Gå til innhold
Hundesonen.no

Tispe og hannhund i huset?


Heidi

Recommended Posts

Nu når Rocky har fått konstateret middels HD, kan jeg jo ikke bruke han til utstilling :) Og siden jeg egentlig var begyndt at ville dette, da er jeg ved og overveje at kanskje skaffe meg en hund til når vi er flyttet til Danmark!

Men jeg kunne egentlig godt tenkt meg en tispe, da de er mye nemmere og ha med og gjøre, end hannhunden.

Men tanken ved og ha en tispe og hannhund sammen når tispen har løpetid skremmer meg litt..

Kan man gi tispen noe som "p-piller" eller lign så der ikke skjer noe hvis Rocky hopper på hende? Er der noe man kan gjøre lettere for og ha en tispe og hann i huset?

Tror ikke jeg ville orke og være i midten af sånn et styr i 3 uker :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det lov å kastrere hann hunder i danmark?

For i norge er det jo ikke lov med mindre du har en veldigt god grunn..

Foreks sykdom osv

Jeg vidste ikke at der var love for dette. De burde vel væreop til eieren hva hun vil gjøre med hunden sin??

Vet ikke om det også er sånn i Danmark!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kastrering kunne jo kanskje vært en ide uansett. Siden Rocky had HD er det ikke heldig om noen uventede valper også får dette. Men det er jo noe man må se an.,

Og p-piller o.l til tisper er ikke å anbefale! [-X Det kan skje både det ene og det andre ved bruk av slike medikamenter. Men når den tid kommer har du sikkert kommet frem til en god løsning Heidi! :)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vidste ikke at der var love for dette. De burde vel væreop til eieren hva hun vil gjøre med hunden sin??

Vet ikke om det også er sånn i Danmark!

Det er en gammel lov som forbyr kastrering jo. Men denne er det ingen som vet om/tar hensyn til, for den henger igjen fra steinalderen..

Har man en hund med f.eks HD, er det MYE bedre å få den kastert, spesiellt om den skal bo sammen med andre,og da en tispe. Så slipper du en sutrende ikkespisende vims av en hanne hver gang løpetid nærmer seg.

Mange kastrater blir roligere og greiere å ha med å gjøre,andre merker man ikke forskjell på. Mange kastrerer og ved høy dominans på hundene - dette gjør livet myyye lettere.. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm.. nabohunden vår ble kastrert og ble en heelt annen hund etterpå,, så jeg hadde ikke kastrert hvis ikke det var seriøst annbefalt av en veterinær.!

Husk nå og på at faren for testikkelkreft,og mange andre skumle sykdommer, reduseres BETRAKTELIG ved kastrering..-EN hund som kanskje ble sofaliter, er ikke grunn god nok til å ikke anbefale kastrering, da det er mange miljøfaktorer å ta hensyn til og..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det er en lov i norge om at det ikke er lov å kastrere hann hunder.  

Med unntak av spesielle grunner.

Som sagt er dette en haugammel utdatert lov,ingen tar hensyn til...

-spesielle grunner er det ikke grunn for. Det er vanlig kotyme i norge at ingen vurderer kastrering uansett,før evt hunden blir for dominant, den får sykdommer som f.eks sterk HD, og diverse..

-vi har absolutt noe å lære av andre land der, hvor man får det i kjøpskontrakt at ved evt "feil" på hunden som gjør at den ikke kan/skal avles på, så skal den kastreres /steriliseres ved en viss alder...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare bekrefte det Calina sier ang loven.. Når eg ringte rundt og skulle høre om priser ol, når eg skulle sterilisere Amy var det ikke en eneste av vetrinærene som nevnte denne låven og eg ringte til ca 7 stk.. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løpetidskontroll

Dessverre finnes ikke noen effektiv medisinsk måte til å unngå løpetid hos hund og katt som samtidig er like trygg å bruke. Vi anbefaler derfor kastrering som beste alternativ! Den medisinske behandling som finnes øker faren for kreft vesentlig. Det er spesielt jurkreft som er vanligst, men også kreft i livmor og eggstokker kan forekomme. Flere studier har vist at ca 20% av alle katter som har går på p-piller, (det vil si 1 av 5), utvikler jurkreft og mange av dem får livmorbetennelse. En sikker metode for å unngå jurkreft og andre underlivsproblemer er å kastrere hunkatten din. Hvis dette gjøres før katten får sin første løpetid (ved 5-6 måneders alderen) vil nesten ingen hunkatter få jurkreft! En annen meget viktig effekt er at vi unngår produksjon av uønsket kattunger og dermed er vi med på å avhjelpe problemet med at det er alt for mange kattunger. Tisper som får deres normale løpetider vil også utvikle jurkreft. Undersøkelser viser at fra 25% til 40% av alle tisper utvikler jurkreft når de er mellom 6 og 10 år.

Når man kastrerer hann hunder burde man gjøre det tidelig! De bør helst være et år. Hvis du gjør det tidelig så forandrer han ikke seg så mye. For da har han enda ikke helt forstått hva det er! Hvis man gjør det når den er 4-5 år kan han forandre seg!

Det er ikke noe lov mot kastrering! Men det er ikke alle vetrinærer som utfører oprasjonen hvis det ikke er høyst nødvendig! Men hvis du vurderer dette er det jo bare og finne en som gjør det!

Mico er kastrert. Hann var

vel ca 8-9 mnd! Han ble roligere men merket ikke noe forskjell!

men det er jo ditt valg! Håper du finner ut av det! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venninna mi jeg bor med skal kastrere hann hunden sin nå.

Med full skjekk, kastrering og de sprøytene han trenger kom det på 1000-1500 kr! Men de på bjerke pleier og være billigere enn mange andre!

For begge steinene hans er vel der de skal?

Mico sin lå i magen eller et eller annet! Vi måtte ut med 4500 for den lå så vanskelig til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det går helt greit å ha hann hund og tispe i samme hus jeg.

Må jo holde de fra hverandre og passe litt bedre på når Nora har løpetid, men det har ikke vert noe problem synes jeg.

Den forige hunden min var kastrert.

Har også tenkt å sterilisere Nora når jeg får råd, hun er jo omplaseringshund så det står i kontrakten at vi ikke skal avle videre på henne.

Den loven er det ingen som bryr seg om lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg ville ha kastrert/sterrelisert en av hundene da.. Vi hadde tispe og hanhund sammen, Laurelle hadde en løpetid og d var d.. De stod i hver sin etg med 3 dører imellom dem og de hylte konstant...! Passe slitsomt ja!!! Vi sterreliserte Laurelle og var VELDIG fornøyde med det! Hun roet seg litt og la på seg litt og hun trengte begge deler! :wink:

En kastrert hann vil nok roe seg litt og ikke være så dominant, tror nok jeg vil anbefale det!! :wink:

Masse lykke til!! :):D;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tryggere å kastrere hannhunden enn å la tispen gå på P-piller/P-sprøyte (noe som er dokumentert å gi kreft).

Slev har vi sterkt vurdert å sterilisere Aiwa på grunn av sterk hd, men problemet er at hun legger for lett på seg så vi tør ikke.

Har diskutert dette med dyrelegen vår og har kommet frem til at det er like greit å la vær for vi kan risikere at hun legger mere på seg en det hun allarede er og da er jo ikke det nor bra for hoftene henes.

Tisper har en tendens til å legge på seg etter sterilisering, hannhunder pleier å blir roligere etter sterilisering men ikke nødvendigvis at de legger på seg.

Og den "kastreringsloven" dere sikter til gjelder faktisk for andre dyr og alle kjønn ikke bare for hannhunder, men tipser også og ikke minst for katter så dyrebeskyttelsen gjør faktsik noe ulovlig når de kastrerer alle utekattene. :wink: en ser det ut som om de bryr seg om det??? NEI det gjør det ikke spør du meg. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke kastrere tispa? Det gjør slik at de har mindre sjanse for noen sykdommer sto det i Hundesport nr. 1 2005

Om hu har tenkt på en tispe til utstilling/bruks, så er det jo noe å avle på om hu duger til det,og det blir gjerne LITT vanskelig om hu er sterilisert...? Eller...? hihi.... :roll: :):D:wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...