Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Posts

  13059
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  364

simira last won the day on July 22

simira had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Ridgeback

Recent Profile Visitors

29861 profile views

simira's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

8.1k

Reputation

 1. Personlig er jeg fortsatt litt skeptisk til miniaussie. Selv om det er blitt en mer etablert og godkjent rase så har det vært mye rusk på dem (dårlig mentalitet, og jeg aner ikke hvordan det er med leddproblematikken), og jeg aner ikke hvordan de er bruksmessig. Jeg ville ikke hengt meg så veldig opp i det med førstegangshund, så lenge dere er innstilte på å sette dere inn i hundehold og trening, og prioritere det hunden trenger. Om lydighet og agility er målet ville jeg valgt sheltie av de alternativene du nevner. De kan bjeffe en del, og krever litt pelsstell (børsting regelmessig), men er fine familiehunder, aktive og som oftest ganske lette å trene. Selv er jeg ganske svak for kooikeren, men den er litt særere og mer krevende å trene. Anbefaler dere å lese rasestandarden og RAS-dokumentet på NKK eller raseklubb-sidene, og dra gjerne på noen treff eller arrangement der dere møter flere hunder av rasen og får se hvordan de er. Snakk med eiere og oppdrettere og få ulike erfaringer, så blir det kanskje litt lettere å velge.
 2. 5 mnd og en stund er det fint. Og så kommer puberteten. Da er det ikke fred å få på et par år.
 3. @maysofieer vel for tiden vår lokale gjeter-ekspert. Jeg synes det høres ut som dere har greit aktivitetsnivå, og så lenge hunden får brukt seg utenom sesongen så bør det ikke være noe stort problem.
 4. Jeg ser ikke noe problem med å nevne for oppdretter at man har fargeønsker. Det er forskjell på å si "jeg vil kun ha en svart", og si "hvis det kommer svarte valper så har jeg en preferanse for det".
 5. Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:
 6. Det ville jeg spurt oppdretter om. Når jeg ser på nettet så ser jeg veldig forskjellig informasjon om kanindachsene, så avhengig av oppdretter og linjer tipper jeg du kan få mye forskjellig.
 7. Høyde vil ikke være noe problem, kravene til flykabinen går hovedsaklig på vekt, som den rasen heller ikke bør ha noe problem med å oppfylle.
 8. Dette er typisk en reaksjon fra overstimulering eller overreagering, som er best å håndtere med forebygging. Generelt vil jeg anbefale å vurdere flere og kortere turer, og stopp innimellom på turene for å ta små, små økter med kontaktøvelser eller enkle triks. Noen korte godbitsøk i gresset eller veikanten er også fin aktivitet undeveis. Vær oppmerksom på hvor mange inntrykk valpen får underveis på tur. Er det mange folk rundt, passeringer av andre hunder osv. så er det viktigere å ta flere pauser. Hvis dere merker at hunden begynner å øse seg opp så må dere stoppe og roe ned med en gang, ikke vent til biteraptusen starter. Rykking i båndet, kjefting eller å holde fast hunden bidrar stort sett til økt konfliktnivå. Anbefaler også hele familien å gå på valpekurs, da får dere hjelp til blant annet slike utfordringer som dette.
 9. Timingen er litt opp til dere, tenker jeg. Har dere kapasitet til å følge opp og trene en valp samtidig som dere har spedbarn som kanskje ikke sover hele natten (og kanskje ikke våkner samtidig som valpen, evt at de vekker hverandre), gå på valpekurs og være konsekvente i hverdagstreningen? Dropp beagle, det er en jakthund som bør få brukt seg. Bichon-rasene er relativt enkle, små raser som jeg selv har veldig sansen for. De kan være utsatt for patellaluksasjon, men med litt undersøkelser av oppdrettere og avl så er det ikke vanskelig å finne friske hunder. De krever regelmessig pelsstell, og kan bruke en del lyd (bjeffing) i kommunikasjonen. Cavalier king charles spanielene er søte og fine familiehunder som også krever pelsstell, og kan bjeffe en del. De har også en god del sykdommer, og hvis du søker litt så finner du en del saker om at avl på rasen har vært begrenset og diskutert forbudt i Norge pga. helsetilstanden. Her er jeg faktisk ikke sikker på status per i dag, men her finner du mer om det: https://hundesonen.no/topic/89068-avlsforbud-mot-engelsk-bulldog-og-cavalier-i-norge/ Det viktige ved valg av hunderase er å sette dere inn i hundens behov og hva dere har å tilby hunden. De fleste raser som er enkle å trene (spanieler, labrador, gjeterhunder) er også hunder som trenger med aktivisering i form av hundesport, hjernetrim osv. for å trives. Selv små hunder bør ha minimum en times tur daglig, og litt hjernetrim. Barna må selvfølgelig involveres, men også lære respekt, og det er viktig at hunden får ro og plass rundt seg til å hvile og være trygg. Barn skal ikke ha ansvar for hund alene. Ta en tur på hundeutstilling eller konkurranser i nærheten av dere (nkk har terminlister med oversikt) og se på hunder dere kan tenke dere, og snakk med eiere. Om dere har mulighet, gjerne ha en hund på lån/pass en periode for å prøve. Husk at en hund påvirker hele hverdagen, alt fra måltider, tur, lufting, trening, reiser og ferier, arbeidsdager osv. Det er en jobb å gjøre å finne riktig hunderase, så jeg anbefaler å bruke god tid på å finne den rette rasen for dere.
 10. Jeg mener 13 mnd er alt for tidlig å bruke en hannhund i avl. Han er ikke ferdig utviklet enda. Er han sjekket for rasetypiske sykdommer, røntget og øyelyst? Og hvorfor vil du pare en renraset hund med en så ung hund av blanding eller annen rase? Det er så mange blandingshunder der ute med ulike plager på grunn av dårlig planlagt avl. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut oppdretterskolen til NKK, den gir gode råd om avl selv om man ikke nødvendigvis skal drive stort med raseavl.
 11. Er dette valpen du fikk for et år siden? Isåfall så er han kanskje rett og slett for ung?
 12. Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
 13. Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
 14. simira

  Trene lydighet

  Det er fullt mulig å lære hunden å leke og ta leke som belønning. Jeg hadde en hund lik din, og fikk ham like fokusert på lek. I hovedsak gjøres det ved å belønne fokus på lek med mat. Legg en leke på gulvet, vent til hunden ser på den, belønn. Vent videre til han tar borti den med snute eller pote, så til han plukker den opp, osv. Bruk mat med "lav" verdi. Bruk tørrfôr som belønning, og jobb mye med ro når mat er involvert. Jeg tenker at her spiller mange faktorer inn. Hvordan er det på stuegulvet, hjemme? I hagen, på kjente områder? Begynn i lette omgivelser uten distraksjoner for hunden. Start med lave kriterier, enkle øvelser han kan. Hvis du bor i nærheten av en god hundeskole, sjekk om de har kurs i belønningsutvikling eller kan hjelpe deg med dette kanskje med en privattime eller to?
×
×
 • Create New...