Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva skal jeg gjøre?


Martine

Recommended Posts

Jeg kjøpte meg en hamster på fredag, og da jeg skulle ta henne ut på morgenen i går var det 7 små der! Jeg er vandt med kaninunger osv, så vet sånn ca hva jeg skal gjøre før jeg selger de/gir de bort... Men kan jeg få noe fra dyrebutikken?

Nå gleder jeg meg masse til de blir større, de er ikke akkurat pene nå, uten pels! Ser jo alt som er inni dem :P

Men,men, koselig er det!:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, vi hadde et hamsterkull for mange år siden. Det var kjempegøy! Vi pleide å la hamstermor gå løst rundt i leiligheten å samle mat til ungene sine(brødsmuler ol), det er jo et instinkt. Men hvis man gjør det må man være sikker på at hun ikke skader seg noen plass i huset (mye å skade seg på rundt om kring) Vi fikk elleve unger! tre jenter og åtte gutter!! Det er viktig og la ungene i fred i begynnelsen. Etterhvert vil de leke og da blir det morro. Vi hadde hamsterfaren også og hadde lest at han er en god barnepasser. Det stemte, han leka med ungene sine :P Da de var gamle nok til å forlate hjemmet ga vi noen til venner, beholdte jentene selv (Raja,Mischa og Ruby) og resten ga vi til en dyrebutikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

hvor er det den er fra ??? ikke bruk hamsterwatt eller bomull. Dette virker kanskje overhysterisk men flere små hamstere har fått watten surret rundt foten og noen ganger har den falt av.... dette er sant. Bruk heller oppreven dopapir. dette er ikke noe farligt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hamsteren til søsteren min fikk plutselig 8 unger en gang, og vi gjorde ikke noe spesielt da de kom egentlig. De lå i vatt og det gikk kjempefint, men det er kanskje best å være på den sikre siden og ikke bruke det. Forresten døde alle sammen innen 1 år, kanskje fordi foreldrene var søsken..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Når man får et hamsterkull burde du først titte helt forsiktig om det er noen døde unger i redet. Ikke ta på de med fingerene men bruk en pinsett E.l. Ikke begynn å ta på de før de ha fått pels og begynner å komme ut av rede. heller ikke fjern hele redet når du vasker buret men bare deler av det. Sørg for at hamsteren har nok vann og mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver litt vidre på det du skrev tjukken..

Hvis du vet at hamstret er drektig,flytt det inn i et bur ,helst plastbur.

Legg inn en pirkepåreiretsak som moren kan gjøre seg fortrolig med til ungene blir født,den kan du da pirke forsiktig med i reiret om du vil sjekke.

Ha kunn i bunnstrø,papir(til reir) og matskål.(vannflaske lavt nede i buret,så ungene kan drikke av den når de er store nok,vannskål kan de drukne i)Kun det mest nødvendige,for at moren skal konsentrere seg om ungene og ikke om leker.

Hvis kullet er med hensikt regner jeg med at det er fordi moren er frisk og den er tam.

I mitt tillefelle kunne jeg ta på ungene når de var noen dager,men ikke gjør det om du er usikker på hamstret(det er vel helst ved obskull,for ellers ville jeg ikke hatt kull!).

Skift buret noen dager før utregnet termin,og skift det først når ungene er ca to uker.

Behold det mest luktfrie reirmatriale.

Nå kan du holde ungene,ukene framover er de viktigste ukene i hamsterungens liv.

Nå skal den sosialiseres med mennesker og skal presenteres for nye lyder.

Når de er tre uker skal kjønnene deles for å slippe uhellskull.

Guttene kan flyttes i nytt bur og bo der i en uke eller to(ikke for lenge pga hamstre er eneboere)

Jentene kan fortsette å bo med moren sin en uke eller to før de selges.

Dette var litt om oppdragelse av syrisk gullhamsterkull

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Men sist så ville ikke vetrinæren ta biopsi fordi de da kan stikke akkurat på det området som det ikke er ondartet. Og motsatt. Måtte operere den bort også vet man om den er godarta eller ondartet.
    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...