Gå til innhold
Hundesonen.no

Sykle med hunden


MonicaT

Recommended Posts

Hei !

Jeg har alltid hunden min foran sykkelen og hun får lov å trekke / gallopere.

( vi sykler bare på grusvei ).

Ei vennine av meg påstår at når hunden galloperer så vil dette kunne gi belastningsskader ?

Er det "farlig"å la hunden gallopere på grusvei ?

Om vinteren når man snørekjører så galloperer og trekker hunden, det burde jo ikke være verre når man sykler om sommeren ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg holder hunden i trav, med korte galoppintervaller innimellom. Vet ikke om det er direkte skadelig å la hunden galloppere, tror egentlig ikke det- se bare på barmarksløpe med vorstehehunder. (men det er topptrente hunder da, de får nok ikke galloppere hele tiden undet trening)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet ikke jeg heller om det er sadelig at hunden galloperer. Når jeg sykler med min så traver han hele tiden (utenom vis han stopper opp for å pisse, da galloperer han for å ta meg igjen. Sykler med han løs) Men en hund vil jo gallopere når den er løs uansett hvilket underlag den har...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet mitt er at jeg ikke klarer å holde henne i trav, hun trekker jevnt i gallopp med litt trav innemellom.

Dette er en topp trent jakthund, så hun er vandt med å løpe.

Hun er en sikkelig trekk maskin og elsker å løpe. Jeg pusher henne aldri og lar henne styre tempo ( klarer ikke holde hennes tempo uansett og det er begrenset hvor fort jeg tør sykle/bli trukket bortover - liker å ha litt kontroll liksom )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sykler gjennomsnittlig 4 km hver dag med Amira. Vi holder et tempo på ca 33 km/t, altså gallopperer/sprinter hun hele tiden (bortsett fra hvis jeg gir kommando om annet). Vi har springer med sykkelsele, så det blir minst mulig belastning.

Hun bygger masse muskler av det og holder seg i fin form. Jeg har aldri hørt at det er skadelig.

Underlaget er være grus, asfalt og skog. Hun har vært sårbeint (lite hud på potene) en gang. Da hadde vi syklet fort i varmen i en mil på asfalt. Det var bra i igjen etter 2 dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge du er helt sikker på at hun ikke lider av noen leddskader og at hun tåler belastningen så skal det være ok å trene på denne måten, men jeg ville holdt meg unna mest mulig asfalt da.

Det er også veldig lurt å huske på oppvarming og nedtrapping samt god stretching etterpå :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må trille sykkelen gjennom en sti på ca 5-8 min før vi starter å sykle ( oppvarming og nedtrapping ).

Jeg sykler kun på grusvei og lar hunden løpe foran og styre tempo. Vil hun trave så gjør vi det, vil hun sprinte så sykler jeg så fort jeg synes at det er ok og fortsatt har kontroll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må trille sykkelen gjennom en sti på ca 5-8 min før vi starter å sykle ( oppvarming og nedtrapping ).

Jeg sykler kun på grusvei og lar hunden løpe foran og styre tempo. Vil hun trave så gjør vi det, vil hun sprinte så sykler jeg så fort jeg synes at det er ok og fortsatt har kontroll.

høres ut som du har full kontroll på det du driver med, så jeg ville bare fortsatt sånn :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg syns det høres veldig greit ut sånn som du sykle jeg. Nå har jeg ikke drevet mye med sykling med hund, men trekkhunder forran firhjuling på høsttrening burde bli noe av det samme. Og da starter vi (jeg vet mange gjør det annerledes) med kun trav. Hundene skal alltid ha lyst til å løpe fortere og vi holder mye igjen. Både for å bygge motivasjon, muskulatur og kondis. Nå er hundene forholdsvis utrente og det er da dumt å la dem gallopere fordi det kan gi skader. Men etter hvert som de får mer muskler som "tar i mot" for belastningen og bedre kondis øker vi tempoet til et slags slendrian-gallopp. Dvs akkurat så fort at de slår over i gallopp. Og først når de er godt trent holder vi "slendrian-gallopp" hele veien med innlagte spurter (og selvfølgelig trav når det blir virkelig lange distanser). Alt dette foregår på grusveier eller skogsbilveier og de trekker hele veien. Men det jeg ville frem til er at vi av hensyn til faren for skader (og motivasjon) ikke gallopperer med dem før de er i bedre form og har muskler som tar av for belastningen. Og jeg kan ikke se noen skader noen av disse har hatt som kan komme av at de har galloppert på høsttrening (eller vinter for den saks skyld). Og fire av dem er 10 år gamle og er fult ut med på trening og konkurranse som de yngre uten at man merker noe til alderen eller belastningsskader.

Så, poenget mitt er at jeg kan ikke på noen måte se noe problem i at en godt trent hund som er varmet skikkelig opp før man begynner å galloppere skal ta noen skade av det. Og hvor stor del av turen man (kan) galloperer kommer selvfølgelig ann på hvor god form hunden er i, hvor langt og hva som er målet med akkurat den treningsturen. Men asfalt ville jeg styrt unna så langt det overhode går ann, og helst ikke galloppere i det hele tatt på asfalt (så hardt underlag sliter mye mer på ledd og poter enn grus og skog). Forresten syns jeg også det er viktig å bremse (så godt det lar seg gjøre) til trav i nedoverbakker for da er det mye større belastning på framparten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som du har god kontroll på treningen din ja. Men hvis du har problemer med å holde trav på asfalt, ville jeg gått ved siden av sykkelen i stedet. Jeg føler i hvert fall selv at jeg har mer kontroll på farten til hunden da.

Du sier du har en godt trenet hund som er vant med aktivitet, og så lenge du bruker sykkelsele så hu ikke trekker med halsen, kan jeg ikke se noe problem med gallopp på grusveier.

Hun hadde vel galloppert like villig hadde hun gått løs?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville droppet det. Ikke på grunn av separasjonsangsten og at det kan bli en utfordring å overkomme, men fordi situasjonen tyder på at eier ikke har lagt nevneverdig grunnarbeid i valpen. Uavhengig av om det var planen å beholde valpen eller ikke hadde den hatt fordel av alenetid og alenetrening. Hva annet av grunnleggende trening mangler, tenker jeg. Har hunden kjørt bil noe særlig? Opplevd ulike miljøer, underlag, møtt ulike mennesker, hunder og dyr utenfor husholdningen, osv.? Er hun trent på å være alene i det hele tatt, om enn sammen med de andre hundene? Du må ihvertfall være klar over at her tar du potensielt på deg et prosjekt med en valp som ikke nødvendigvis har fått grunntrening som det er en fordel å få inn de første månedene. Hvis du først skal gå for det, og har tid til prosjektet, så ville jeg hentet henne så raskt som mulig. Om du vil gjøre overgangen lettere ville jeg heller lånt med mor eller søster i starten, og jobbet MYE med valpen alene for å knytte bånd til deg. Uansett vil hunden være disponert for separasjonsangst og alenetrening vil ta mye tid, samt alt av annet som potensielt ikke er jobbet med fra starten. Særlig hvis det er snakk om en bruksschæfer, som er rasen i profilen din, og du har planer for bruk, så ville jeg nok gått for en hund med litt tryggere bakgrunn enn dette.
    • Høres det ut som en dårlig plan da ? Og er det veldig negativt for oppdretter om jeg bestiller to valper fra samme kull? Ville dere solgt til meg da? Redd vedkommende bare skal skygge banen vekk fra å velge meg som kjøper da. Virker jeg useriøs da ?
    • Hei, ser etter litt innspill om en valp jeg er i prosessen med å kanskje adoptere - om alt går seg til og eierne er enige. Har anonomymisert endel info om hunden av den grunn. 5 mnd gammel tispe, som har vokst opp ilag med søsteren (også 5 mnd gml) og mamma, har bodd med de hele livet hennes. Søsterhunden er bor ikke fast der, men er innom i helger. Ellers en snill, lydig og matmovitert jente. Glad i kos og berøring og ellers bra gemytt. Casen er at hunden er vokst opp med søstra og moren sin, og har aldri vært noe særlig alene uten søstra og (særlig) moren.  Ved første forsøk å gå på tur alene med hun får hun et fryktelig stressnivå, og vil knapt gå en meter uten å bli lurt avgårde med godbiter. Noen ganger glemmer hun at 'flokken' mangler og er ivrig og glad, før det går noen sekunder der hun leter etter søstra og mora igjen. Tydelig at hunden er ganske sterkt kobla i mora og søstra si, og stresser når hun ikke finner de. Dette var dog turforsøk første gangen jeg møtte hunden, ifl eier har de aldri gått på tur med kun henne alene.  Jeg som mulig ny eier ønsker at overgangen skal gå så bra som mulig for henne til sitt poensielt nye hjem, men vil høre erfaringer fra noen som har gjort noe lignende.  Skal man ta valpen rett ut av miljøet hun er i nå, eller forsøke å bygge bånd til hunden før det gjøres? Hunder knytter seg jo ganske sterkt i folka og stedene de vokser opp med, og båndene blir sterkere etter hvert som tida går - men er mulig også det blir litt brutalt å rive henne opp slik som det er. Står vel mest på ideen om å møte henne to-tre ganger også ta henne med, men vil gjerne høre hva folk har av opplevelser eller tanker. 
    • Så kjekt med norsk rase, var første tanke! Lykke til med den lille
    • Takk takk!  Bli spennende dette! Gubben tar seg av jakta, mens jeg skal kose meg med turer, snørekjøring, litt utstilling og annet gøy 🤩  Blir interessant å se hvordan gammelhunden tar det, hun er 11år nå, men kvikk og rask. Er forberedt på at de må holdes adskilt en stund, så har gjort en del forberedelser i huset, har mulighet dele av alle rom og etasjene.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...