Gå til innhold
Hundesonen.no

Tv 2 hjelper deg


ellish

Recommended Posts

For dere som ikke så dette så handlet det om tibbevalpen Benjamin som bare fikk være hos sine nye eiere i 2 uker før ham ble avlivet. (Ville ikke ta til seg mat!) Oppdretterne nektet å betale tilbake. For noen folk!

Blir så sint av slikt. Prøvde å notere meg ned navnet hennes også, men klarte ikke å få det med meg.. -_-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det jeg også. Vet at det finnes noen sånne oppdrettere ja <_< uff.... de som eide Benjamin sa jo også flere ganger at pengene absolutt ikke var det viktigste, men at andre valpekjøpere unngår å oppleve det samme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så det, Ann Frøydis Høston i Orkanger var oppdretteren;) det stod her http://www.nettavisen.no/hjelperdeg/article1004859.ece

På Orkanger??? Hjelpes, det er jo her jeg bor det!

Skal høre litt rundt om noen vet hvem det er!

Edit; Hun bor ikke på Orkanger, men på Solbu på Fannrem 10-15 min unna her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Orkanger??? Hjelpes, det er jo her jeg bor det!

Skal høre litt rundt om noen vet hvem det er!

Edit; Hun bor ikke på Orkanger, men på Solbu på Fannrem 10-15 min unna her.

Langt unna Thorshus eller?

Solbu høres kjent ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå så ikke jeg tv2 hjelper deg, jeg har bare lest artikkelen.. Det jeg ville likt å visst, var hva eksakt som feilte valpen? At den ikke spiser og er litt slapp høres litt ullent ut, syns jeg - hvorfor spiste den ikke?

Jeg kan til dels forstå oppdretteren HVIS det er sånn at hun har levert en frisk valp som ifølge valpekjøperene og en ukjent veterinær (nei, jeg har ikke helt den store troen på veterinærstanden) på et eller annet mystisk vis har blitt syk - og så syk at den må avlives på 2 uker..? Og hvorfor ville de ikke obdusere valpen? Det ville jeg tatt som en selvfølge jeg, om min hund døde uten at jeg visste hvorfor..

Rar sak - hvor oppdretteren selvsagt oppførte seg ufint om hun skriker til valpekjøperen sin - men rare folk finnes det i begge leire (altså oppdretter og valpekjøper leirene). Jeg tar det ikke for god fisk at det er oppdretteren som er den rareste her, bare fordi hun er fremstilt sånn på tv2, liksom..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikke jeg sett innslaget på TV2, men det er viktig å huske at saken blir belyst fra kun en side i dette programmet.

Jeg har tidligere jobbet i et selskap som var utsatt for TV2 hjelper deg, og jeg er ikke akkurat imponert over fremgangsmåten deres, og har sluttet å tro blindt på hva som kommer frem i dette programmet. Å lage tv er viktigere enn å få frem fakta, og uttallelser blir tatt ut av sammenheng og viktig informasjon blir klippet vekk og utelatt. "Saksøkte" får ingen tid til å forberede segtil et tv-intervju, og har ingen talerett utover å svare på spørsmålene som blir stilt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så programmet, og jeg lurte virkelig på hva som faktisk gjorde valpen syk.

Det ble ikke sagt noe om hunden var blitt obdusert eller ikke, eller hva som faktisk var galt.(isåfall fikk ikke jeg det med meg)

Det står jo også på nettet at oppdretter ville ha hunden obdusert.

At oppdretteren ikke er særlig imøtekommende når tv2 ringer eller står på døra syns jeg ikke er rart, jeg ville heller ikke likt å få de overraskende presset på meg med beskyldninger.

Dog kunne hun jo snakket på en ordentlig måte til de.

Jeg tar ingenting tv2 hjelper deg kommer med så voldsomt seriøst, de vinkler ting for å få best mulig program utav det. De er ute etter seere. Og de klipper og redigerer ting som det passer dem.

Ikke liker jeg denne greia med å rotte seg opp på "den slemme" og presse den opp i et hjørne på det viset heller. Er det rart folk ser dårlig ut da?

Ja, det er godt mulig at oppdretter har gjort en kjempefeil her, og at valpekjøper har helt rett osv, men jeg tar det ikke som en selvfølge bare pga det som ble sagt i programmet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes man skal være litt forsiktig med å spre navn på denne måten. Det er ikke lett å forsvare seg mot sånne anklager. At man kan hviske litt i øret på noen som leter etter oppdretter for å kjøpe valp er en annen sak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så det også. Skjønner ikke hvorfor de ikke ville obdusere og finne ut hva som var feil. En ting er at jeg skjønner at oppdretteren ikke ville snakke med TV2 når det ble som det ble, men hun sa jo at eierne kunne ordne opp selv og det fikk de jo ikke muligheten til fordi hun bare la på. Det hadde vel vært bedre å stå fram og fortelle sin versjon, for nå kommer hun vel aldri til å få solgt en eneste valp igjen på grunn av ryktet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...