Gå til innhold
Hundesonen.no

Turmat.


Torunn1

Recommended Posts

Hei alle sonisere!

Vi prøver å komme oss ut på tur i skogen med hele familien så ofte vi kan. Barna elsker det! De jubler, slenger på seg sekken og legger i vei. (jente på 4 og gutt på 6) Men saken er den at vi blir litt lei å grille pølser. Så vi trenger alt dere kan oppdrive av gode turmat forslag. Både "middag" og enkel mat til litt kortere turer.

På forhånd takk! :)

Hilsen Torunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnebrød? Smaker om mulig enda kjedeligere enn pølser for voksne gjerne, men er morro. Pizzabunndeig funker fint, ut i skogen, tenne opp bål, finne passende pinner man spikker til, snurre deig rundt og steke over bål til det kommer hul lyd når man dunker på dem med en negl. Går også an å snurre deigen utenpå en pølse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnebrød? Smaker om mulig enda kjedeligere enn pølser for voksne gjerne, men er morro. Pizzabunndeig funker fint, ut i skogen, tenne opp bål, finne passende pinner man spikker til, snurre deig rundt og steke over bål til det kommer hul lyd når man dunker på dem med en negl. Går også an å snurre deigen utenpå en pølse.

Det er jo så godt, og koselig da :) (det skal jeg lage når vi skal på tur i vinter).

Hva med å pakke inn noe godt i folie da? (eller kjøpe toastjern beregnet til bål :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnebrød? Smaker om mulig enda kjedeligere enn pølser for voksne gjerne, men er morro. Pizzabunndeig funker fint, ut i skogen, tenne opp bål, finne passende pinner man spikker til, snurre deig rundt og steke over bål til det kommer hul lyd når man dunker på dem med en negl. Går også an å snurre deigen utenpå en pølse.

Det der brakte fram minner om barndommens skogsturer! Men er det noen her som noen gang har spist pinnebrød som ikke var både brent utenpå og deigete inni? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det der brakte fram minner om barndommens skogsturer! Men er det noen her som noen gang har spist pinnebrød som ikke var både brent utenpå og deigete inni? :)

Ja faktisk, men var nok bare veldig heldig :rolleyes: Var på den faste årlige rideleiren jeg var på. Hvor man alltid siste kvelden griller, og da griller man pinnebrød. Og kun en gang på alle de årene fikk jeg vel en perfekt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det lov å tenne bål nå da?

Det er vel bålforbud til 15 september eller noe slikt? Engangsgrill funker jo også :D

Det der brakte fram minner om barndommens skogsturer! Men er det noen her som noen gang har spist pinnebrød som ikke var både brent utenpå og deigete inni? :)

Jepp! Steke dem over glør og ikke flammer så blir det supert!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kok store poteter hjemme, kjøl dem ned og ta med på tur. På turen huler dere dem ut og kakker ett egg oppi. Ta oppi skinke og ost og ha folie rundt. Legg på bålet en 10-15 min og spis dem!

Kjempe godt, artig å lage og mettende! :)

En slager på fjelltur hos oss!

(eneste som er litt vanskelig er å frakte med seg rå egg.... pappa hadde skumgummi oppi en matboks med eggene oppi, funket ganske greit det, men det var likevel like morsomt hver gang et eller flere av eggene hadde knust :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(eneste som er litt vanskelig er å frakte med seg rå egg.... pappa hadde skumgummi oppi en matboks med eggene oppi, funket ganske greit det, men det var likevel like morsomt hver gang et eller flere av eggene hadde knust :)

Hvorfor ikke bruke kartongen? :D

Ta med litt melk på termos, en liten boks med sukker, noen dype plastskåler og skjeer og plukk blåbær, villbringebær og markjordbær til en kjempegod dessert uten forrett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke bruke kartongen? :P

Ta med litt melk på termos, en liten boks med sukker, noen dype plastskåler og skjeer og plukk blåbær, villbringebær og markjordbær til en kjempegod dessert uten forrett!

Vet ikke om pappa går veldig ujevnt i terrenget eller hva det kommer av... men da kartongen ble brukt ble alle eggene knust :) Så når han bar proviant måtte de sikres bedre enn som så :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropos dessert, apeloff er godt!

En banan, snitte i den et stykke og stikke nedi noen kokesjokoladebiter. Pakke folie rundt og legge på glørne en stund. Må gjerne spises med skje.

Det der er veldig godt, men det er ikke akkurat det vi kaller de.. :):D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropos dessert, apeloff er godt!

En banan, snitte i den et stykke og stikke nedi noen kokesjokoladebiter. Pakke folie rundt og legge på glørne en stund. Må gjerne spises med skje.

Apeloff! :) Det må være det søteste ordet jeg har hørt denne måneden. Men det hørtes godt ut, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi pleier å grille kjøttboller på spyd. Legg en skive ost nedi rundstykke eller pølsebrød før du har i kjøttbollene.

Du kan også legge laks/fisk med litt smør og krydder i folie før du drar hjemmefra. Maiskolber som du pakker i folie med litt smør er også veldig godt på grillen eller på bålglørne.

Til dessert er s'mores favoritten her. Legg et par, tre ruter med melkesjokolade og en grillet marshmellow mellom to kjekser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Nesten all mat du lager hjemme (med unntak av en del avansert ovnsbruk og fancy retter) kan med litt trening og fantasi også lages utendørs på primus, stormkjøkken eller bål. Det kan kreve litt øvelse for å ikke svi ting og finne ut hva som er 1 og 5 på den utendørse "kokeplata", men etter noen fastbrente gryteretter går det fint.

Calzone lagd på bål er en slager. Kan lages ganske greit ved å ha med ferdig tørrblandig til bunnen (eller helt ferdig deig på dagsturer man ikke skal gå så langt) og så fyller man selvfølgelig med hva man vill, men ferdigkjøpt pizzafyll-tørrposer og pølsebiter er bra. Ellers bruk fantasien. Og så stekes de i panne på bålet (glørne er best å lage mat på, ikke flammene) med lokk over. Vær forsiktig med varmen så de blir gjennomstekt og ikke brente.

Ellers finnes det jo mange grytevarianter som man bare tilsetter vann og kjøtt. De som skal ha melk i er det bare å bruke melkepulver. Disse smaker utmerket på tur.

Og hamburgere erstatter jo glatt pølsene. Grill karbonader i panne eller på spyd, varm brøene litt på bålet og ha med hva dere måtte ønske å ha på av salat, tomat, ost osv. Alltid greit med alt som er ferdig delt opp på forhånd.

Fisk, grønnsaker og poteter (i båter) i folie på bålet med litt smør og krydder oppi er nam, nam. Spesielt hvis det er selvfanget fisk selvfølgelig.

Ellers står jeg på mitt med at det meste som lages hjemme kan lages på tur også. Tenk heller hva du har lyst på og se hvordan det kan lages over bålet eller på primusen. Litt fantasi og noen forenklinger må til, men man får til det meste. Steke kjøtt og fisk i folie eller på panne på bålet, poteter er ikke no problem og lite oppvask, boil in bag ris er problemfritt. Sausen blir oppvask, men er ikke no problem å lage over bål på noen måte. Et eks. Har du bare en primus (på bål kan du jo varme flere gryter samtidig) så kan du jo koke opp vann til hurtigkok boil in bag risen og sette den til å trekke med lokk over og den blir ferdig av seg selv (tar litt lengere tid når den trekker enn når den koker). Lag sausen og sett den til siden med et lokk over før du steker kjøttet el. (bør ikke være så tykt at det tar veldig lang tid), og gi sausen et kort oppkok så den er skikkelig varm. Det lar seg greit administrere og er ikke så mye styr som det kanskje høres ut som (risen trenger kanskje litt varming innimellom her). Og på dagsturer kan du jo ha med ferdigoppskåret salat.

Bruk fantasien!

(eneste som er litt vanskelig er å frakte med seg rå egg.... pappa hadde skumgummi oppi en matboks med eggene oppi, funket ganske greit det, men det var likevel like morsomt hver gang et eller flere av eggene hadde knust :)

Hvorfor ikke bruke kartongen? :)

Eller hvorfor skal du absolutt ha med deg eggeskallet? Kakk eggene oppi en tett beholder hjemme og fordel dem når du kommer fram. Plummen holder seg (stort sett) hel og fin og kan lett skilles fra vitten etterpå også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...