Gå til innhold
Hundesonen.no

Ristet eller ikke ristet brød?


Line_

Recommended Posts

Man nyttegjør seg bedre næringsstoffene når de ikke er behandlet - kokt eller stekt. Derfor er ferskt brød sunnest. Dog, en skive ristet grovbrød er sunnere enn en skive fersk loff.

Nå ble jeg deprimert :devilbanana::(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man nyttegjør seg bedre næringsstoffene når de ikke er behandlet - kokt eller stekt. Derfor er ferskt brød sunnest. Dog, en skive ristet grovbrød er sunnere enn en skive fersk loff.

Så det betyr i teorien at brøddeig skal være bedre enn stekt brød?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det betyr i teorien at brøddeig skal være bedre enn stekt brød?

Om man ser bort fra alt annet enn kornene man bruker i brødet, dersom det er fullkorn - hvite brød er ikke næringsrike lell, så er det bedre med kornene enn med brødet ja. Men, gjærdeig er ikke bra rått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man ser bort fra alt annet enn kornene man bruker i brødet, dersom det er fullkorn - hvite brød er ikke næringsrike lell, så er det bedre med kornene enn med brødet ja. Men, gjærdeig er ikke bra rått.

men hvis man ikke putter gjær i brød, er det sunnere rått da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

men hvis man ikke putter gjær i brød, er det sunnere rått da?

Om man utelukker saltet, smøret, hvetemelet og kun spiser kornene og melken/vannet, da er det sunnere ja.

Som nevnt før: Ubehandlet er sunnere enn behandlet. Dette gjelder også gjær, dog gjær er noe man anbefales ikke spise i store mengder. Og når man blander gjærdet med melk og smør, da blir det behandlet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man utelukker saltet, smøret, hvetemelet og kun spiser kornene og melken/vannet, da er det sunnere ja.

Som nevnt før: Ubehandlet er sunnere enn behandlet. Dette gjelder også gjær, dog gjær er noe man anbefales ikke spise i store mengder. Og når man blander gjærdet med melk og smør, da blir det behandlet.

Dette blir innvikla..vi burde bli gnagere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men bare ta og rist det du, og svi det litt ekstra, for man får fin sangstemme av svidd mat, det har mamma sagt!

- og pene barn, det har bestemor sagt!

Om man ikke tenker sunnhet, har jeg et lite tips: Frys ned et oppskjært brød, og putt de frosne skivene i risteren etter hvert som du trenger de. Da blir de lett skjerpet utenpå, men myke og saftige inni - nydelig! Sånn får man også ferskt brød hver gang (greit for de som bor aleine).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- og pene barn, det har bestemor sagt!

Om man ikke tenker sunnhet, har jeg et lite tips: Frys ned et oppskjært brød, og putt de frosne skivene i risteren etter hvert som du trenger de. Da blir de lett skjerpet utenpå, men myke og saftige inni - nydelig! Sånn får man også ferskt brød hver gang (greit for de som bor aleine).

det hørtes godt ut (nam)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...