Gå til innhold
Hundesonen.no

"Din" hesterase


Synne

Recommended Posts

Må vel si Nordlands/Lyngshesten, etter å ha vært eier av en i flere år.. Når det gjelder litt større hester er Hannoveraner, Oldenburger og diverse varmblodser den absolutte favoritten. I tillegg kommer de egyptiske araberne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 90
  • Created
  • Siste svar
Guest Belgerpia

Tja..... ikke lett ikke lett...... men en liten rangering:

Dansk halvblods - grunnet størrelse, ridbarehet (passer bra for gamle dressurtanter) og stødige temperament (fornuftige)

Fullblods - mest fordi jeg har jobbet med fullblods og synes de er utrolig vakre de fleste av dem.

Islandshest - vel, en god islandshest er en trivelig turkompis - og i kategorien god havner omtrent alt som går forover av seg selv i normale gangarter ikke de som sjokker avgårde i grisepass og ikke kan noe annet - man får bare grisepass i roligere eller raskere tempo.... usjjjj... (og dem var det mange av når jeg holdt på med islending)...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg liker arabere veldig godt.

Har selv en dartmooreponni(1/4 araber i henne da=P) og hun er kjempeflott, men dessverre for liten for meg nå(hun er dessuten veldig gammel, men har både vært med på mange sprangstevner, og er utrolig god til å hoppe, og til og med noen galoppløp/ponniløp).

Derfor rir jeg på en fjording som går på samme beite som hesten min(samtidig rir en annen med gamlemor=P).Fjordingen er en flott rase, bruker hestene bare til tur jeg da. Fjordingen er ute hele sommeren og står ute hele dagen om vinteren uten dekken. Hun er lett å styre, men kan være litt sta til tider(hvis man vil galoppere, dessuten er hun tjukk så alle spør om hun er drektig :wub: ).

Det eneste dumme er manen som må klippes=P men en flott allroundhest! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes de her til lands? Noen av de er utrolig fine - spesielt de med skikkelig araber-look.

sorry for sent svar. Jeg vet om 2 stk som er her i norge. De er da ikke registrert. Jeg får en av de ( hoppe på 10 år) til høsten. Hun har papirer og rregistrert i svergie, så det er bare å sende inn papirene til norsk hestesenter og få henne typegodkjent. Så kanskje hun blir norges første registrerte amerikanske miniatyr hest :D

hvis du er nysgjerrig på rasen så har jeg laget en side om de her http://www.piczo.com/Amerikanskminiatyr :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nordlans hest og araber + kaldblods :icon_redface:

Liker ikke islendingen lenger jeg, har møtt så mange folk som sier den er så mye bedre enn alle andre raser..

Jo.. Den er jo helt grei, men hver gang jeg ser en så tenker jeg på alle komentarene om at den var så mye bedre enn hesten jeg hadde.. Hrmf! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
Guest LeenaM

islandshest ! =) <3

islandshesten er jo bare best! tølten er kjempe bra. noen som motsier meg i at islandshesten er best? ser at mange andre digger islendinger sånn som meg =)

ser på side 2 at (husker ikke hvem?) har ridd på en islandshest som heter ganti! :' ) jeg rir på en islandshest som heter ganti jeg også. han er hvit =) det er bilde av han på "min hest" (heter det det?) =D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Etter vi fikk shettis så endrer jeg totalt mening å sier shettis jeg :D

Jeg er så forelsket i denne lille skapningen at jeg vurderer en til :D

Kommer fra Shetland ;)

Rasen har forblitt uendret bortsett fra en krysning med den nå utdødde Lofothesten.

Shetlandsponnien hadde nesten ingen betydning utenfor Shetlandsøyene før på 1800 - tallet, da et stort antall ble importert til Skottland og England. Her ble Shetlandsponnien brukt som trekkhest i gruvene.

Shetlandsponnien er svært hardfør. Den beveger seg i rask, fri gange med rette bevegelser både foran og bak, og på grunn av sin bakgrunn fra ulendt, steinete terreng, har den karakteristiske løft i kne- og haseledd. Gjennomsnittlig mankehøyde er ca 100 cm. I forhold til størrelsen er den sterkest av alle hesteraser. Den klarer nemlig å trekke dobbelt av sin egen vekt, noe som er mer enn de fleste tyngre hester makter.

Den har et lite hode, med konkav profil, store øyne og små ører. Ryggen er kort med uvanlig muskelsatte ledd, og ender i et bredt, kraftig kryss. Bena er korte og står bredt fra hverandre. De har store, godt markerte ledd, og sterke, flate knokler. Høvene er runde og seige, med hardt horn. Hårlaget forandrer seg etter årstidene. Det er kort og glatt om sommeren, men om vinteren gror det ut en tykk, stri pels.

Dette er en svært allsidig rase, som kan brukes både som ridehest, kløvhest og til kjøring.

Er i alle farger også flekkete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...