Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 10/19/2021 i alle kategorier

  1. I dag har meg og Radii vært på vår første trening med hundeklubben sammen. Mest for å se hvordan hun ville oppføre seg i et slikt miljø med andre hunder. Har jo ikke trent noe særlig hjemme, annet enn sitt, kontakt og innkalling. Hun mister fort fokus hjemme i hagen, så jeg hadde ikke de største forventingene. Men jeg synes det gikk overraskende greit. Stort sett lett å få kontakt med. Øvelsene tar vi nok litt i eget tempo. Jeg har ikke helt motivasjonen enda for å trene inn alle lysighetsøvelser. Men tenker det er godt for henne bare å lære å være rolig og holde kontakt selv om det er andre rundt oss ? Oppdaget blodflekker på gulvet idet vi skulle reise på trening. Tydeligvis løpetiden som har startet. Vet ikke om dette er hennes første eller om hun har hatt en før.
    4 points
  2. Jeg har hanket inn noen hunder i mitt gamle nabolag som gikk løs titt og stadig. Jeg synes det beste egentlig er å ringe Viking for å hente hundene, for eier må betale for å få dem ut. Når det kommer til penger så blir folk fort klar over at de må endre seg, om de ikke vil betale for hundene sine igjen og igjen og igjen. Ta gjerne en telefon til politiet samtidig for å anmelde og si at Viking er på vei for å hente hundene
    3 points
  3. Litt ot, men mitt inntrykk av hva som er viktigst når det kommer til HD og en valp i utvikling er at man bør unngå veldig glatte overflater og begrense gåing i trapper i den verste vekstperioden, samt holde valpen slank. Samtidig tror jeg det er viktig å la dem utfolde seg fysisk for å utvikle god muskulatur og få utfoldet seg. Jeg har hatt flere korte turer ila dagen, gjerne med valpen løs i skogen eller på gress, istede for en eller to lange som jeg har med voksne hunder eller unghunder. Og selvfølgelig unngå lange turer på asfalt / hardt underlag. Men jeg tror ikke begrenset gåing på asfalt eller litt trapper er farlig heller. Tror sunn fornuft er greit. Jeg bærte mine valper om det var trapp med mer enn typ fire - fem trinn, til jeg ikke orket bære dem lengre (6-7 mnd kanskje? ) Og hund nr 3 vokste opp i byen og gikk korte turer på asfalt hver dag i vekstperioden. Når det gjelder arv tror jeg det er viktig å se ikke bare på foreldre og besteforeldre, men status på søsken av foreldre, eventuelt tidligere avkom av foreldre. Og deretter tror jeg også skader eller feil bygning/som vil gi feil belastning (i tillegg til arv) kan bidra til HD eller AD uansett hvor forsiktig man er. Så, sunn fornuft, gjennomgående god genetikk i stamtavla, slank valp, god muskulatur/valpen får utfolde seg gjevlig, tror jeg funker ? Har funka for meg iallfall ? og det er relativt mye HD/AD på presa. Jeg tror ikke det er bra å begrense den for mye heller ?
    2 points
  4. Jeg tror man kan lese opp og ned om dette og ikke bli 100% sikker på hva som passer for akkurat din hund. Det er forskjellige meninger, og hunder er jo forskjellige. Hvis du tenker hovedsakelig på store raser, min første hund fikk royal canine valpefor (og var litt overvektig ?) Jeg hadde null peiling på fôring. Hun fikk B hofter og 0 på albuer. Hun var ca 55 kg som fullvoksen, og vokste ekstremt fort i perioder. Hund nr 2 gikk på V&H valpeforet, (noen perioder også tørrfôr). Vokste også ekstremt første 8 mnd. Endte på 54 kg, A hofter og 0 på albuer. Hund nr 3, samme mat som hund nr 2, endte på 44 kg. A hofter, 1/0 på albuer. Tror ikke type fôr i oppvekst har kjempe mye å si på leddproblemer. Tror annen type miljø/belastning sammen med arv har mye mer å si.
    2 points
  5. Drar opp denne igjen da jeg må få skryte av instruktøren jeg gikk RL-kurs for i helgen: Karen Årseth? WOW for ei dame!! Behagelig og kunnskapsrik, med humor jeg hadde sansen for (også liker hun bullehunder...da er mye gjort?). Hun vil jeg gå kurs for igjen!
    1 point
  6. Jeg følger en på Instagram fordi hun har samme hunderase som meg. Men hun legger ut de merkeligste hunde-bilder: Hunden er søt den, men fotografen står ALT for langt unna. Hun står gjerne over hunden og tar bilde (istedenfor å komme ned på hundens høyde), og bildene er alltid skeive. (Horisonten er aldri vannrett ?) Først ble jeg helt stresset, og liksom "hvorfor går hun ikke nærmere hunden?", "hvorfor retter hun ikke opp bildene?" Men nå finner jeg stor glede med bildene. De er så lite perfekte at de er helt herlige. Sånn i motsetning til de endeløse perfekte bildene av like perfekte hunder på insta. Forandring fryder! ? ?
    1 point
  7. Jeg kan snu spørsmålet. De som synes rutinemessig kastraring for å redusere risikoen for noen sykdommer: har dere hatt hunder som har fått alvorlig allergiske reaksjoner på narkose? Eller mistet hund til blodpropp grunnet operasjon? Jeg er ikke i mot kastrering som behandling, og det tror jeg ingen andre er heller. Inkludert Norsk lov. Som sagt, vår første hannhund ble kastrert på grunn av helsa når han var 9 år gammel, og ja, jeg har hatt hund med jursvulst og tispe med store løpetidsutfordringer (spiste seg igjennom en av Swedoors lyd- og kuldeisolerende innedører). De situasjonene du beskriver er ikke rutinemessig prevantiv kastrering, og jeg går ut i fra de var ute av tenåringsfasen. Da er kroppen "ferdig" utviklet, og bivirkningene av kastrering er redusert. Som vi snakket om i tråden om angring på hundekjøp: en del folk vet ikke hva som er naturlig adferd for hunder i de forskjellige fasene av livet. For et år siden kom jeg over denne fantastiske overskriften på NRK: "Ny studie: hunder går igjennom en tenåringsfase." Jeg er ganske sikker på at mange eiere av pubertetspøbler tror hunden har unormal adferd, men dersom veterinærer i Norge går med på å kastrere tenåringshunder grunnet det som er normal tenåringsadferd, så er det et problem.
    1 point
  8. Ja er det nå det? Bedre nå? Stygge metoder brukes fortsatt for å ‘avvenne’ hvalper/hunder med helt normal adferd og nye har kommet til.. Just det, en helt normal valp med andre ord! En sånn som sikkert hadde hatt ‘godt av av roing/trygging’ Og utstrakt burbruk eller for å kalle det det virkelig er; tvangspasifisering! Det er jo ikke det minste rart at mange nye hvalpeeiere får sjokk når de får helt normale hvalper i hus og oppdager at nei; hvalper sover ikke 20 timer i døgnet og de både biter, herjer og gjør fra seg inne. I tillegg kommer de ikke ferdig ‘laget’ for å være hjemme alene i 8-10 timer i døgnet.. Når ‘Hvermansen’ oppdager at det å ha valp i hus ikke er det samme som å skaffe seg en ekstra søt sofapute, ja da starter problemene og de søker råd både her og hos diverse instruktører av definitivt ymse slag..
    1 point
  9. Da anmeldte du vel? Dette er jo brudd både på hundeloven og dyrevelferdsloven. Det hjelper ingenting med all verdens lover, regler og sertifikater dersom det ikke meldes fra om brudd.
    1 point
  10. Ja, eller at stressjukking er dominans. Derfor tenker jeg at et potensielt hundesertifikat ikke trenger å være mer dyptgående enn et solid valpekurs, og det ville likevel heve kunnskapsnivået på landsbasis i stor grad.
    1 point
  11. Kunne ønske folk som selv eide hunder kunne sette seg inn i helt grunnleggende adferdskunnskaper om hund, den dag i dag hører jeg alt for ofte om eiere som tror hunden sin som utagerer (tydelig engstelig) er en tøffing som har godt av å bli satt på plass av folk eller andre hunder…..
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...