Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 04/02/2019 i alle kategorier

  1. Takk for omtanke ❤️ Det går veldig opp og ned for min del. Noen dager er gode og jeg klarer å tenke på tiden vi hadde sammen som fantastisk, og at jeg er heldig som fikk ha henne, selv den korte tiden. Andre dager er det skikkelig tungt og jeg føler enda på at hun er der ute et sted, og at jeg bare venter på å få henne tilbake igjen ? Det hele hadde nok også vært litt lettere hvis Blondie var frisk, men hun ble plutselig syk omtrent samtidig som Tidi. Hun begynte å drikke og tisse mye, samtidig som hun begynte å spise mindre, så jeg tenkte nyresvikt med en gang. Tur til dyrelegen viste derimot at det heldigvis bare var urinveisinfeksjon, og hun fikk antibiotika og ble bedre. Men matlysten var fremdeles ikke på plass. Jeg tenkte hun kanskje var lei seg pga Tidi, at hun forstod at hun var syk. Da Tidi ble avlivet tenkte jeg fremdeles at Blondie kanskje savnet henne og derfor ikke spiste. Men det ble bare verre med tiden, og tilslutt spiste hun nesten ingenting, så jeg drog en ny tur til veterinæren. Blondie er ganske redd veterinæren etter en vond opplevelse, så det er vanskelig å finne ut hva som er galt når hun hyler og spreller for alt. Men de mente hun hadde vondt i ryggen pga prolapsen igjen. Jeg fikk beskjed at om ting ikke ble bedre med smertelindring kunne jeg komme tilbake for å ta en blodprøve. Men hun er jo gammel, så jeg kunne ta en seniorsjekk hvis jeg ville det. Ja, det ville jeg. Blodprøvene viste forhøyede nyreverdier. Ikke nyresvikt, men tegn på at nyrene ikke fungerer som de skal. Ikke så unormalt for en gammel hund. Vi fikk anbefalt å begynne på nyrefor, noe jeg egentlig var litt skeptisk til etter en skrekkhistorie min mor har fortalt om sin gamle hund som gikk på nyrefor og det gjorde ingen nytte, tvert i mot. Men jeg tenkte vi kunne prøve. Etter noen dager med smertebehandling så jeg Blondie stod å knasket på noe på kjøkkenet. Jeg skjønte først ikke hva det var, før jeg kom på at det hadde lagt en rå pastaskrue på gulvet tidligere på dagen. Siden hun spiste den tenkte jeg at hun nok ville ha annen mat også, så jeg prøvde å gi henne nyreforet. Hun spiste det som bare det! Matlysten har bare blitt bedre og bedre siden, og nyreforet er ingen problem for henne ☺️ Så da fortsetter vi med det så lenge det fungerer for henne. Men godbiter skal hun få spise akkurat hva hun vil. Hun er en gammel dame, og hun har uansett ikke all verdens år igjen. Da har jeg ikke lyst til å gi henne "kjipe" godbiter de siste årene, bare for at hun skal få 1 år eller 2 mer. Her stemmer vi får kvalitet over kvantitet. Her er en video av Blondie som trener rallylydighet for litt siden.
    3 points
  2. Jeg har litt samme erfaring som deg. Jeg har ME og er for tiden så dårlig at jeg ikke får gått nok tur med hundene, og mannen kan ikke alltid ta dem. Jeg kontaktet et par definitivt-positive instruktører jeg kjenner om tips. Fra den ene fikk jeg tips om to som bla. har gått en del kurs og er utdannet instruktør hos GoodDog som hadde hundelufting (man kan si hva man vil om GoodDog, men da kan jeg ihvertfall stole på at de både leser hundene og trener positivt). En instruktør vi har brukt tidligere har også startet med hundepass/hundelufting og er en mulighet for oss. Ellers registrerte jeg meg på Pawshake, Dogley og Dogbuddy, og har mye samme erfaring som deg. Det er mange som "alltid har vært glad i hund men passer ikke livsstilen å ha egen akkurat nå", med særdeles varierende kunnskap og erfaring, og som tidvis tar ganske ublu priser for pass. Jeg betaler gjerne, men tar du 300-400 kr per gang så bør du ha noe kurs/praktisk erfaring og kunnskap å vise til. Det er en jungel, og jeg har sett litt gjennom og kontaktet de nærmest oss og spurt om de har noe kurs/erfaring med adferd osv. Jeg hadde faktisk flaks og kom over en som hadde klikkertrenerutdanning fra Canis rett ved oss (hun hadde skrevet det i profilen, så spørsmål var ikke nødvendig), og har nå fast avtale med henne. Den siste, finnenhundepasser.no, har jeg vært registrert hos lenge. Jeg tror de som driver den har mistet litt interessen, den er ikke skrekkelig bra, men i motsetning til de andre sidene så er det i utgangspunktet gratis, og du kan legge ut din egen hund der og søke etter hundepassere. Selv om det ikke har vært noen aktuelle så har jeg fått henvendelser der fra folk som ønsker å passe ihvertfall. Jeg kunne, for én av hundene, fint brukt hundepasser uten erfaring også, så lenge jeg hadde stolt på at de fulgte mine instruksjoner. Isåfall ville det vært ingen hilsing/lek med andre hunder, ingen bruk av fysisk korreksjon, og et sett med enkle regler for tur (ikke løs, ikke hilsing, hold avstand, osv). Uansett så går jeg en tur sammen med hundepasser så vi får samkjørt forventningene. En av våre beste hundepassere var f.eks. vant med at hunden skulle gå fot på hele turen, våre får lov til å snuse og sose så lenge de ikke trekker i alle retninger. Sjekk med Fjellanger om de har noen elever som driver hundelufting i nærheten av deg kanskje? Eller en annonse på Finn småjobber hvor du presiserer at de må ha kurs innenfor positiv trening og litt greie på språk og adferd?
    2 points
  3. Prinsessen fyller 9 måneder på fredag! Selv om det er aller gøyest å løpe rundt, har hun tatt seg tid til å posere for fotografen (i noen minutter i det minste..). Hun er fortsatt hormonell, tunghørt og skikkelig irriterende, men vi blir bare mer og mer glad i denne hunden. Hun er jo så søt og god
    2 points
  4. Kjempeflink til å oppdatere ja? vi har kommet oss gjennom vinteren, trent litt, gått mye på ski, og vært på litt bedre turer og aktiviteter. Lille er fortsatt veldig kul og en hund jeg liker godt, og bølla blir mer og mer bølla ? ryggen til bølla holder godt, ingen tegn på noe slags problemer. Vi var med på to Ipo kurs her før og etter jul og det gikk over all forventning. Får mye igjen for lydighet og det grunnlaget vi har lagt uten figurant så ting faller fort på plass også med figurant på banen. Opal tegner veldig godt selv om hun kan lite. Har vell aldri hatt en hund som kan så lite ifht alder. Men vi er nå igang og har fått trent ganske mye på tampen av vinteren her nå og mer blir det vell gå når det går mot vår og bare treningsbaner ute igjen også. Hun er sinnssykt gøy å trene, lærer helt utrolig fort og gir så mye av seg selv. Så nå gjelder det bare å ikke falle for fristelsen til å gå for fort frem så vi får slurv og problemer som vi må.rette opp igjen. Som en bonus er hun en helt på trekkmaskin, vi kommer nok til å ha mye gøy på den fronten? Bølla er veldig fin og jevn på trening så nå får vi bare ta i et tak å jobbe med lyd og dekk så er vi nok snart klar for å prøve oss på både ferdselsprøve og lp1 igjen. Med litt mer trening på figurant igjen utover våren og sommeren er vi nok straks klar for igp 1 også, evt sl1. Er ikke mye som mangler på hverken spor eller lydighet iallefall. ? Opal nærmer seg faktisk ett år nå og jeg er så spent på helsetesting, håper hun er frisk og fin, har ingen grunn til å tro noe annet, men må si jeg er spent på hva som må være galt nå når jeg endelig har fått en så kjekk og pen hund ellers? med all uflaks tidligere så virker det jo nesten for godt til å være sant. Her kommer en liten haug med bilder, noen av dem kjempeflotte bilder tatt av @pippin ookami photography?
    2 points
  5. Front range fungerte her fra valpen var 10-12 uker til den er ferdig utvokst. Veldig regulerbare!
    1 point
  6. Front Range er ikke spesielt billig da. Til valp, om du ikke finner noe brukt, ville jeg bare kjøpt en billig sele på Coop eller Europris.
    1 point
  7. Hvis du er ute etter NonStop-seler, så har jeg både i str. 3 og 4. Den i str. 3 er den gamle typen universalsele, mens den i str. 4 er den som er avbildet. Ble brukt som valpeseler her. Meld meg ved interesse (jeg selger dem gjerne )
    1 point
  8. Jeg har stort sett fått pass av folk jeg kjenner eller gjennom forumet her. Det har egentlig alltid gått bra. Mine hunder har klart å skille på at nå er de hos den personen, da fungerer det og det som kanskje ikke fungerer hjemme, sånn med tanke på draing i båndet, ikke lenger kan sitt osv. Men folk som driver med fysisk avstraffelse ville jeg ikke latt passe mine hunder. En idé kan jo være å treffe disse personene for en tur først om de har mulighet så kan du spørre de litt eller se hvordan de er med hunden?
    1 point
  9. Tusen takk for godt og langt svar. Jeg er veldig enig med deg, ser at det er nok mest hardt arbeid som må legges til grunn her. vi skal til videre utredning hos veterinær, og skal da få opplegg med fysioteraput og vanntredemølle- håper dette er noe som kan fungere.
    1 point
  10. I helgen deltok Pernille og jeg på Nosework konkurranse, Spesialistsøk 1 Innendørs. Pernille gjorde det knallbra og endte opp på 5 plass av 19 med 100 poeng og ny tittel, S1-I! ?? Jeg er så stolt over lille trillen våres! ?
    1 point
  11. Troll kombisele med pinnebakdel i tillegg? forholdsvis rimelig og. De lager en enkel pinnebakdel på butikken der til 250 kr eller noe kontra 700 eller hva det koster på feks hund som hobby? enkel utforming, men den gjør nytta? og selene er gode.
    1 point
  12. De her ganske regulerbare. Men du må nok regne med å bytte sele en gang underveis. Lykke til med valpis
    1 point
  13. Jeg trener belønningsbassert, altså uten bevisst bruk av ubehag. Det vil enkelt si at jeg prøver å være i forkant av problemer, og i tillegg lære inn stopplyd/kontaktlyd og andre greie grunnferdigheter som gjør at jeg kan få kontroll på eller stoppe hunden når den gjør noe jeg ikke ønsker. Jeg gjør det slik fordi jeg mener det er mulig å oppdra hunder uten bruk av ubehag, altså kjeft, rykk, napp osv. som folk bruker for å korrigere uønsket atferd. Jeg synes det er hyggeligere å ha et hundehold der jeg slipper å bli sint på hunden (ikke at det aldri skjer, men jeg merker at med en mer positiv innstilling til oppdragelse så blir jeg sjeldnere sint eller frustrert på hundene. Jeg har generelt blitt en mer tålmodig og gladere person). Ved tre enkle ting i hverdagen så kan alt dette stoppes/forebygges. Og det er kontaktlyd/stopplyd, innkalling og kontakttrening (der hunden frivillig tar kontakt). Hopper opp i møbler: ikke egentlig et problem, da mine hunder får være i møbler. Hoppe på mennesker: møter vi folk på tur, bruker jeg kontaktlyd/innkalling. Når vi møter folk på tur eller besøk bruker jeg kontakttrening for å unngå hopping. Når hunden er drilla på det vil den sitte i ro med deg i stedet for å hoppe. Likevel mener jeg at å få hilse på naturlig vis er bra for hunder. Det innebærer at hunden vil opp i ansiktet for å vise at den er vennlig. Så hvis det passer seg, får de gjerne lov til å hoppe for å hilse. Så bruker jeg "hilse pent" når det ikke passer at de hopper. Ja, noen ganger bommer man. Hunder gjør ikke alltid som vi har tenkt. Men med god innkalling og stopplyd som er riktig innlært, kan man ofte stoppe hunder fra å gjøre gale ting i de fleste situasjoner som ikke omhandler sterke følelser som frykt. Andre alternativer til grensesetting er: Tilrettelegge miljø, spesielt med valp. Altså fjerne tilgang til ulovlige ting. Være obs på å ikke la mat ligge på kjøkkenbenken slik at den finner ut at den kan stjele. Fjerne potteplanter i hundehøyde, sette kompostgrind foran ledninger etc. Stoppe fysisk. Altså holde en hånd foran hunden eller dytte den rolig ned hvis den er like ved deg. Bruke bånd og hindre tilgang til diverse osv. Avlede. I stedet for at hunden blir vill og gal når du får besøk, kan den få et tyggebein å holde på med en stund slik at den er roligere i hilsingen etterpå. Avledning er ofte greit å bruke på valper. Be om alternativ atferd. Kan ikke hoppe og sitte samtidig. Kan ikke ta kontakt og trekke i båndet samtidig. Ignorering kommer helt til slutt på min liste, for det er ikke så mange atferder det fungerer å ignorere. Ignorering fungerer KUN når det er noe valpen/hunden ønsker fra deg. F.eks. på tigging. I situasjoner der du har full kontroll på forsterkeren kan du ignorere. Man må likevel være klar over at hvis det er en tidligere forsterket atferd, så kan ignorering ta lang tid. Du vil som regel også få et oppsving i atferden før den forsvinner, fordi du får fenomenet extinction burst. Jeg legger meg lite opp i hvordan folk gjør det i sitt hundehold. Hvis folk vil kjefte, si nei, rykke i båndet så får de gjøre det. Jeg vil ikke være den som kommer med pekefingeren. Ofte handler det om at folk ikke har kunnskapen de behøver for å jobbe med utfordringen på andre måter, og det må man akseptere. Noen ganger ønsker ikke folk å trene annerledes heller, og det må være greit. Ofte synes jeg den mest effektive måten å få andre til å trene annerledes på, er å vise at man får det til selv. Så blir folk kanskje nysgjerrige på hvordan du får det til, og på den måten kan du dele av din kunnskap. Men klart, direkte vold mot hunden synes jeg ikke er ok.
    1 point
  14. Beklager sent svar! Takk! Både ja og nei. Hun bjeffer veldig lite i forhold til mange andre aussier, tror jeg. Hun har også litt vokt, men det er ikke plagsomt eller veldig fremtredende. Vi ser ikke på det som et problem iallefall (og vi visste jo hva vi gjorde da vi skaffet oss en aussie )
    1 point
  15. Tilla på 3 år her. Forguder henne og hun har tatt meg med storm. Brukte laang tid på rasevalg og var skeptisk til de utfordrende/negative områdene staffen gjerne har, men glad jeg fulgte magefølelsen 12,4 kg med krutt.
    1 point
  16. 1 point
  17. 11.mars måtte jeg farvel med min beste venn. Vi fikk 11 fine år sammen. ❤
    0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...