Gå til innhold
Hundesonen.no

å få pengestøtte


Kristina

Recommended Posts

En kompis av meg fikk støtte og betalt husleie fra han var 15 til han var 18-19. Morra hans var manisk depressiv og scitzofren pluss at faren var alkoholiker. Men dette var en veldig dårlig situasjon for en ungdom å bo i, og vil neppe tro du (hvis det er deg det er snakk om) har det så dårlig. Men hør med PP-tjenesten eller helsesøster på skolen din. De veit nok hva du skal gjøre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff det var et vanskelig spørsmål. Jeg vet ikke hvor grensen går, men barnevernet skal flytte barn i tilfeller der det er til det beste for barnet. Men det er innprentet i lovverket at barnet skal hjelpes i hjemmet så langt som det går an (noe som jeg mener står forankret alt for sterkt, og barn blir for sjeldent tatt ut fra hjemmene *mumle noe om foreldrevern* men det var litt o.t ja :) ) og barnevernet flytter sjeldent barna hjemmefra med mindre det er tydelig at barna vil få det bedre utenfor hjemmet. Og så kommer det an på alder og slikt. Det letteste er jo å kontakte barneverntjenesten i ditt distrikt for å få et nøyaktig svar. Det er så mye hjelpetiltak som kan gjøres, og alt blir vurdert ut i fra den enkeltes situasjon.

Kan ikke barnet bo hjemme så blir det som oftest plassert i fosterhjem på institusjon eller i noen få tilfeller få støtte til å flytte for seg selv. Alt etter hvor det er plass, og hvor det er mest hensiktsmessig og hva som vurderes å være best for barnet (med tanke på f.eks alder).

Huff ble mye prat å lite svar egentlig ser jeg. Men et slikt spørsmål er vanskelig å svare på, og det er så mange andre hjelpetiltak som og kan settes i verk. Men for å få et mer konkret svar så anbefaler jeg å spørre noen i barnevernsetatet i området ditt. Du kan og kikke litt på bufetat sine sider.

Men er det omsorgssvikt, og det ikke går å hjelpe barnet hjemme, så kan et av hjelpetiltakene være å gi økonomisk støtte til å flytte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok noe som må vurderes nøye i hvert tilfelle. Dersom grunnen er at man krangler mye med foreldrene og ikke synes at man får lov til noen ting etc, så vil nok noen i barne- og familietjenesten prøve å megle, finne fram til avtaler og ordninger som alle parter kan leve med. Hvis problemene har å gjøre med omsorgssvikt, at foreldrene ruser seg f.eks, vil man nok vurdere om barnet klarer seg bedre på egen hånd, eller med en alternativ form for omsorg (fosterhjem eller bofellesskap med tilsyn), avhengig av alder.

Dette er sånn som jeg tror det er, kanskje andre her på forumet vet mer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal ha det ganske fælt hjemme for å få utflyttningshjelp. De vil i de fleste tilfeller prøve å ordne opp mellom deg og foreldrene dine slik at ikke løsningen blir å "bryte" med familien og bare flytte ut og løse ting på den måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...