Gå til innhold
Hundesonen.no

IkkeMonsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

IkkeMonsen last won the day on 24. Mars 2019

IkkeMonsen had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Gjøvik
  • Interesser
    Weight Pull - Hundekjøring - Søk - Kløv - Friluftsliv
  • Hunderase
    Jämthund/øst-og vestsibirsk laika

Nylige profilbesøk

1,691 profilvisninger

IkkeMonsen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

104

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har prøvd Laika, Amundsen og Togo på mine hunder. Togokløven (på bildene) fra Seleverkstedet er helt klart den beste! Jeg opplever den som veldig stabil og den tåler en god trøkk. Den er også enkel å justere til hver enkelt hund og det er strikk i begge gjordene i tillegg til en godt polstret brystreim. Eneste ulempen er at prisen er stiv, men den er absolutt verdt det! Denne kløven har man i maaange år. Når det kommer til Amundsen fra NonStop syns jeg den fort blir ustabil og det tar tid å stille inn kløven riktig. Har måttet stille inn flere ganger i løpet av samme langtur fordi reimene løsner. I tillegg er klipsene som er festet i gjordene (inni mageplata) vanskelige å få opp. Spesielt på vinteren med kalde fingre.. Har ikke opplevd det selv, men vet det er flere hunder som har fått gnag etter mageplaten. Trolig fordi den har blitt blaut og bruker evigheter på å tørke opp igjen. Dette er spesielt lurt å tenke på om man har korthårede hunder.
  2. Helga 4 - 5 mai var Akira og jeg på vår første weightpullkonkurranse. Vi .(..jeg ?) hadde ikke klart oss uten hjelpen og støtten fra wp-gjengen vi trener med ukentlig. Jeg hadde omtrent nervene på utsiden hele lørdagen, men vi kom oss helskinnet gjennom. Feilene som ble gjort tar vi med oss videre og lærer av. Maxtrekket på lørdag ble 499 kg og 442 kg på søndag? Jeg er storfornøyd med innsatsen til Akira?
  3. En fornøyd Akira under kjettingtrekk?
  4. Så gøy at hunden din elsker det! Synd å høre at hun har/har hatt skade i ryggen. Håper rehabiliteringen går bra?
  5. Hunden jeg driver aktivt med er 3 år gammel og veier ca 22kg. Nå trekker hun 6kg på barmark og i vinter trakk hun fra 9kg - 15kg på vinterføre. På noen turer gir jeg hunden pauser, andre ganger ikke. Når hun trekker kjetting går vi turer på 20 - 45 minutter + oppvarming. Hvor mye de trekker foran vogn kommer helt ann på den enkelte hunden. Resultater i konkurranser går på hvor mye de trekker i forhold til sin egen kroppsvekt og hvem som trekker mest i den og den vektklassen. Det er forskjellige klasser ja, noen eksempler er -15, -20 , -25, -30. Hunden jeg skal konkurrere med havner da i vektklasse -25. Per nå er vi på vogntrening en gang - og trekker kjetting et par ganger i uka. Ut i fra hva jeg har hørt, er det relativt lite skader og slitasje i sporten, antagelig fordi trekkene foregår under veldig kontrollerte omstendigheter?
  6. Minipina sin x-back trekksele med avtakbar pinnedel er en god allrounder til trekk foran sykkel/ski og lett kjettingtrekk. Når hunden skal trekke tungt, anbefaler jeg Minipina sin weightpullsele. Den er bedre polstret og designet for de tyngre/lave trekkene.
  7. Det stemmer! Ja, skal gjøre det? Så lenge villdyret er under kontroll?
  8. Regnet med det var noe sånt ja? Skjønner! Rallylydighet virker morsomt det også. Ganske sikker på at jeg møtte dere på tur for en stund tilbake. Vet ikke om du husker en liten hissig jämthundblanding med grønn trekksele??
  9. @MaritaS For en nydelig hund du har?Hvordan går det med kjettingtrekk for deres del? Er motivasjonen bedre nå? Ser du nevner "Champions of Stryken", er det Stryken på Harestua du holder til?
  10. Vi startet med weightpull høsten 2018. Har drevet en del med kjettingtrekk før vi begynte med vogntrening. Dette er utrolig god trening for hunden, både mentalt og fysisk. Et stort pluss er at samtlige av folkene vi har møtt i dette miljøet har vært hyggelige og hjelpsomme. Jeg er også veldig fornøyd med at alle slags hunder er velkommen, uansett rase(r) og størrelse. Bikkjene mine elsker denne sporten og det gjør jeg også! Akira bestilte jeg egen sele til allerede etter første vogntrening. Hun har hatt en enorm fremgang siden vi begynte og har en nydelig teknikk når hun trekker. Hun har fått mye bedre selvtillit og er tøffere når det gjelder å hilse på fremmede mennesker. Planen er å komme i gang med konkurranser dette året. Mira har jeg tatt det veldig med ro med, med tanke på tidligere skader. Men etter rolig opptrening har vi nå kommet ordentlig i gang og jeg tenker å bestille egen sele til hun riktig så snart. Teknikken hennes under trekk kommer seg. Mira er egentlig med bare fordi hun syns det gøy, men jeg skal ikke legge skjul på at det hadde vært gøy å prøvd seg på konkurransebanen med hun også. Det hadde vært veldig hyggelig å bli kjent med flere som driver med dette, enten du konkurrerer og/eller trekker kjetting for å variere treningen av hunden?
  11. @Mira2.0 Tusen takk! Ble veldig fornøyd med utseende på den Utstyr fra Minipina anbefales virkelig og vi måtte nesten ha egen sele nå som vi har startet med Weight Pull. Åå, så spennende. Driver du med WP også?
  12. Weight Pull - sele fra Minipina. Vi har prøvd den på trening alt og vi er strålende fornøyd
  13. Begge bikkjene mine har trekkseler fra Minipina. Det er seler av super kvalitet med god padding. Vi er veldig fornøyd!!! I tillegg så har de en dragråttan kombisele hver, som stort sett brukes når det er veldig klinete ute og når de trekker pulk
  14. Kanskje vi får litt liv i denne tråden igjen? Her er hvertfall noen bilder av mine frøkner
  15. Jeg angrer absolutt ikke på å ha skaffet meg hund nummer to. Skal innrømme at jeg var litt redd for at hun eldste skulle føle seg tilsidesatt når det plutselig skulle bo en til sammen med oss, men det har gått helt supert. Det er dog viktig at de får "alenetid" med meg innimellom, det ser jeg at begge to setter pris på. Ellers så trives de godt i hverandres selskap, de leker og herjer som tullinger når de har mulighet Nå er jo Akira valpen til Mira, så mulig det er grunnen til at det har gått SÅ smertefritt.. Ikke er det så stor aldersforskjell på mine to heller. Kostnadene ved å ha en kontra to er selvfølgelig merkbar, men helt klart verdt det!
×
×
  • Opprett ny...