjøre jobben sin tilfredsstillende når han serverer advarselbjeff på fremmede "inntrengere". Hadde han truet og ikke latt seg avlede hadde jeg kjøpt profesjonell hjelp, men foreløpig er han tilfreds med å få respons på varselet og tar min vurdering av situasjonen som god fisk.  Kjenner du til begrepet sladretrening? 
    • Det er vanskelig å si uten å se hunden. Går dere på noe valpekurs? Isåfall er det et godt sted å spørre. Jeg tenker også at det er veldig viktig med god sosialisering med trygge hunder og folk, og på trygg avstand til "skumle" ting i ulike miljøer generelt, så ikke alt ukjent blir skummelt.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...