Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 02/02/2022 i alle kategorier

  1. Men i et krysningsprosjekt avler man seg jo tilbake til målrasen etter noen generasjoner. Det vil vel ikke være mulig nå når det er avlsforbud på rasen? Nei, her burde cavalierklubben kjent sin besøkelsestid og startet opp krysning for flere år siden da tillatelsen var i boks. Da hadde de ikke vært i denne situasjonen nå.
    3 points
  2. Men etterspørselen er jo fortsatt der, og det er slettes ikke alle valpekjøpere som bryr seg om verken helsetester eller registrering. Nå finnes det ikke lengre noe alternativ til valpefabrikker for de som f.eks. vil ha en cavalier, og rovdriften på disse rasene kommer utvilsomt til å øke. Litt av en seier for de tispene som nå må spy ut valper på hver eneste løpetid fra det sekundet de blir kjønnsmodne til den dagen de dør. Man kan si hva man vil om registrerte oppdrettere, men de har nå i alle fall et minimum av regelverk å forholde seg til.
    2 points
  3. Hvem skal kontrollere dette når valpene ikke registreres noe sted? At det foregår ulovligheter i uregistrert hundeavl ser man jo stadig vekk tragiske eksempler på. I dette tilfellet er det vel ikke verre enn å påstå at valpene er avlet frem i Sverige f.eks., forbudet gjelder jo bare i Norge.
    2 points
  4. Jeg tolker det som at et kryssningsprosjekt vil få unntak fra loven ja, dermed vil alle hunder som inngår i prosjektet, både renrasede og kryssninger, være lovlig å avle på. Målet vil være å få fram en sunnere cavalier, altså samme rase bare med en bedre helse, ikke en ny rase. Hvor hardt du kan avle tilbake på cavalier vil jo sikkert avhenge av hva som kommer fram når prosjekthundene helsetestes, og om det i det hele tatt er behov hvis prosjekthundene raskt blir like cavalier. Forskjellen fra lundehundprosjektet er vel at det neppe vil være lov å fortsette avl innad rasen som ikke er et ledd i prosjektet. Det nytter ikke at det finnes et fobud hvis det ikke håndheves. Det skulle tross alt ta 12 år og en rettsak der man har brukt omfattende dokumentasjon fra forsikringsselskaper og registre før det forelå noen dom på at det i det hele tatt er et lovbrudd å avle på bulldog og cavalier. Det er jo ikke akkurat som om ingen som kjenner til Dyrevelferdsloven ikke har skjønt at denne avlen er ulovlig og at det ikke har vært lobbet og underskriftskampanjer i fleng for å få stoppet den uten at verken MT eller andre myndigheter har løftet en finger. Straks du driver med blandinger, er det ikke lenger rasehunder eller oppdrett av de ulovlige rasene. I tillegg kommer utfordringene med dokumentasjonsinnhenting, hundene registreres som blandinger i alle registre, hos veterinær og også hos forsikringsselskapene. Å bevise at noen bevisst avler fram syke dyr blir da vanskeligere.
    1 point
  5. Plukker opp med en gang. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det er mye eklere å plukke opp kald bæsj enn varm. ? Man skulle tro det var omvendt! Uansett viktig nå som jeg har robotklipper, og fastfrossen bæsj som etterhvert smelter frem er heller ikke noen ønskesituasjon. Mine foreldre har kompostbinge de kaster den i ved hjelp av "bæsjespaden."
    1 point
  6. Nei, det er ikke riktig, selv om det legges frem sånn. Det står ingenting i loven om rase, men nå er det ulovlig å avle på to navngitte raser. Disse er forbudt å avle på, helt uavhengig av individets helse. Dersom du har en cavalier som er testet opp og ned, hit og dit, og som ikke har noen av lidelsene som ble lagt til grunn for forbudet, så er det likevel ulovlig å avle på den. Blandingshunder har ikke "kjente lidelser" ut i fra rase. Der er det kun individets helse som gjelder, og det er ingen krav om helsetesting for å parre hunder. De eneste som stiller krav om noe som helst er raseklubbene og/eller NKK, og det er minimale krav. Så hvis du har en cavalierblanding og parrer den med en annen cavalierblanding, så er det lovlig med mindre du har testet foreldredyrene og oppdaget patella eller hjerteproblemer. Jeg er ikke engang sikker på om det trenger å være en blanding heller. Har du en renraset cavalier som ikke er registrert, så er den vel strengt tatt ikke en cavalier i lovens øyne.
    1 point
  7. Har ikke prøvd en sånn dings. Her må klærne ristes godt før vask, sokker må vaskes alene (ellers så forpelser det alt det andre). Sokker tas i tørketrommel etter vask, som må støvsuges etterpå. Ellers så er det fram med klesrulle for å få bort resterende. Har korthåret hund, så det er hår overalt, men verst er de som stikker seg inn i f.eks bh'er?
    1 point
  8. Forbudet har altså eksistert lenge, helt siden dyrevelferdsloven kom i 2010. Forbudet rammer alle som driver avl i strid med dyrevelferdslovens §25. https://lovdata.no/lov/2009-06-19-97/§25 Denne sier: Det vi har fått nå er en presisering av at oppdrett på de to rasene er ulovlig, altså første ledd i å etablere en rettspraksis. Om man avler rasehunder eller blandinger er helt irrelevant, loven gjelder helt uavhengig av dette.
    1 point
  9. Sommertid så plukker vi opp ganske ofte, da pleier jeg å gå med en liten spade/hagespade og enten vippe de ut av plenen og i beddet eller faktisk bære med bæsjen til pallekarmene og grave den ned der. Gratis gjødsel. Vinterstid litt sjeldnere og helst når det er frost, hiver enten i bed eller pallekarmer. Eller samler med en liten spade i en papirsekk og i matavfallet
    1 point
  10. ? Jeg ble plutselig veldig glad for at jeg har en veldig liten hage. For hagen min er ikke hundens do! Dvs at er det krise og hunden må på do om natten, så kan han få gå på do der (for jeg gidder ikke kle på meg), men bæsjen forsvinner så snart som jeg får sjansen til å fjerne den. Dvs tidlig om morgen på vei ut på tisseturen. Bæsjen går rett i søpla! Ingen gamle bæsjer skal bli liggende i min hage
    1 point
  11. Når det sommerhalvår så prøver jeg å være flink å plukke det opp rett etter hunden har vært på do, rett og slett for at jeg vil ikke har det i gressklipperen, eller selv trø i det når jeg skal ut å henge opp klær. Da blir det som sagt pose, og de blir 'lagret' til det er mange nok til å kaste dem i en hvit pose i søpla. Når det er is, snø og mørkt stort sett hele døgnet så blir det skippertak. Bajsen er gjerne borte vekk i et snøfokk før vi er kommet oss inn døra, så da tas det med spade i helgene (så jeg kan gjøre det i dagslys, og ikke vase rundt med hodelykt), og kastet i 'ryddet' bak garasjen. Det er her matavfall og blomster som ikke passer seg å kaste i skjøre søppelposer havner. Det er inngjerdet og hunden kommer ikke til, å det vi har av ville dyr er elg, men den går heller løs på bærbuskene.
    1 point
  12. Tusen takk for utfyllende svar. Skal kjøpe litt sjokolade til naboen, valpen har vært helt gal i det siste. Men når jeg sier nei så bjeffer den litt lavere (når den leker) så det er kanskje en start. Ikke alltid lett å ha den roen nei. Godt å høre at det er lettere sagt enn gjort for flere enn meg. Valpen er litt mye ja, og det var jeg forberedt på. Trodde jeg... Den er veldig flink på valperommet når vi er der, men finner ikke roen noen andre steder. Men godt å høre at det ordner seg også uten en valp som sover kjempe kjempe masse. Det bar det jeg tenkte å sikte mot, vente til vi er nede i 2 måltider. Nå prøver jeg å ha rutiner, men fungerer ikke alltid i helgen. Men da blir det slitsomt på mandag og tirsdag. Denne helgen prøvde jeg å ha valpen i stuen, da ble det mindre søvn og ganske mye mer raptus enn vanlig. Så nå har en av buksene mine gått i søpla (Den var allerede hullete fra tidligere valpebiting).
    1 point
  13. Nå er det viktig å huske at forbundet ikke kun rammer registrert avl, det rammer all avl på disse rasene slik de er i dag. Forbudet har vært der lenge, mest av alt er dommen en presisering av at forbudet i loven faktisk skal følges.
    1 point
  14. Finland holder på med et kryssningsprosjekt av Pinscher (tysk rase) på lik linje med Lundehunden her i Norge. Håper det blir satt igang slike prosjekter for disse rasene snarest. Raseklubbene i Storbritannia er jo selv klar over problemene så vil jo tro at dette sees på som en mulighet ??
    1 point
  15. Jeg har selv en hann-hund som syns snusing er oppskrytt ? Dvs han vil gå fort og lang, og driter i snusingen. Men siden snusing egentlig er greit, så har jeg belønnet han verbalt når han tar seg tid til ett sniff. Så med årene snuser han mer, men det er minimalt i forhold til de fleste hannhunder ❤️
    1 point
  16. NKK og cavalierklubben var i møte med engelske kennelklubben i 2017(?) om nettopp dette, og fikk tillatelse til kryningsprosjekt, men det var så stor motstand blant norske oppdrettere at det ikke ble noe av.
    1 point
  17. Hvordan vet vi at det er en stor overvekt av populasjonen som har disse sykdommene? Testing, rapportering og åpenhet. Det er det som straffes nå. Dersom man ikke testet for patella, så kunne de ikke bli dømt for det. Og dersom de ikke drev statistikk og registrerte hudlidelser, så ville de heller ikke kunne bli dømt for det. Og hudlidelser omfatter allergi som er miljøpåvirket. Mange sykdommer (som hudlidelser) vet vi ikke nok om arvgangen til, og selv om man avler på symtomsfriske foreldre så vil det likevel oppstå i kullet. Sånn som med basenjien og fanconi som nesten tok knekken på rasen. De avlet ikke på syke dyr, de avlet på friske dyr som var bærere av et ukjent gen. Min allergihund hadde ingen foreldre eller slekninger med kjent allergi heller, men ble likevel ekstremt allergisk mot støv/midd. Kontrollert kryssavl er ikke vel et alternativ for andre enn norske raser? Jeg tviler på at raseklubbene i opphavslandene vil gå inn for det på grunn av en dom i lille Norge.
    1 point
  18. Dritskummelt, synes jeg. Fra NRK.no: "Hunderasene har flere kjente arvelige lidelser. Cavalier king charles spaniel er plaget med hjertefeil, kronisk hodepine (syringomyli), øyesykdom og leddproblemer (patella). Hos Engelsk bulldog handler det blant annet om pusteproblemer (BOAS), hudproblemer, nyresteinssykdom og patella." Dersom dommen har vektlagt øyesykdom, leddproblemer, hudproblemer (allergi øker hos alle raser), nyrestein, og hjertefeil, så bryter strengt tatt all raseavl loven. Ikke fordi de er sykere enn blandinger, men fordi raseklubbene dokumenterer sykdom for å kunne bedre helsen til rasen. Jeg ønsker så mye informasjon jeg kan om helsen til rasen min, men dette gjør at det vil være tryggere for raseklubber å ikke registrere/teste/være ærlige om problemer som oppstår. Jeg er også redd dette fører til økt blandingsavl med alt det negative som følger med.
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...