Gå til innhold
Hundesonen.no

Megmedhusky

Medlemmer
  • Innholdsteller

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    5

Megmedhusky last won the day on 12. Mai 2023

Megmedhusky had the most liked content!

Profile Information

  • Hunderase
    siberian husky

Nylige profilbesøk

1,859 profilvisninger

Megmedhusky's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

34

Nettsamfunnsomdømme

  1. Siberian husky og katt er en dårlig kombinasjon i 90 % av tilfellene. Spørsmålet er om man tør ta sjansen. De fleste jeg kjenner med begge deler, der gikk det bra...helt til det ikke gjorde det. Med mindre dyreholdet er totalt atskilt. Altså at hund og katt aldri er sammen med mindre hunden er i bånd og under nøye oppsyn. Andre raser som kan passe et aktivt liv- Hva med finsk lapphund? Vet vintervidda kennel faktisk kjører spann med sine lapphunder (svensk, finsk, lapsk). Og til den som mente det handler om oppdragelse. NEI. det gjør ikke det. Det handler om instinkter. Polarhunder får feks ikke sauerenhetsbevis. Det er en grunn til det. Flotte hunder, men de har sine ulemper og fordeler. (jeg har flere siberians selv)
  2. Det første som slår meg er det at dere trenger en hund som ikke lager lyd. Da kan nok samojed og keeshond utgå, antar også eurasier. Med topptur på ski - da er det en fordel med hund som kan løpe løs bak? (eller dropp den på de bratteste turene- ser mange filmer av hunder som løper alt de kan for å hold følge, og grøsser litt mtp belastning på skulder og overarm). Ingen av de tre rasene du nevner er for glad i varme, så strandtur er nok ikke favoritten.
  3. jeg kjenner til to hunder som har dødd plutselig, og med forstørret hjerte. Begge gikk på fôr med belgfrukter og ertestivelse... Så jeg styrer også unna.
  4. Jeg hadde begynt å trene sammen med en hundeskole eller hundeklubb, og jeg hadde ikke tatt med valpen på tur med den voksne hunden. Valpen tar fort etter den voksne. Det blir litt jobb å gå med to hunder hver for seg, men jeg tror det er verdt det.
  5. mettet marked, selv for renrasede polarhunder nå. 5-10 000 for blandingshunder er egentlig mye når renrasede siberians koster 15 000
  6. Synes du har fått gode svar om malamute. Det er ingen lett hund å ha når det gjelder samkjønnsaggresjon. Skulle jeg kjøpt malamute hadde jeg kjøpt fra noen som kjører aktivt med dem i (større) spann, da de nok er mer obs på den problematikken. De trenger hunder som kan fungere i flokk. Men jeg hadde kjøpt hannhund om målet var at den skal gå overens med familiens tisper. En husky er ikke bare husky. Du har renrasede siberian husky (jeg har 15), og du har Alaska husky med varierende innhold av polarhund. Begge er generelt sett enklere hunder, er mitt inntrykk. De krever ikke mer mosjon enn malamute. Selv om de som du sier er mer avlet for fart enn malamute, betyr ikke det at de må trenes i høy fart for å trives. De trenger aktivisering og de trenger å få trekke. Sykkel, ski er fint, fotturer fungerer likeså (men mer enn turen rundt kvartalet). grønlandshund er mer av samme kaliber som malamute når det gjelder gemytt. På løp kjører flere med stive drag fremfør liner... og flere anbefaler feks ikke introduksjon av voksne hunder i en flokk. Så også her hadde jeg valgt hund fra dem som kjører aktivt med større spann. Vær obs på "polarhundsyken". Har du først en får du nok for flere ?
  7. Hva er målgruppen din når du tenker på hvem som kunne tenke seg til og PASSER til å ha en slik blanding? Det blir jo ganske aktive hunder dette her, og ikke for "alle". Regner med du også har satt deg inn i hvilke krav som gjelder samojed og avl (DVS krav om HD-røntgen (A eller B), øyelysing og gonioskopi)
  8. Ble ikke helt imponert over det der jeg heller, men håper det var mer flåsete uttalelse enn fakta Noen hundekjørere skrøner litt også Langdistansehundekjøring balanserer på en knivsegg når det gjelder dyrevelferd. Det er SÅ lett å tråkke feil! Og jeg tror et av problemene er at folk ikke innser at de ikke kan ligge i toppen, og dermed kjører for hardt i forhold til hva hundene er gode for (trening, avl, osv).
  9. Kastrering vil nok ikke hjelpe. Og - kan han brukes som søkshund når han har såpass jaktinstinkt? Jeg kan lite om det, men det krever jo at den kan gå løs uten å dra på jakt.
  10. ja. den må omregistreres. Det finner man informasjon om på nkk.no
  11. det har jeg også tenkt på. jeg bor på "landet", men jeg har en hel gjeng trekkhunder som nok går på veggen om det blir full stopp i trening nå... Håper vi går klar!
  12. er det noen hundeklubb i nærheten av der du bor? Meld deg på valpekurs, fellestreninger etc, for å omgås andre hunder i kontrollerte former. Jo før jo heller
  13. jeg har i løpet av "hjemmekontorperioden" (covid) hatt fire valper (ikke samtidig). Nå er disse ment å bli trekkhunder, men de bor inne sammen med meg den første tiden (fra en til tre mnd) før de flytter ut. Det som reddet meg er å aktivisere valpen på morgenen og i lunsjen, ta noen små pauser i løpet av dagen, sørge for å ha rikelig med tyggeting (bein, griseører, osv) og kong, samt strø minst et av måltidene som tørrfôr rundt om på hjemmekontoret. Jeg brukte ikke bur, men binge, så den hadde litt større plass å tomle på. Og etter hvert, mindre aktivisering på dagtid, for det er tross alt vanen her. Det skjer ikke så mye for hundene mellom 08-16
  14. Vi klarte ikke å trene vår på det. Og de gjeter jo ved å bjeffe, varsler på rovfugl ved å bjeffe, så det ligger veldig naturlig for dem å bjeffe. Jeg var på islandshundutstillingen noen år (bare så på) og så at vi ikke var alene om det. På den annen side møtte jeg to islandshunder i Stocholm, og de var veldig rolige og med lite lyd. Men jeg kommer ikke til å kjøpe islandshund igjen, pga lyden. Jeg orker ikke. Ellers er det en flott rase. PS: tilogmed Shakespeare har nevnt islandshund i Henry V: Ti med deg du islandshund, du spissørede kjøter fra island
×
×
  • Opprett ny...