Gå til innhold
Hundesonen.no

Passgang?


C.J

Recommended Posts

I går på tur la jeg merke til at hunden min går i passgang! Hun traver normalt, men i stedet for skritt, så passer hun. Har aldri tenkt over hva som er normalt, så jeg spør dere: er det normalt at hunder passer? Eller skal de skritte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja passoline her i gården passer omtrent hele tiden. Hun har inngrodd pass, og det er en av de mest vanlige gangartene hennes. Var ikke klar over det til nå nylig inntil vi var på utstillingstraning, at hun løp helt feil, og vi hadde trodd hun var såååå flink til å løpe.. Kjipt.. Er jo ikke bare bare å få vekk heller.. Spesielt utstilling blir jo dette er problem, ellers er det vel bare å la hunden løpe som den vil? Det er jo en veldig energi besparende gangart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Willy passer i både skritt og trav. Men får han opp farten slår han over til normalt trav.

Grunnen til at hunder går passgang er fordi det er avslappende for ryggen.

Jeg lar Willy gå passgang på tur, og er ikke redd for at gangarten skal bli inngrodd. Når jeg trener utstillingstrening trener jeg han til å gå økt trav. Altså lengre steg, men ikke høyere fart. Det får han til å dette ut av passingen.

Har fått han til å gå 5 meter i økt trav, så det er ikke så lett.

Så til dere som er redd for at utstillingsgreiene er over pga bikkja passer; la den passe å gå avslappet når det ikke er trening. Men lær dem økt trav og tren med det. (anbefaler å lese klikkertrening for utstillingshunden av Karen Pryer der det står beskrevet punktvis hvordan du skal gå frem)

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun passer hvis jeg går for sakte til den lette traven hennes. Det gjør jeg nesten aldri, hehe, så det blir sjelden pass, men det er helt naturlig at de slår over i pass isteden for raskt skritt eller sakte trav, fordi det er mer energibesparende og mindre slitsomt. Du ser det gjerne på (dårlig trente) hester også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos noen raser er passgang også mer vanlig enn hos andre. På engelsk springer for eksempel, er det mer uvanlig om den IKKE passer når den går i rolig tempo, det følger egentlig med rasen. Min passer alltid i rolig tempo, men traver dersom tempoet øker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært borti en del hunder som passer i utstillingsringen.

Det jeg gjør dersom jeg er redd for at hunden skal passe foran dommeren, er å få hunden i bevegelse veldig brått, nesten slik at den snubler i sine egne bein. Da må den rette seg selv opp, og det gjør de aller best til trav. Det samme i vendinger. Ta raske vendinger som hunden ikke er obs på, slik at den nesten snubler. Og når den da først traver, er det bare til å holde samme tempo!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva i all verden er å passe?

Nå er ikke jeg noen ekspert på å forklare, men det vil si at frambeinet og bakbeinet på én side flyttes samtidig.

Prøv å se på denne, selv om dette er en hest og farten er høyere enn hos hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

min hund passer, men det er sjelden at alle fire beina er over bakken samtidig slik som hos ekte passgjenere (flyvende pass). De fleste hunder "grisepasser", dvs, alltid noen bein i bakken. Det ser ikke elegant ut, "vrikker på rumpa" og vagger avgårde.. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For springere er det vanlig å passe, men Tulla passer ikke "overdrevent". Ellers er det vanlig å passe når hunden vil avlaste noe, hvis den har vondt. En hund som vanligvis traver, men som begynner å passe, kan ha fått vondt et sted og vil avlaste. Men som sagt; hos noen raser er det mer vanlig enn hos andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...