-
Innholdsteller
210 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Days Won
7
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Articles
Alt skrevet av Luma
-
Som jeg sa så finnes det enorme britiske også, aldri en regel uten unntak og alt det der, det finnes selvfølgelig også en hel del amerikanske som er innenfor standard, men det er ikke til å stikke under en stol at de amerikanske generelt sett ER større og at de fleste enorme individene er amerikanere, de har da vært kjent for det i alle år. Så om man ønsker å unngå de største individene vil britisk være et betydelig sikrere kort enn amerikansk. Gemyttmessig skal jeg ikke uttale meg så mye, har møtt for få amerikanske individer til det, men det er ingen mangel på stødige individer av britiske linjer heller. Sobel, tricolor og blue merle er de vanligste fargene på britisk type. Ja, jeg skal innrømme at en pent tegnet bi-blue er utrolig lekkert, men personlig unngår jeg amerikanske linjer nettopp pga størrelse(og grovhet), samt at jeg er skeptisk til endel av avlen på disse fargene som har foregått her til lands. Også blir fargen ganske ubetydelig iforhold til gemytt og helse, syns jeg da. «En god hund har ingen farge» som de sier?
-
Ja, amerikanerne liker jo å gjøre ting som de sjøl vil, istedenfor å følge rasestandardene laget i rasenes opprinnelsesland som FCI bruker, har de laget sine egne. Amerikansk type er ofte mye grovere, med et grovere hode og de er større blant annet.(Supersize everything, som amerikanerne gjør med alt annet sant) Enkelte oppdrettere vil oppgi på siden sin hvilke linjer de har, f.eks at de avler «true british type», og om de har fargene bi-blue/bi-black har de nok amerikanske linjer da fargene er sjeldne på britiske linjer. Utover det må man nesten studere hundene og/eller stamtavlene eller spørre oppdretter.
-
Åhh, den typen hundeeier er noe for seg selv, jeg blir så forbanna på sånne folk Deres «snille» hund er sjeldent så snill, sånn helt egentlig. Joda, mange av de er ikke direkte aggressive, men 99% av dem gir blanke F i hva den møtende hunden gir av signaler, min lille hund blir somregel totalt overkjørt av store hunder «som jo bare vil leke» som hopper på han, løper han ned eller spinner villmann rundt han mens han bruker alle signalene som finnes om at dette vil han ikke være med på, og gud forby om han prøver å komme seg unna dem, det tas som en invitasjon til å bruke han som jaktleke? Han har blitt skadet flere ganger av sånne «snille» hunder og all denne påtvungne sosialiseringen har dermed ført til en hund som er MINDRE sosial enn han i utgangspunktet var. Og selv uten å bli påført skader tviler jeg på at det er så fryktelig mange hunder der ute som syns det er særlig stas å hilse på en flokk med tre store, svarte hunder sånn vilkårlig på tur. Men det jeg virkelig ikke forstår er hvorfor folk som denne venninna føler at de har noen som helst rett til å fortelle meg hvordan jeg skal oppdra MIN hund, og atpåtil påtvinge meg og min hund «sosialisering» som jeg ikke ønsker. Er det da greit at jeg går bort og «trener» hennes hunder som det passer meg sånn helt tilfeldig på tur stikk i strid med hennes ønsker kanskje? Hva om en fremmed gikk bort og utøvde litt Milan teknikker på hundene hennes uten hennes samtykke, fordi de mente det var korrekt måte å gjøre ting på f.eks? Hadde det vært ok? Eller er det bare hun selv som er superekspert og har enerett på å tvinge egne metoder på andre? Hvor ble det av folkeskikken, det å respektere at andre kan ha andre meninger enn en selv og at folk bestemmer over seg og sitt sjøl, det har man ingen rett til å blande seg opp i? Enkelte er altså så frekk og høy på seg selv at det er helt utrolig. Sånne folk burde også huske på at det de gjør faktisk er ulovlig, det står klart og tydelig i hundeloven at man ikke har lov til å la hunden løpe bort til de som ikke ønsker dette, så de bryter loven hver gang de gjør det. Også hundeinstruktør på toppen av det hele, jaja, hadde dette vært min venninne så hadde jeg rådet henne til å be om pengene igjen for det kurset?♀️??
-
Om du velger britisk type og ikke amerikansk er det mye enklere å unngå de enorme hundene hvertfall, de som ender opp sinnsykt store er nesten utelukkende amerikansk type. Jeg er på min tredje sheltie og har hatt rasen i rundt 16år og ville blitt ekstremt sjokkert om jeg endte opp med en hannhund på 18kg, tror aldri jeg har møtt en britisk type som var så stor, selvom det garantert skjer altså, men unormalt, iforhold til amerikansk type hvor normalen er hunder større enn hva standarden tillater.
-
Endel samkjønnsaggressjon på Shibaen er mitt inntrykk, så det er ikke den rette rasen om man vil ha en hund som går overens med andre. Og det er ikke en rase jeg ville beskrevet som lettlært, de er vel heller en av rasene som holder til i andre enden av spekteret, de er sta og selvstendige med en hel del egne meninger om ting slik jeg oppfatter dem.
-
Tja, kan være lurt å tenke litt over HVORFOR folk blir så sinte da? Mange av disse er garantert redd for sine nære og kjære. Det er kanskje ikke så rart med en slik reaksjon om man risikerer å miste et(eller flere) familiemedlem over noe så trivielt som at folk ikke gidder holde avstand eller bruke munnbind liksom?
-
Har ingen erfaring med dette selv, men har sett at mange skryter veldig av Sires On Ice.
-
Nano spiser Specific tørrfor og Natures Menu rabbit råfor(dog lite av dette pga sinnsyk pris, dessverre) siden han har allergi. Hadde jeg kunne velge fritt så hadde han vært fullforet på v&h, fordi det er et norskt råfor, enkelt og greit. Velger alltid norskt der jeg kan pga dyrevelferd og lav antibiotikabruk.
-
Vet ikke hva som er vanligst, men jeg valgte å ta blodprøve med en gang. Jeg ser ingen grunn til å vente med det, hunden kan reagere på helt andre ting enn for og den kan reagere på ingredienser i spesialforet, og da får man gjerne få svar av en eliminasjonsdiett. Jeg tørr ikke tenke på hvor vanskelig det ville vært med min kar, han reagerer på masse mat, men han reagerer også på andre ting som midd etc, OG han er verre til enkelte årstider enn andre, så han går både på spesialdiett og blir medisinert(får Apoquel, som han fungerer supert på, hvor vi regulerer doseringen utifra årstid/hvor plaget han er) Når det er sagt så får man ikke alltid korrekt svar av en allergitest heller, for min hund virker det til at alt stemmer, for andre kan allergitesten gi feil utslag. Personlig mener jeg at det likevel er verdt å prøve det ut, men klart, har man en hund som ikke er så fryktelig plaget så kan man jo alltids prøve seg frem. Min var såpass plaget at det var ikke aktuelt å holde på med masse måneders testing for å finne ut hva som fungerte. Ang å se endring på eliminasjonsdiett må dere nok smøre dere med tålmodighet, dere vil ikke finne ut noenting så lenge han behandles ved sidenav, det som vil gi dere svar er jo om han etter å ha vært behandlet forblir symptomfri på nytt for i ettertid eller om problemene kommer tilbake på samme måte som tidligere. EDIT: og ang behandling så har man idag stortsett valget mellom Apoquel(tabletter), Cytopoint(sprøyter) eller immunterapi(allergivaksine), finner endel god info her om vaksine blant annet: https://drbaddaky.no/allergi/
-
Tja, min tredje sheltie ligger akkurat nå på sofaryggen rett bak hodet mitt og nibjeffer som bare en sheltie kan på et eller annet han hører utenfor mens jeg leser denne tråden, og likevel er det kun sheltien som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på hund nummer 4, så jeg tenker at jeg skøyt gullfuglen på første forsøk jeg Har vurdert et par andre raser tidligere, men ender alltid tilbake på sheltien, den passer rett og slett bare perfekt til mitt liv.(selvom jeg gjerne skulle vært foruten den fordømte gneldringa)
-
Mens min erfaring er stikk motsatt, det er mye bedre å være sammen med valpen så lenge som mulig, når de blir eldre blir de som oftest mer selvstendige helt naturlig og det er betydelig lettere å trene på å være hjemme alene enn med en skikkelig ung valp som overhodet ikke vil finne det naturlig å være alene. De to første hundene mine var vel ikke alene hjemme før de var rundt året gammel, rett og slett fordi det ikke var behov for det, de hadde null problemer med å være hjemme alene. Han jeg nå har tror jeg begynte å være alene rundt 5-6mnd alderen, med han også var dette totalt uproblematisk. Nå sier jeg ikke at folk flest må vente så lenge som jeg gjorde, så det er sagt, jeg har bare ikke hatt behov for å la de være alene tidligere og har derfor kunnet gjøre det på den måten, men når man starter treningen med veldig ung valp tror jeg det beste er å bruke så lang tid som mulig på denne treningen, kan ikke se at det skal finnes en eneste fordel ved å rushe denne treningen overhodet, det virker totalt bakvendt for meg. 30minutter er også ALT for lang tid å starte med, skikkelig ung valp og en hel halvtime første gangen høres for meg ut som oppskriften på sep angst.
-
Enten er det noe hundene er i kontakt med/inntar, kan være så mangt det, men ville ikke latt hunden spise gress etter gressklipper, ei heller drikke/bade i forurenset vann eller oppholde seg i områder med mye skit fra fugl. Eller det kan være noe smittsomt, akkurat som hos mennesker kan hunder også smitte hverandre med magevirus.
-
Bortsett fra at de kan være løsmunnet så beskriver du jo i bunn og grunn en sheltie, men spørs om de frister mtp at de er ganske langt ifra terrier på alle mulige måter.? Raser som puddelen kunne jo også passet, men på alle disse røytefrie rasene må man være obs på at det blir mye påkledning og mye pelsstell, pelsen på flere av disse gir ingen beskyttelse, men drar med seg alt, ikke noe problem om man syns det er greit å kle på og bruke tid på pelsstell, men om ikke så kan det nok fort bli masete om man trives med friluftsliv.
-
Dette Jeg har allergihund, og ville aldri funnet på å avle på en hund behandlet for allergi uansett hvor mild. Førsteprioritet bør alltid være helse, og staffen er jo ikke en fåtallig rase så man bør ikke trenge å bruke syke hunder i avl.
-
Industrigriser og border collier trenger like mye stimulering
Luma replied to Thea's emne in Dyresaker i media
Siktet ikke til deg spesifikt, men snakket generelt, burde spesifisert det -
Maksvekt på valp inkludert buret er 8kg, så om valpen alene er 8kg kan det hende dere får et problem på flyplassen. Jeg tenker jo og at det neppe er spesielt behagelig for en såpass stor valp å bli trødd inn i et så lite reisebur jeg. Kravet er også at hunden skal kunne stå oppreist og snu seg i buret. Vær i det minste forberedt på at dere kan bli nekta å ta med valpen i kabinen om dere velger å prøve, vet enkelte opplever at de ikke hverken veier eller sjekker plassen til hunden, men jeg har selv opplevd at de veide(til tross for at vi var milevis innenfor, valpen var knapt over 2kg) og hørt om andre som har måttet sende hunden i bagasje fordi den ikke hadde nok plass i buret. Jeg brukte dette buret da jeg fløy med min valp siden det er betydelig billigere enn sherpa, funka helt utmerket: https://www.zoopermarked.no/hundetransport/trixie-veske-i-nylon Det er litt større enn maksmål, men det spiller ingen rolle sålenge buret er mykt da det fint kan bøyes så det får plass under setet, men husk nå på at selvom du kjøper et større bur så er det fortsatt ikke noe større plass under setet der hunden skal oppholde seg.
-
Industrigriser og border collier trenger like mye stimulering
Luma replied to Thea's emne in Dyresaker i media
Ja, og den beste måten hver enkelt kan gjøre noe med det er å være bevisst hva man kjøper. Det finnes endel bønder som har utegris, Grøstad er vel den mest kjente og det er nå reko-ringer mange steder hvor man kan handle direkte fra lokale bønder. Hadde alle de som engasjerer seg på nettet faktisk engasjert seg like mye når de skal gjøre innkjøp så hadde landbruket sett ganske annerledes ut idag, den triste sannheten er at de fleste gidder ikke gjøre noe mer enn å sitte på nett og spre eder og galle mot bønder før de så kjører til sverige for å handle billig importkjøtt -
Det er ikke snakk om NHL utstillinger da? Isåfall er ikke disse championatene verdt papiret de er skrevet på i nkk/fci systemet. NHL er stortsett samlingsplass for de useriøse. Fargeavl er generelt noe skikkelig dritt, de fleste raser har så mange viktigere ting å ta tak i. Det har skutt i været med avl av tidligere sjeldne og ikke-godkjente farger innen flere raser, hvor det ofte importeres og avles på alt som kan krype og gå sålenge det har riktig farge så man tjener ekstra med penger på dem eller man kan spy ut de mest populære valpene. Personlig ville jeg med svært få unntak holdt meg ti mil unna oppdrettere som avler på sjeldne/ikke-godkjente farger, og spesielt om de tar ekstra mye for valper av disse fargene. Useriøst er det.
-
Har du prøvd å høre med seleverkstedet? Mulig de kan sy en på mål som passer.
-
Generelt er det slik at handler du for under 350kr(inkludert frakt!) koster det deg ingenting ekstra. Handler du for over 350kr må du betale mva(25% av totalbeløp) + et gebyr til fraktselskapet for fortolling(tror posten tar 150kr). Det er samme regler uansett hvilket land du handler fra. Hvis du kjøper en sele til 450kr + 50kr i frakt må du betale 125kr i mva(25% av 500kr) + 150kr i gebyr = et totalbeløp på 775kr. Dog finnes det enkelte særregler, på klær f.eks må man betale toll i tillegg til mva og gebyr, mens bøker har ikke mva eller gebyr uansett beløp, enkelte andre ting som godteri og hundefor har mva og gebyr uansett hvor lavt beløp man handler for. Det enkleste om man er usikker er derfor å bruke importkalkulatoren
-
Jeg hadde en hund med svulst i halsen, den kunne ikke opereres og han ble avlivet pga den. Jeg vil tro at det vil være forskjell på om de kan opereres eller ei utifra hvor de ligger i halsen, men dette kan jeg ærlig talt lite om, min hund var allerede 9år og hadde også plager pga forkalkninger i en fot, så for min del var det uaktuelt å operere om det så hadde vært mulig.
-
Link »Kommersielle aktører som kan få lån i banken for å finansiere en drift der økonomi - ikke hundens egenverdi og samfunnsverdi – står i sentrum.» «Landbruks- og matdepartementet med sine organer må finne nye aktører til å hjelpe dem med å sikre god hundehelse og hundevelferd. » »Samfunnet må finne en ny aktør for å lære opp ettersøkshunder, avle politi- og militære hunder.» Jeg visste ikke at nkk selv avlet politi og militærhunder, noen som har mer info om dette? Utover det så beskriver de definitivt ikke det nkk jeg kjenner til, det må jeg bare si, hva syns dere?
-
Hund nr. to, aktiv treningskamerat i lite/mellomstort format
Luma replied to Torvald tåke's emne in Rasevalg
Sånn bortsett fra at de ikke er strihåra så passer sheltien alle kriteriene dine. -
Pomeranian er jo en av rasene som sliter mye med renslighet, endel blir aldri renslig dessverre, andre bruker veldig lang tid på det, her bør du nok smøre deg med en god dose tålmodighet. Jeg ville fjernet teppet han tisser på inne/ikke la han ha tilgang til det og ellers fortsette med renslighetstrening som normalt. Ikke gå inn før han har tisset! Og om tissinga på natten vedvarer så ville jeg tatt en tur til veterinær, kan være noe galt om han plutselig begynner å tisse i buret om natta/tisser hyppigere enn før.
-
Hund med høyt jaktinstinkt som allerede har vist at den hopper hvertfall 1m, da vil jeg si at 150 er absolutt minimum, alt under det blir å gamble. Utrolig kjipt om man setter opp dyrt gjerde også er det akkurat for lavt og bikkja jumper over etter første beitedyret som kommer forbi