Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye trener dere som driver aktivt (og alle andre)?


ida

Recommended Posts

Tja, overskriften sa vel det meste. Men kan dere svare litt presist. Altså, hvis hunden sitter i buret, eller er bundet til et tre to- tredjedeler av en to- timers fellestrening, har man da trent i førti minutter, ikke i to timer, ikke sant? Så hvis dere kunne være litt presise, ville det klargjort litt for en som meg som godt kan skryte på meg å trene hver eneste dag, men hvis jeg teller minutter og timer, blir det jo ikke så mye. Ta gjerne med ulike former for mosjon også. Der vil jeg vel hevde meg ganske bra, tenker jeg. (Jaja, bikkja da.) :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi trente aktivt var vi på kurs en dag i uka, hvor kurset varte 1,5 time. Det var klikkerøkter og derfor også en del pauser. Men jeg regnet aldri ut den totale tiden vi trente. Uansett syns jeg det var effektivt, det var sjelden vi bare stod og hang uten noe å gjøre, eller at hunden hadde lange pauser. Var også på fritrening en dag i uka, der var det kanskje litt mer sosialt enn trening noen ganger :icon_redface:

Samtidig måtte jeg jo trene hjemme, det gjorde jeg hver dag. Ikke all verdens, men en halvtime til sammen hver dag kanskje? Sånn fordelt utover økter sånn hele dagen. Var ikke mye, men nok til å starte med en ulvehund :)

Nå trener vi bare på å gå i bånd :D Samt være sammen med andre hunder og enkle ting som utgangsstilling og kontakt.

Men så er heller ikke min rase spesielt aktiv av seg og vi er heller ikke aktive lenger, så vi er kanskje litt utenfor boksen her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi ikke trent siden søndag (dvs. vi trener kanskje 1/2 time om dagen i hagen da)! Jeg trener veldig variabelt.

Fra onsdag til søndag forrieuke trente vi (jeg med Amira sammen med Trine med Mira og Meg) lydighet 2-5 timer om dagen. Vi kjørte konkuransetrening: satte opp ringbånd, en var "dommer" for den andre og kom med tips om når og hva som skulle belønnes og når det var lurt å avslutte osv. Veldig god kvalitet på treningen. Jeg trente ca halve tiden, mens Trine trente med sine hunder den andre halve tiden :icon_redface: Noen av dagene delte vi opp i to treningsøkter (morgen/formiddag og kveld).

Neste uke er det full hardtrening igjen. Da skal vi trene noen timer med lydighet om dagen i tillegg til å jogge/sykle en mil eller to hver dag.

Vinterstid trener vi to ganger i uka i hallen til hundeklubben. En av dagene går med til bånde agility og lydighet, så da er vi i hallen i ca 3-4 timer, mens når vi bare trener lp, er vi der i ca 2 timer. Når jeg drar på disse treningene kan man godt si jeg miljøtrener også: jeg går et stykke, tar buss i 20 min, går i 20 min, og det samme gjelder på vei tilbake :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå trener ikke vi HVER bidige dag, men i hvertfall 5-6 dager i uka, og har en dag fri. Vi trener som regel to økter om dagen, men jeg ser an formen hennes fra dag til dag. Når vi holder på med nyinnlæring (sånn som nå, når jeg skal lære inn ruta) har vi kortere økter om gangen, f.eks. 10-15 min med full konsentrasjon. Så tar vi en bitteliten pause, hvor hun f.eks. får ligge og gnage på en pinne (ca 5-10 min avhengig av hvor sliten hun er), og så trener vi litt nyinnlæring til i ca 10 min (eller mindre hvis hun gjør det kjempebra), og avslutter med en apportering som hun synes er kjempemoro.

Så en halvtimes tid to ganger om dagen, ca en time hver dag til sammen. Det varierer jo veldig, men nå er hun i kjempeform, så det utnytter jeg til det fulle! :D I vinter da hun var så dårlig i magen, trente vi nesten ikke i det hele tatt, det ble bare litt vedlikehold og da trente vi i maks 5 min.

Enkelte dager er hun ikke i stand til å samle seg for å trene lp, og jeg orker ikke å mase på henne da (det nytter liksom ikke), så da lar jeg henne heller lete etter gjenstander i (høyt) gress. Det synes hun er kjempestas, og hun blir veldig sliten av det (mentalt).

Ellers går vi en del turer i litt ujevnt terreng for å vedlikeholde musklene hun endelig har fått, og hun får også svømme en del der vannet er såpass rent at jeg kunne badet der selv. Turene varierer veldig i lengde, men ca 1 - 2 timer er vel gjennomsnittet. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg driver med jakt trening.

Høst og vinter er det jakt/jakttrening som står på planen. Da er vi stort sett på fjellet både lørdag og søndag. Da er vi ute alt fra 4-8 timer hvor hunden får løpe løs ca 15-30min før den går i bånd mens i de andre slipper ( avhengig av hvor mange hunder, om man slipper to og to, eller bare en og en ).

Hunden skal da søke etter fugl og ta stand om den finner fugl. Vente til jeg kommer og reise på kommando og være rolig når fugl letter.

Ved siden av denne helge treningen, så trener vi kondis og lydighet i uka. Jeg trener for det meste alene, men trener innemellom sammen med andre.

Kondis trener jeg ved å ha henne løs i skogen på 1-2 timers turer hver dag, gjerne med litt lydighet ( innkalling og avstands sitt = hunden skal sitte selv om den er 200meter unna og i full gallop ).

Vår og sommer trener vi apport, lydighet og prøver å vedlikeholde kondisen ved å sykle, jogge, kløve og svømme.

Siden det er båndtvang får hun ikke trimme seg løs. Nå i sommer har vi trent en del apport mot apport prøver ( som er 3 grener:, søk, vann og spor )

Min hund er vant til aktive dager, men hun takler noen rolige dager ( dvs kun små turer ).

Jeg elsker å være ute i naturen og synes det er deilig å gå tur. Liker det best etter 20 august hvor hunden kan løpe løs.

Det liker vi begge to :-)

Forskjellen på "vanlig" hund og jakthund er at min hund løper mye ute av syne, men det er en vanesak. Min hund blir ( heldigvis ) aldri lenge borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi en fem måneder gammel valp (rufsedachs). De to viktigste tingene for ham nå er å bli vant til variasjoner av natur i variert vær, og ikke minst sportrening. Han får ca. 1-2 timer tilsammen i skogen hver dag (fordelt på 2-3 turer) for å bygge god muskulatur og å bli vant til vestlandsterreng. Én gang i uken (cirka) går han blodspor, og han får gå viltspor (hjort) når vi finner det. Ellers trener vi grunnleggende lydighet i skogen (ligg/bli/..), innkalling (selvsagt) og å jobbe stille i skogen med håndsignaler. Ad prøver, så håper vi å få ham godkjent som ettersøkshund neste år både for meg og min samboer.

Men han skal jo brukes til å snuse opp sprell levende hjort også, så får vi efterhvert teste hvordan losen hans er og om han egner seg for drev, men han må lære seg å være sporhund/"bandhund" først. Vi har mer for moro skyld begynt med apporttrening og det går bra i hagen og på grusbane sålangt, men i skog er det for mange distraksjoner som lukter sååå godt. Han er allerede ganske flink og leverer fint i hånden. Dachser er jo små allroundere så de er veldig fleksible, små "potethunder" som kan brukes til det meste av jakt. (Litt som labradorer, wachtelhund og vorsteher)

I tillegg til overnevnte trening er jo det selvsagt hverdagslydighet. Det blir noen timer hver uke ja :-) Det vi har vært dårligst på er å tråkke turer i byn og båndtrening langs fortau.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...