Jump to content
Hundesonen.no

Islandskfårehund

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Islandskfårehund

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Ingen
 1. Ok. Men hvor mye bjeffing var det snakk om? Ble det bjeffing dagen lang nesten?
 2. Har fått svar fra to fra raseklubben, og da virker det som at en god tur på minst en times tid i tillegg til kortere tisseturer spredt utover dagen og mental aktivisering er en bra mengde, men at det varierer fra individ til individ hvor mye mosjon og aktivisering de trenger. Ja, jeg har skjønt at de kan bjeffe en del, men der virker det også som at det er individuelle forskjeller fra hund til hund og at det kan være mulig å trene dem på ikke å bjeffe så ekstremt mye hvis man starter når de er valp og er veldig konsekvent med det. Tusen takk for svar og tips!
 3. Hei, Jeg lurte litt på om noen vet hva aktivitetsbehovet til en islandsk fårehund/islandshund er? Når jeg søker opp, så står det at de trenger "moderat"/"average" med mosjon, men jeg skjønner ikke helt hva dette betyr. På animals.net så står det at 30-60 min med fysisk aktivitet er nok. Stemmer det? Kan en islandsk fårehund ha det bra med kun 30-60 minutter med gåtur per dag? Har også forstått at de trenger mental aktivisering. Hvor mye er det snakk om her, og kan dette dekkes ved hjelp av ulike aktiviteter innendørst (som lydighetstrening, lukte seg frem til ting etc.?) Link til ani
 4. Ok, så du ville frarådet å ha en islandsk fårehund hvis man bor i leilighet, eller tror du det kan gå? Tenker mest i forhold til om det blir plagsomt for naboer i blokken. Vil en islandsk fårehund bjeffe mer enn for eksempel en chihuahua, yorkshire terrier eller pomeranian? Er jo mange som har slike småhunder i leilighet uten å bli kastet ut av sine naboer, antar jeg? Og takk for svar!
 5. Hei. Jeg og min samboer som bor i lielighet i Oslo vurderer å skaffe oss en islandsk fårehund, men som jeg har forstått det så kan de bjeffe ganske mye? Er det noen her som har hatt en islandsk fårehund/kjenner noen som har det, og som vet hvor mye de bjeffer, om det er mulig å trene dem til ikke å gjøre det. Tror dere at det kan gå å ha en i en leilighet uten at det blir en stor plage for naboer pga. bjeffing?
×
×
 • Create New...