Jump to content
Hundesonen.no

Megmedhusky

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Megmedhusky last won the day on January 6

Megmedhusky had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About Megmedhusky

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  siberian husky

Recent Profile Visitors

673 profile views
 1. Hva er målgruppen din når du tenker på hvem som kunne tenke seg til og PASSER til å ha en slik blanding? Det blir jo ganske aktive hunder dette her, og ikke for "alle". Regner med du også har satt deg inn i hvilke krav som gjelder samojed og avl (DVS krav om HD-røntgen (A eller B), øyelysing og gonioskopi)
 2. Ble ikke helt imponert over det der jeg heller, men håper det var mer flåsete uttalelse enn fakta Noen hundekjørere skrøner litt også Langdistansehundekjøring balanserer på en knivsegg når det gjelder dyrevelferd. Det er SÅ lett å tråkke feil! Og jeg tror et av problemene er at folk ikke innser at de ikke kan ligge i toppen, og dermed kjører for hardt i forhold til hva hundene er gode for (trening, avl, osv).
 3. Kastrering vil nok ikke hjelpe. Og - kan han brukes som søkshund når han har såpass jaktinstinkt? Jeg kan lite om det, men det krever jo at den kan gå løs uten å dra på jakt.
 4. ja. den må omregistreres. Det finner man informasjon om på nkk.no
 5. det har jeg også tenkt på. jeg bor på "landet", men jeg har en hel gjeng trekkhunder som nok går på veggen om det blir full stopp i trening nå... Håper vi går klar!
 6. er det noen hundeklubb i nærheten av der du bor? Meld deg på valpekurs, fellestreninger etc, for å omgås andre hunder i kontrollerte former. Jo før jo heller
 7. jeg har i løpet av "hjemmekontorperioden" (covid) hatt fire valper (ikke samtidig). Nå er disse ment å bli trekkhunder, men de bor inne sammen med meg den første tiden (fra en til tre mnd) før de flytter ut. Det som reddet meg er å aktivisere valpen på morgenen og i lunsjen, ta noen små pauser i løpet av dagen, sørge for å ha rikelig med tyggeting (bein, griseører, osv) og kong, samt strø minst et av måltidene som tørrfôr rundt om på hjemmekontoret. Jeg brukte ikke bur, men binge, så den hadde litt større plass å tomle på. Og etter hvert, mindre aktivisering på dagtid, for det er tross alt va
 8. Vi klarte ikke å trene vår på det. Og de gjeter jo ved å bjeffe, varsler på rovfugl ved å bjeffe, så det ligger veldig naturlig for dem å bjeffe. Jeg var på islandshundutstillingen noen år (bare så på) og så at vi ikke var alene om det. På den annen side møtte jeg to islandshunder i Stocholm, og de var veldig rolige og med lite lyd. Men jeg kommer ikke til å kjøpe islandshund igjen, pga lyden. Jeg orker ikke. Ellers er det en flott rase. PS: tilogmed Shakespeare har nevnt islandshund i Henry V: Ti med deg du islandshund, du spissørede kjøter fra island
 9. jeg har hatt en islandshund. Det er ikke en veldig krevende hund, men en god tur om dagen, litt mental aktivisering, så blir den fornøyd. Det sagt, så er det jo en allsidig rase, så den trives godt med mer utfordringer. (du er sikkert klar over at mange har mye lyd?)
 10. fullstendig overfladisk: Tsjekkoslovakisk ulvehund og Picard er kanskje de peneste jeg vet om. Men ingen av dem passer meg, og førstnevnte er jo ulovlig her til lands. Så jeg følger heller en del kenneler på insta og ser flotte hunder i feeden der Og så er siberian såklart en av de vakreste, men de har jeg ikke pga utseende, men fordi jeg liker rasen og bruksområdet (hundekjøring).
 11. sjekk her : https://junnorge.no/oppdrettere/
 12. hvis man absolutt ikke har tid eller evne til å ha hund, så kan man jo kanskje velge en katt, som "aktiviserer seg selv" mer?
 13. Leste bare om siberian husky. Bildet av et spann er av alaskan husky. jeg er sikker på at dere kan få tak i bilder av siberian husky-spann også, sjekk feks siberian-husky.net og be om tillatelse for å dele bilder derfra. Husky har ikke lang eller kort pels. "Middels lang, dobbel. Skal virke rikelig men aldri så langt at konturen blir uren" Tenker at formuleringen om at de ikke trenger sovepose på tur ikke er så smart. Hunder som bor innendørs får ikke like god pels som utehunder, og kan såvisst fryse på tur om vinteren om de må bo i snøen.
 14. De trodde de hadde kjøpt renraset husky og ble forundret over at valpen drepte marsvin? hahaha. kan forsåvidt skjønne at de kan tro at en ung rev av den typen kan være en husky om de ikke er veldig vant til hund. Men det er nok andre ting jeg hadde stusset over enn at den drepte marsvin gitt.
 15. her er jeg ganske uenig med deg. Det skal ikke være nødvendig å måtte kastrere hunder fordi de har problemer med hormonene sine... da er avlen (eller oppdragelsen?) på ville veier.
×
×
 • Create New...