Gå til innhold
Hundesonen.no

Agillity og HD


Recommended Posts

Planen med Misty, er jo at vi skal drive med Agillity...

Men jeg tror at det er noe med hoftene hennes.... For når hu hopper, så tar hu ikke bena opp fra bakken. Det er veldig vanskleig å forklare, men dere vet hvis hunden f.eks hoppper etter en ball, så "letter" de ofte fra bakken.. Men misty bare er oppe på bakbena.. det er bare hvis hu er kjempe hyper at hu hopper skikkelig.

+ at en gang hu løp "villmann" rundt i hagen, brr stoppa hu og skreik, så slikka og beit hu seg som en besatt på den venster hofta.... Men hu haltet ikke etter på, så mulig hu bare strakk ei sene eller no??!

Så tanken faller jo på HD eller no forkalkninger.

Jeg skal få henne rønknet når hu er gammel nok!

Men hvis det viser seg at hu f.eks har HD grad D, da kan jeg vel ikke trene agillity da ?

Det gjør jo ingen ting det, for det finnes jo mange hundesporter... men det er liksom agillityen vi brenner etter å prøve..

Noe som har noen råd om hva som kan være galt med hoftene på Misty?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan nok trene, men på LAVE hoppehinder. Ikke sett de opp høyere! Så det å konkurrere vil nok ikke funke. Der må hunden hoppe på den høyden som er satt for dem, og det er ikke alltid like moro for hunden. Men har du hindrene på en lav høyde, så kan det var veldig god trening for hunden :) Har trent ei tibbe terrier tispe som hadde ødelagt leddbåndet i bakbena. Uten agility treninga så hadde nok hu hatt det vondt og hadde nok begynt å halte etter en halv times tur. Med agility treninga så kan hu nå holde ut ei hel agility trening fra 18.30-21.00/30. No problem!

Så det kan være god trening, men holde hindrene lave.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hunden min har HD (grad c) og vi driver med ag.. hu plages ikke noe med det da...

men tror det skal gå greit, så lenge du ikke har så høye hindere.

Grad C er jo svak, så da vil hun nok ikke plages noe av Hd. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at hunden ikke letter fra bakken når den hopper er helt normalt. Min hund letter nesten aldri fra bakken uansett hvor hyper hun er. Hun har aldri hatt plager med hverken sjelett eller hofter (fri for HD), mens søsteren hennes som har HD letter fra bakken rett som det er når hun hopper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hun ofte stopper opp slik hun gjorde eller at du ser hun har vondt i føttene/hoften så ville jeg vurdert å dratt til vetrinær å få skjekket henne, bare for sikkerhetsskyld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...