Gå til innhold
Hundesonen.no

Heilo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Heilo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk for utfyllende svar. Skal kjøpe litt sjokolade til naboen, valpen har vært helt gal i det siste. Men når jeg sier nei så bjeffer den litt lavere (når den leker) så det er kanskje en start. Ikke alltid lett å ha den roen nei. Godt å høre at det er lettere sagt enn gjort for flere enn meg. Valpen er litt mye ja, og det var jeg forberedt på. Trodde jeg... Den er veldig flink på valperommet når vi er der, men finner ikke roen noen andre steder. Men godt å høre at det ordner seg også uten en valp som sover kjempe kjempe masse. Det bar det jeg tenkte å sikte mot, vente til vi er nede i 2 måltider. Nå prøver jeg å ha rutiner, men fungerer ikke alltid i helgen. Men da blir det slitsomt på mandag og tirsdag. Denne helgen prøvde jeg å ha valpen i stuen, da ble det mindre søvn og ganske mye mer raptus enn vanlig. Så nå har en av buksene mine gått i søpla (Den var allerede hullete fra tidligere valpebiting).
  2. Hei! Vi er så heldige at vi har en Golden retriever med høy driv og energi. Det er til tider super gøy å leke med valpen og tulle ute, det digger den også. Inne derimot sliter vi litt, tidligere kunne valpen sovne litt sånn her og der i leiligheten. Vi brukte bur, men la merke til at den sover så mye bedre fritt i et rom. Så lagde vi valperom, det fungerte supert frem til valpen ble nærmere 4 måneder (er nærmere 5mnd nå). Nå klarer den plutselig ikke helt å finne roen i andre rom lengre (utenom soverom, det går vanligvis greit). Sånn vi ser det så skjønner den at der vi sover, skal den også sove og slappe av + valperommet. Men det blir litt problematisk når den plutselig vil ha en av oss der hele tiden, plutselig våkner den så begynner pipingen og klagingen. Er vi heldig er den så trøtt at den sovner så får vi litt tid til andre ting. Men det er sjeldent hvis ingen er der... Har gått gjennom forumene for å lese om ro-trening og søvn. men blir litt usikker på hva rett fremgangsmåte blir her? Valpen er jo fortsatt liten, burde vi gradvis øke alenetiden? Den blir så himla fornærmet og gira og helt vill noen ganger når vi prøver på alene trening (Og vi venter til den er trøtt/burde være trøtt). Hvis den har noe interessant å holde på med eller spise går det fint, noen gang blir den med for å se hva jeg driver med andre ganger bryr den seg ikke. Vil gjerne komme videre med alene treningen, men stopper veldig opp her. Kan ikke være med valpen 24/7 heller så er vi litt bekymret for søvnmengden og konsekvens for fremtiden hvis den ikke sover/slapper av skikkelig på dagtid. Noen som har noen konkrete tips til hvordan vi burde gå frem her? eller som vet sånn ca hvor mye søvn vi burde passe på at valpen får? Det virker også som det er litt mer stahet i den nå plutselig, skal teste grenser og skal kjefte og smelle når den ikke får viljen sin. Blir skikkelig frustrert og prøver å ignorere, men bor i blokk og skjer dette etter 22 så må jeg nesten reagere. Har dere noen tips til hvordan vi kan roe ned bjeffingen når den først setter i gang? Har også lest at hunder liker rutine, men så sto det også en annen plass at man måtte passe på å ikke har for mye rutine for da skaper man forventninger. Er dette noe man også burde tenke på som valpeeier?
  3. Heilo

    Valpedagbok-tips?

    Kanskje du kan ha med en slags tidsplan? Jeg og samboer bruker puptodate appen for å holde oversikt over sist tur, medisin, toalett besøk, søvn og mat. Da har vi begge en oversikt over hva som vanligvis skjer når. Så er det lettere å identifisere hvorfor valpen er ekstra bitete eller raptus o.l
×
×
  • Opprett ny...