Gå til innhold
Hundesonen.no

Azyria

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Azyria

  • Bursdag 03/15/1982

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Kleinspitz
  • Mine dyr
    Kleinspitz tispe
    Har hatt border collie som ikke er med oss lengre..

Nylige profilbesøk

1,237 profilvisninger

Azyria's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Min sover i et stort bur ved siden av sengen vår. Går å legger seg der selv om kvelden. Hadde døren lukket de første nettene, men nå er det alltid åpent. Sover der hele natten. Går til soveromsdøren dersom hun en sjelden gang trenger å gå ut å lufte seg iløpet av natten. Var åpen for å ha hun i sengen, men siden hun selv har valgt å sove i buret så er det greit. Lettere dersom noen skal passe henne, så tar hun bare buret med seg og sover dermed på et kjent sted selv om hun er hjemmefra :-)
  2. Rase: Kleinspitz Navn: Tessie (Smallwind's Miss World) Kjønn: Tispe Alder: 5 mnd Farge: Brun Kennel: Smallwind Ikke vert på utstilling eller konkurrert Bilde
  3. Vil ha en hund som passer til familie med barn. 2,4 og 9 år. Har en mann som er mye borte på jobb, så kan ikke være en av de mest aktive rasene, dersom jeg sitter fastlåst med syke barn. Men da har jeg nok andre som kan ta hunden med på tur. Har falt for Cavalier King Charles Spaniel og tror dette er den beste rasen for oss for øyeblikket. Søsteren min har en cavalier tispe, så har litt kjennskap til rasen. I tillegg til at vi skal gå tur så har vi en stor inngjerdet hage hunden kan boltre seg i. Jeg har lest og undersøkt i flere mnd, så har nok bestemt oss for denne rasen. Ville bare høre deres meninger om den andre blandingen.. Bare jeg som ikke klarer å la være å kikke litt rundt mens vi venter på å høre fra oppdretter :-)
  4. Har lest mye og lenge før jeg valgte oppdretter til cavalieren, så føler det er rette valget nå ja :-)
  5. Jeg får nok bare holde meg til den opprinnelige planen min med å kjøpe Cavalier king Charles spaniel :-) Venter på et kull som skal fødes denne uka, men var ikke sikkert det var nok valper til at vi kunne få fra dette kullet. Men kommer et kull til om noen uker :-)
  6. Her er et lite utdrag fra annonsen: Både mor og far er hunder som har vært sykdomsfrie, de er begge ca 4 år. Valpene er godt preget og sosialisert ,samt allergivennlige.(Både mor og far er allergivennlige) Dette er en hund som ikke røyter, og derfor er det en del pelsstell om du vil ha lang pels.Om du vil ha pelsen kort, må den klippes ca 3-4 ganger pr. år. Valpene har et fantastisk gemytt, i likhet med forrige kull. Valpene blir sosialisert ved at de er i stua fra de er født. De blir vant til andre hunder, da vi har to hunder fra før, samt katt, barn og alle husetes lyder. Jeg aner ikke hvorfor de ikke avler på rensasede hunder.. Er på liste hos oppdretter for Cavalier King Charles Spaniel, så er vel denne rasen som havner hos oss. Bare ville høre andres meninger/tanker om denne blandingen :-)
  7. Noen med erfaring fra denne blandingen? Dukket nylig opp et blandingskull her i nærheten som jeg ble litt interessert i. Men er dette en blanding som kan passe som familiehund (små barn) og til en uerfaren hundeeier? Kommer til å klippe pelsen, så blir ikke så mye pelssell som med lang pels, og får dermed også en hund som røyter lite :-) Skal ikke brukes til utstilling eller avl, så at det ikke er en renraset hund uten stamtavle er ikke noe problem. Eieren virker seriøs med god fokus på sosialisering av valpene
  8. Border Collie. Men kun i 3 mnd før han ble påkjørt og døde.. Nå ventet jeg på Cavalier King Charles Spaniel valp :-) Ganske stort rasebytte, men mer passende for meg, selv om mannen absolutt ville ha en gjeterhund til sauene sine :-) Men han er mye bortreist på jobb, så klarte tilslutt å trenge igjennom at jeg ikke har kapasitet til en gjeterhund + 3 barn når han er så mye borte.
  9. Da har vi endret valpeplaner fra Japanese Chin i juni til Cavalier King Charles Spaniel sånn rundt juletider. Kanskje det bikker over på 2014, eller det blir lenge før jul også. Litt usikker enda siden jeg kun vet at parringen skal skje i høst, men ikke nøyaktig når i høst :-) Får oppdatering fra oppdretter etter parring. Så nå ble ventetiden litt lengre, men føler vi trenger det, slik at de små vi har fra før (ungene) kan vokse seg litt større, og vi får god tid til å gjerde inn hagen slik at valpen kan springe løs der når vi er i hagen :-) og jeg får lest meg opp i diverse bøker før valpen kommer i hus. Gleder oss :-)
  10. Etter mye vingling frem og tilbake har vi bestemt oss for å vente litt med hund. Vi skulle egentlig få en Japanese Chin i juni. Men jeg tenker fremdeles på raser, og prøver å planlegge litt. Japanese chin har vi gått bort fra, pga øyesykdom og pusteproblemer, og at de ikke var best for familier med små barn. (Etter det jeg har lest) Søsteren min har Cavalier King Charles Spaniel, og jeg liker denne rasen godt i lynne, aktivitetsnivå, barnevennlig osv.. Men kunne vel egentlig mest tenke meg en litt større hund. Ikke kjempestor, men sånn max rundt 40 cm i høyden. Er det noen andre hunder som overhodet kan sammelingnes med cavalieren? Eventuelt andre hunder i samme størrelse som cavalieren som kan være greie for uerfarne hundefolk med små barn?
  11. Hjelp! Etter mye lesing har jeg egentlig falt for japanese chin. Har kontaktet oppdretter, og det kommer valper som er leveringsklare i midten av juni. Men vi må reise langt, noe som igrunnen ikke plager meg, men tror mannen min kommer til å steile litt, pga ekstra utgiftene vi får når vi skal hente valpen, i tillegg til det den koster.. Har ikke sagt noe om hvor valpen skal hentes enda. Hehe. Men nå ramlet jeg over en annonse fra en kennel 15 min fra her jeg bor, som har leveringsklar Kleinspitz om et par uker. Rasen virker jo ganske bra etter det jeg er ute etter, men er redd det er en skikkelig bjefferase... Er det lett å venne de av med den mest unødvendige bjeffingen? Selv om jeg hadde bestemt meg for Japanese chin, så kjenner jeg at magefølelsen min heller litt mer mot Kleinspitz, i forhold til værforholdene her. Bor på vestlandet. Men ble såååå usikker!! Noen med erfaringer/innvendinger som kan hjelpe meg litt??
  12. Finnes det noen steder med videoer om hvordan man trener hunden i de helt grunnleggende tingene? Som sitt, dekk, bli osv. F.eks noen på youtube som har lagt ute noe.. Eller internettside, dvd.. Litt sånn steg for steg for nybegynnere? :-) Har prøvd å lete, men finner bare treningsvideoer på litt høyere nivå.. Eller de viser ikke hvordan de går frem med treningen, bare resultatet..
  13. Får en Japanese Chin valp i begynnelsen av juni, dersom alt går bra med kullet som er på vei :-) Er på liste hos oppdretter. Hann valp, siden det allerede var minst 3 tisper, kanskje 4, som allerede var reservert. De blir født rundt 1 april, så det blir spennende tider, og håper det kommer en valp som blir vår :-)
  14. Dette er ikke et bur, og kanskje ikke det du er ute etter. Men legger nå inn linken likevel :-) http://www.ipet.no/product.html/bilsete-trixie?category_id=27
  15. Prøver å få inspirasjon til hundenavn :-) Må begynne tildlig å finne noen alternativ, syns det er vanskelig å komme på navn
×
×
  • Opprett ny...