Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store (sunne) middagstråden


xxx12345

Recommended Posts

  • Svar 218
  • Created
  • Siste svar
akk om man hadde en mann som likte wok saker...

Jeg som er SÅÅÅ glad i masse grønnskaer.. finner meg en som ikke tåler ditt og datt / ikke liker...

goshj... <_<

Tving ham til det - det er utrolig hva man blir glad i om man bare må... Etter at jeg ble vegetarianer har jeg lært meg å like mye grønnsaker, f.eks. squash, aubergine, tomat, bønner, erter, brokkoli osv. En del av det spiste jeg før også, men nå syns jeg det er kjempegodt. :)

I dag skal jeg på peppes og spise middag med noen venner. Usunt og dyrt, men dritgodt :barfy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må sige til hvis du og han har lyst til at prøve thai eller indisk mad, så kan jeg finde nogle opskrifter til dig ud fra hvilke ting i kan lide :barfy:

ja :)

Må bare ikke krydre så enormt :)

Jeg er veldig glad i kinesisk mat, også Thai er goså nam :D

Indisk også ( men det er RIMELIG sterkt noen ganger...) :D

ER du også glad i mat? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

akk om man hadde en mann som likte wok saker...

Jeg som er SÅÅÅ glad i masse grønnskaer.. finner meg en som ikke tåler ditt og datt / ikke liker...

goshj... <_<

Jeg føler såå med deg!

Kjæresten rører ingenting rødt, gult, grønt u name it. Skulle tro han kunne dø av mindre. Eneste man klarer å lure i han er salatblader på burgern omtrent + poteter. Frustrerende! og en særdeles god grunn til at vi ikke har flyttet sammen:P he he, eller jeg kan true han med det iallefall. Et liv uten grønnsaker og frukt hadde jeg ikke klart.

Dagens middag:

Ovnsbaktkylling marinert i sweetchili-saus med avokado og tomatsalat + gratinert ris :barfy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag skal jeg lave en paprikagryde med kartoffelmos

2 pers.

400 gr svinekød i tern

1 ds babymajs i 2-3 cm skiver

2 ds flåede og hakket tomater

1 ds tomatpuré

2 ds champignon i skiver

2 store gulerødder i tern/skiver

1-2 løg i både

½ broccoli i passende stykker

1/4 l matfløte

2-3 spk paprika krydderi

svinekødet brunes i lidt olie, sammen med paprika krydderiet, salt og lidt peber.

flåede tomater og alle grøntsager, undtagen broccoli puttes i gryden, og tilsæt derefter matfløten, lad det simre i 30-45 minutter, ca 5-10 minutter før servering, put da i broccolien.

Serveres med potetmos eller ris

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag skal jeg lave en paprikagryde med kartoffelmos

2 pers.

400 gr svinekød i tern

1 ds babymajs i 2-3 cm skiver

2 ds flåede og hakket tomater

1 ds tomatpuré

2 ds champignon i skiver

2 store gulerødder i tern/skiver

1-2 løg i både

½ broccoli i passende stykker

1/4 l matfløte

2-3 spk paprika krydderi

svinekødet brunes i lidt olie, sammen med paprika krydderiet, salt og lidt peber.

flåede tomater og alle grøntsager, undtagen broccoli puttes i gryden, og tilsæt derefter matfløten, lad det simre i 30-45 minutter, ca 5-10 minutter før servering, put da i broccolien.

Serveres med potetmos eller ris

kommer å spiser middag med dere en dag jeg..

hvor det blir servert grønnsaker hihi... :(

Hørtes KJEMPE godt ut :(

I dag skal jeg få bestillt mat :(

Noen fordeler emd å bli gammel...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ER du også glad i mat? :(

Ja jeg kan godt lide at lave mat, er fra en familie der tidligt har lært at lave mat, jeg begyndte i køkkenet da jeg var 8 år.

Har rejst en del over hele verdenen og har smagt en del forskelligt mad, og har efterhånden lært mig selv at finde de fleste krydderier jeg smager i maden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag lagde jeg noe skikkelig godt! :(

laksekotteletter som jeg la i en ildfastform (frossene) med olje i bunnen. Hadde på pesto, sweet chili saus og div krydder.

Kuttet opp de grønsakene jeg hadde for hånden (gulrøtter, brokkoli, løk, paprika og solsikkefør) som jeg la i aluminiumsfolie med litt krydder, smør og olje. Inn i ovnen med "pakken" sammen med fisken :(

Hadde kokte poteter til :( Yømmi! :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har snille mannen laget middag til meg (som vanlig); Flesk og duppe. Ikke spes sunt kanskje men veldig godt!

Sånn de spiser i Elling filmen det.. ( hadde ikke gørt om det før... ) derfor jeg ser det i sammenheng.. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag skal vi egentlig have middagen fra igår som jeg aldrig fik lavet ;)

Marokkanske kødboller i en gøntsagssovs med linser

3 pers

400 gr hakket storfe(kjøttdeig)

2 fed hvidløg

1-2 tsk spidskommen

½ løg i små tern

salt & pebber

grøntsags sovs

120 gr udvandede linser

2 ds flåede tomater

½ squash i tern

1 rød paprika i tern

1 grøn paprika i tern

1 fed hvidløg

1 tsk spidskommen

½-1 tsk chilipulver

salt og peber

spidskommen og hvidløg, salt og peber kværnes i en morter eller en blender, blandes derefter grundigt sammen med kjøttdeigen og det hakkede løg.

Formes til små kugler ca. 4 cm i diameter, derefter brunes de i en varm sautepande i lidt olie.

put derefter de flåede tomater i og tilsæt 2-3 dl vand, hæld derefter linser, squash og paprika i.

Kværn chilipulver, spidskommen og hvidløg i en morter eller blender, og derefter tilsæt det til maden.

Lad det simre i ca 20-30 minutter til linserne faste men bløde.

Smag til med salt og peber, evt. lidt mere chilipulver efter smag og behag.

Server med ris eller bulgur til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag skal vi egentlig have middagen fra igår som jeg aldrig fik lavet :P

Marokkanske kødboller i en gøntsagssovs med linser

3 pers

400 gr hakket storfe(kjøttdeig)

2 fed hvidløg

1-2 tsk spidskommen

½ løg i små tern

salt & pebber

grøntsags sovs

120 gr udvandede linser

2 ds flåede tomater

½ squash i tern

1 rød paprika i tern

1 grøn paprika i tern

1 fed hvidløg

1 tsk spidskommen

½-1 tsk chilipulver

salt og peber

spidskommen og hvidløg, salt og peber kværnes i en morter eller en blender, blandes derefter grundigt sammen med kjøttdeigen og det hakkede løg.

Formes til små kugler ca. 4 cm i diameter, derefter brunes de i en varm sautepande i lidt olie.

put derefter de flåede tomater i og tilsæt 2-3 dl vand, hæld derefter linser, squash og paprika i.

Kværn chilipulver, spidskommen og hvidløg i en morter eller blender, og derefter tilsæt det til maden.

Lad det simre i ca 20-30 minutter til linserne faste men bløde.

Smag til med salt og peber, evt. lidt mere chilipulver efter smag og behag.

Server med ris eller bulgur til

Oh, Einstein&Charlie, neste gang jeg er i Bergen kommer jeg på middag hos deg! (Så kan du komme til meg neste gang du er i Trondheim, avtale?)

Jeg stekte kylling i store terninger, helte over et glass tikka masala og serverte med ris til i dag. Ganske godt men litt for mye steking og fett til å være kjempesunt...).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...