Jump to content
Hundesonen.no

Beste bånd til trening?


Recommended Posts

Liker bånd av stoff best. Til konkurranser har jeg et som er mulig å korte inn med en spenne på (ikke dette med karabinkrok i hver ende), så mulig å få akkurat så langt/kort som mulig og lite nok til å være i lommer uten bry.

Link to comment
Share on other sites

Mitt favorittbånd til trening er et flettet stoffbånd (de som man får kjøpt på en del utstillinger, finnes i svart, blå, rød, beige osv). På den nederste delen er det et slags håndtak som gjør det perfekt til å henge over skuldra når jeg skal trene med henne løs (det er en ring der hvor jeg kan hekte fast kroken på båndet).

Dessuten er det ikke så veldig langt, sånn at det ikke er noe problem å holde i litt av det når jeg trener lineføring. Også er det behagelig å holde i.

Link to comment
Share on other sites

egentlig liker jeg å trene best med retriverkobbel men ute blandt folk liker jeg å bruke strup og tøy bånd siden da føler jeg jeg har bittelitt mer kontroll hvis jeg trener løst å han skulle finne på å løpe en tur (lettere å ta tak i ett strup bånd enn pels:P)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

Lær er favoritten, men ikke hva som helst <_<

Ved kjøp av ny line blir den nøye inspisert, prøve holdt, dratt i, vekt osv. Den skal helst være med karabin krok, men om alt annet stemmer så kan den ha annet. Linens lengde skal være slik ar jeg kan feste dem sammen, lage to rundinger og henge den over skulderen uten at den henger og slenger.

Den forje linen jeg kjøpte kostet 380kr :D Det er fettet mykt lær som er slite sterkt. jeg har også tidligere hatt en slik line som jeg mistet(som jeg kjøpte i england) så når jeg fant den på NKK Hamar i fjor så måtte jeg ha den!

Liner er en vitenskap for meg, det er mitt "verktøy" :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg foretrekker tøy-line. Gjerne flettet, som jeg har hatt i flere år nå. Men nå kommer det snart et nytt bånd i hus, så da får vi se. Liker de korte, ikke mye over en meter. Og så skal de likevel kunne festes rundt skuldrene/midjen. Har jeg først et bånd jeg liker, trenger jeg ikke mer enn ett. Og som noen andre nevnte, det er praktisk at de kan vaskes. Men jeg kan være enig i at lær-liner kan være penere å se på, enn gamle slitte tøy-liner, og at gode lærliner er vanskelig å finne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker best nylon/tøy bånd da jeg synes disse er best å holde i,samt lett å putte i lomme. Men det må være sånn klips som har "håndtak" på, ikke sånn man "smacker" rett på halsbåndet ( om noen hang med på den :D )

Link to comment
Share on other sites

Liker aller best et fettet mykt lærbånd på rundt 1,5 m, med GBG krok(veldig viktig :D )

Nå bruker jeg retriever kobbel som jeg liker godt i vente på å finne nytt lærbånd, er veldig nøye på hvordan jeg vil ha det og gode lærbånd vokser ikke på trær.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...