Gå til innhold
Hundesonen.no

Blogg meg her og blogg meg der :)


Guest Per Olav

Recommended Posts

Guest Per Olav

Noen som kan forklare meg den åpenbare nytten av å bruke blogger for å legge ut helt ordinære hjemmesider. Slik jeg ser det er det vanlige htm(l) formatet på alle mulige måter overlegent m h t å legge ut vanlige, statiske hjemmesider - eller er det noe vesentlig som har gått meg hus forbi?

--

Per Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Per Olav
Tenker du på f. eks å bruke Wordpress som en hjemmeside med linker i toppmenyen, i stedet for å lage en hjemmeside selv?
Det jeg tenker på er at blogging spesielt er utviklet for kommunikasjon mellom flere mens en htm(l) hjemmeside er relativ statisk i formen. Man kan legge ut dagboknotater, legge ut ei gjestebok osv på ei ordinær hjemmeside på samme måte som på en blogg - men mangler muligheten for interaktiv kommunikasjon.

Hjemmesida er - slik jeg har forstått - på mange måter enklere å bygge opp m h t at man på et øyeblikk kan variere innholdet i hovedkolonnen og sidekolonnen(e) mens bloggen har færre muligheter for slik - dersom jeg har forstått det riktig?

--

Per Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke helt hva dere snakker om, da jeg er veldig amatør. Men jeg har i hvertfall laget meg hjemmeside i wordpress, som egentlig er blogg... Ser ikke helt forskjellen jeg... Men mulighetene er nok ikke så mange som de er når man lager vanelig html hjemmeside...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunnen til at mange bruker blogg som hjemmeside (eller blogg som en del av hjemmesiden) er vel at de da slipper å tenke på hjemmesideprogram, vedlikehold og plassering av linker, opplasting osv. På bloggen er det bare å logge seg på og skrive, så faller alt (forhåpentligvis) på plass der det skal være. Det er jo veldig greit for mindre erfarne hjemmesidesnekrere ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Wordpress finnes det jo en haug med ferdige "maler" man kan bruke, og justere etter egent behov. Og mange av de layoutene gir ganske mange muligheter. Du vil jo alltid finne sider som bruker samme mal da, men man finner sider som likner som oftest når man lager sidene fra bunnen av selv (oppsettet). Om man ikke er er ekstremt kreativ, og klarer å komme opp med noe unikt noe hver gang da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste merker nok at når de har blogg, så er det det eneste som blir oppdatert på siden...

Så hvorfor ikke bare ha en hjemmeside som er blogg, som i WP så kan man skrive blogg som innlegg og man kan skrive faste sider med info om segselv osv...

Man kan også redigere koden på WP til sitt eget behov, men da i php..

Jeg synes gjerne det er like greit med en blogg som å ha 40sider med mere eller mindre interesangt innhold man ikke aner hvasom er oppdatert...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Per Olav

Jada jeg vet alt det der :icon_redface:

Jeg tenkte i min enfold at jeg skulle legge den vanlige hjemmsida mi over på en blogg, men pr idag synes jeg at bloggformatet er for statisk i f t hva man får utrettet på ei vanlig hjemmeside. I dag betaler jeg for serverplass på to servere, - en ordinær MS-server og en med mySql. Håpet var å kunne overføre alt innholdet fra MS-serveren til mySql-serveren og beholde layout sånn noelunde inntakt men så enkelt er det visst ikke :P

--

PO

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Per Olav
hvorfor ikke..?
Ja det er liksom det jeg lurer på, vettu :icon_redface: De bloggene jeg har sett (og som etterhvert er blitt ganske mange) er utrolig statiske m h t layout, stort sett har man inntil tre kolonner hvor innholdet endres bare i den ene. Det jeg ønsker er å kunne klikke opp ei ny side hvor innholdet av alle kolonnene er endret i f t den sida jeg befinner meg på. Jeg kan nok for lite om WP og php til å få det til på "ornt'lig", men bare jeg får lest litt og pusla litt fram og tilbake så årn'er det seg nok. Tror jeg :P
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...